Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

płatki śniegu fruwają... i jak tu kartofle sadzić jak zima? 🤔

to po coś czekał do zimy ;) trzeba było sadzić jeszcze kilka dni temu jak wiosna była :)

Opublikowano
3 minuty temu, Ywa napisał:

wczoraj i dziś o 6.00 było -5 stopni; wczoraj wieczorem i dziś rano śnieg...

16 kwiecień 2021 Jeśli duże ilości SO2 okrążą Ziemię i dostaną się do stratosfery, to wtedy może w dość krótkim czasie wpłynąć na ochłodzenie klimatu.Erupcja wulkanu La Soufriere na wyspie Saint Vincent. Duża emisja SO@, czy klimat się ochłodzi

https://dobrapogoda24.pl/artykul/wulkan-la-soufriere-emituje-dwutlenek-siarki-czy-klimat-sie-ochlodzi

To znowu każą węglem palić by ocieplić klimat?🤣i dopłaty do smieciuchow.

Ja dołoże zły wpływ fotowoltaiki i dziwnym trafem spore oziebienie od czasu uruchomienia paneli u Bananka 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Wali śniegiem po oczach

To wstrzymać się z opryskiem?

Kończę kawę i miałem ruszać, ale ciemno się robi 

Opublikowano

A cynkoborem jeszcze bym wiśnie obleciał bo na 4 rządkach coś pąków ocalało przy lesie. I agrest ma kwiaty od północnej strony. 

Tylko 4 stopnie to nie wiem czy to micro się wchłonie

Opublikowano
13 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ciekawe czy dało by radę rude na złom sprzedać 🤔

znałem taką jedną rudą, jej na złom to byłoby szkoda...

11 godzin temu, gregor1284 napisał:

W jakich pieniądzach ten pomidor? 

W tamtym roku kukurydza z 10cm już miała i śnieg spadł 🙄

w zeszłym roku nadwyżkę sadzonek sprzedało się po 70gr/szt.

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

A cynkoborem jeszcze bym wiśnie obleciał bo na 4 rządkach coś pąków ocalało przy lesie. I agrest ma kwiaty od północnej strony. 

Tylko 4 stopnie to nie wiem czy to micro się wchłonie

Dlatego, też na razie odpuszczam. Od środy mają skończyć się przymrozki, to wtedy ruszę.

Opublikowano
Ywa napisał:

wczoraj i dziś o 6.00 było -5 stopni; wczoraj wieczorem i dziś rano śnieg...

16 kwiecień 2021 Jeśli duże ilości SO2 okrążą Ziemię i dostaną się do stratosfery, to wtedy może w dość krótkim czasie wpłynąć na ochłodzenie klimatu.

https://dobrapogoda24.pl/artykul/wulkan-la-soufriere-emituje-dwutlenek-siarki-czy-klimat-sie-ochlodzi

chyba przesadziłem trochę z tym siarczanem 🤨🙁

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ursus932 odszedł🙁😕

Jeszcze żyje , ale decyzja w 99 % podjęta 

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale że jaka?

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Jaka decyzja? Co sie dzieje?

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Czyli też dostęp masz? 

no brat sadzi pomidory, jak obsadzi to co miał do obsadzenia i zostanie sadzonek to zawsze ma do zbycia

5 minut temu, Ursus932 napisał:

ech, żebym nie musiał tam do ciebie pojechać i cię zj***ć od góry do dołu za gadanie głupot

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, robert55555 napisał:

Chce odejść z forum, a bo też na siłę chcą go uszczęśliwiać zachodnimi traktorami, nie chce ktoś to co komu wciskać i się podśmiewać.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
20 minut temu, Ursus932 napisał:

Ile ty masz ha? zwierzeta?

2 minuty temu, deSilva napisał:

Chce odejść z forum, a bo też na się chcą go uszczęśliwiać zachodnimi traktorami, nie chce ktoś to co komu wciskać i się podśmiewać.

Dzieki

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

, żebym nie musiał tam do ciebie pojechać i cię zj***ć od góry do dołu za gadanie głupot

I ja Ciebie. Ostatnio byłem na tej Twojej wsi i szukałem dość powszechnego i popularnego narzędzia to albo sklep zamknięty, albo nie mają na stanie. 

Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał:

nie rób tego....

16 minut temu, robert55555 napisał:

18 minut temu, deSilva napisał:

Ale że jaka?

10 minut temu, bratrolnika napisał:

no brat sadzi pomidory, jak obsadzi to co miał do obsadzenia i zostanie sadzonek to zawsze ma do zbycia

ech, żebym nie musiał tam do ciebie pojechać i cię zj***ć od góry do dołu za gadanie głupot

No jak tak bardzo będziecie tęsknić 🤭 to jeszcze przemyśle 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v