Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

tragedia pany, ceownik 120 hutniczy z dnia na dzień 15zł do góry na metrze...

w ciągu 4 lat cena do góry prawie dwa razy

A ja mówił, że tanio nie będzie. :)

Prawie 5k za tonę profila, a być może będzie jeszcze drożej... 

• Like 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Nie

Będę jak pasożyt żerował na innych co się poszczepią i epidemię wygaszą.

O, to tak jak i ja. królikiem doświadczalnym nie będę

gregor1284 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

do Kaliny cię ciągnie😉

Nie nie, kurła spraw do załatwiania mi jeden jegemosc narobił... 

pewnie te słynne 70 rozrzutnikow notarialnie przejmujesz 😀

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Swego czasu te prasy mieli dobra opinie.

Swego czasu jakieś 15lat temu metalfachem -nowym gościu przyjechał prasować to się patrzyło jaka to maszyna igla....a teraz 😄

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

U mnie od wczoraj do tej pory do 30 l/m2 dobija

O kurła co ja napisałem 🤦‍♂️ 30 to od początku kwietnia, za wczoraj i dziś dopiero 15. Co do szczepienia to ja się będę szczepił , gorzej nie będzie 😅

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Nie nie, ale inny spadek wchodzi w grę. Patrzta kurla jakie to życie jest, chłop zmarł i nikt się nie interesuje co i jak. Gdyby nie ja z moją to nawet by nie było komu go pochować. 

poczekaj niech się rozejdzie po rodzinie, że w grę spadek wchodzi to najbliżsi się znajdą. zawsze tak jest. dochować na starość nie ma komu, a potem po bogactwo rękę każdy wyciąga. nie pierwszy i nie ostatni przypadek.

Opublikowano
49 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie nie, ale inny spadek wchodzi w grę. Patrzta kurla jakie to życie jest, chłop zmarł i nikt się nie interesuje co i jak. Gdyby nie ja z moją to nawet by nie było komu go pochować. 

To u moich sąsiadów się zgłosili jak do szpitala trafili już w kiepskim stanie i od razu pelnomocniki i zarządcy. 30 lat ich nikt nie widział. Z automatu było wynocha z pola bo nowy wladca któremu się należy. I tu się znajdzie jakiś kuzyn co strasznie wuja kochał ale im się kontakt urwał a drogi zapomniał i coś po ukochanym wujku się należy 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

I styropian, one to uwielbiają.

Ale potem jaja trzeba łyżeczką z gleby zbierać😁

Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

To u moich sąsiadów się zgłosili jak do szpitala trafili już w kiepskim stanie i od razu pelnomocniki i zarządcy. 30 lat ich nikt nie widział. Z automatu było wynocha z pola bo nowy wladca któremu się należy. I tu się znajdzie jakiś kuzyn co strasznie wuja kochał ale im się kontakt urwał a drogi zapomniał i coś po ukochanym wujku się należy 

I u mnie za płotem tak było, jak babka w nędzy żyła to nikt jej nie odwiedzał, ale jak nogi wyciągnęła a zostało po niej hektar ziemi po 50-80zł/m2 to zaraz kochane wnuczki się znaleźli

Opublikowano
Agrest napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

I styropian, one to uwielbiają.

Ale potem jaja trzeba łyżeczką z gleby zbierać😁

po styropianie to wydmuszki. zresztą dać im teraz styropian do żarcia to burżujstwo nie z tej ziemi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v