Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mi przypomina pewien kawał:

Wykoleił się pociąg wiozący polskich posłów. Na miejsce pędzą ekipy
ratownicze, karetki i śmigłowce. Gdy przybyli okazało się, że nie ma
żadnych ciał. Szef ratowników pyta okolicznych mieszkańców:
- Gdzie się podziali wszyscy z tego pociągu?
- Pochowalim.
- Wszyscy zginęli, co do jednego?
- No niektórzy mówili, że jeszcze żyją, ale kto by tam, panie, politykom
wierzył.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Przecież ten dowcip to pierwszy raz opowiadali na arce Noego...

Kurĺa, to Ty byłeś tym który dał początek?😜😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

przyleciały jaskółki. czyli wiosna. 

oooo. a u mnie wiatra nie ma. 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
9 godzin temu, robert55555 napisał:

Haha. Jaka pomyłka. Nie mogę tobie zdradzić co to za roślina.

jeśli na myśli masz badyle to dziękuję. Warzywnictwo to nie jest moja mocna strona. Poza tym do wszelkich owoców, warzyw trzeba mieć ręce żeby to z pola zebrać.

29 minut temu, stempos1980 napisał:

Na dziś 17 stopni ma być a jutro tylko 4

te 3-4 dni można jakoś wytrzymać. A potem leto i leto...

Opublikowano
10 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Piękny dzionek się zapowiada🌞 Trza iść koło zrobić bo wiatr zszedł z niego a do lasu koledze bo opał mam dziś jechać.

Zima   w odwrocie-  opał  nie potrzebny...

Opublikowano (edytowane)

U mnie tez ładna pogoda ma padać w tym tygodniu śnieg czy deszcz grunt ze woda trzeba posiać dzisiaj kolejną dawkę N.

Rozmawiając z ludźmi co mieli po 30osób ukrainców do zbierania truskawek to z tych ludzi chce przyjechać 3, świrusa się boją,  podobno tak ich na Ukrainie trzepie.

Ładne truskawki miał i sporo zarobili,choroba go wie czemu nie chcą przyjechać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj to wiało dzisiaj już nie jak u mnie.

Zresztą choroba go wie takie nie pewne czasy,ziemniaki nie sprzedane,tu truskawek niechcą zbierać, ziemniaki ludzie w tym roku nie bendą sadzić, a na skrobiowych opierniczyli  cenę w zeszłym roku o 1500 na tirze i to każdemu.

Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał:

Rozmawiając z ludźmi co mieli po 30osób ukrainców do zbierania truskawek to z tych ludzi chce przyjechać 3, świrusa się boją,  podobno tak ich na Ukrainie trzepie.

Ładne truskawki miał i sporo zarobili,choroba go wie czemu nie chcą przyjechać.

Może jak policzyli wypłatę to się odechciało. Kto ma szansę to na starą ue warunki lepsze i kasa zawsze się zgadza. 

Opublikowano (edytowane)

Było tak ze ktoś wyrabiał papiery zaproszenia a oni pojechali do UE zamiast do niego a teraz swirus policja przyjeżdża na pole i niema kombinacji może dla tego, bo jak by oni na twoim zaproszeniu przepustce pojechali gdzie indziej to ich sci gną.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Kurła u nas chłop tak jechał. Jechał w marynarce i mu zawiewało w szyję, to zatrzymał się i założył marynarkę tyłem na przód. Pech chciał że wywalił się w rów i nadjechało auto. Chłop wybiegł go ratować i patrzy że mu się głową w drugą stronę odkręciła, no i mu skręcił kark 🤦‍♂️

ta bajka to bardzo stara.....

Opublikowano

Może pandemia oduczy tworzenia obozów pracy. Cała gospodarka tworzy coraz więcej tnąc ceny i jakość .Kiedyś były gospodarstwa rodzinne dziś tworzy się prywatne pgry. Ma być dużo to przy minimum zysku coś zostanie. 

Może pandemia oduczy tworzenia obozów pracy. Cała gospodarka tworzy coraz więcej tnąc ceny i jakość .Kiedyś były gospodarstwa rodzinne dziś tworzy się prywatne pgry. Ma być dużo to przy minimum zysku coś zostanie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v