Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, kris91 napisał:

Olejna, ale z 5-6 warstw będzie i szpachelką się zajadę, bo 4 pomieszczenia do likwidacji 😱

Tym bardziej szpachelką, albo młotkiem murarskim. Wypalanie to na jedną warstwę i drewno, chemia smród. Albo jak koledzy piszą przeszlifować i grunt, ale to będzie widać prześwity. Nie ma wyjścia skuwać i wyrównać tynk.

Opublikowano
kris91 napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Żyrafa tego nie zerwie. Podejrzewam, że pod spodem wapno. A jeśli tak, to odpadnie abyś tylko zaczął. Jest chemia do tego, która sprawia, że farba olejną się odparza i odpada. Ale to koszty.

Od razu na tynk pierwsza warstwa była malowana, cementowo-wapienny jak dobrze pamiętam 👀

W niewidocznym miejscu spróbuj podważyć. Lekko powinno odejść.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Ze mną zawsze idzie się dogadać

Nie wątpię, sulky w zamian za capello ? 🤭🤣

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja koła w traktorze to tak co dwa lata dopompowuję, w dwa lata to on nawet 100mtg nie robi. Coś małego trzeba będzie kupić ale nie takiego grzmota.

Zrobisz jak uważasz, tylko pamiętaj, że awaria nie wybiera pory.

Opublikowano

A tak na poważnie to się zastanowię, bo sporo dałem za te siewke🤭 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Ok. Już naklejki zamawiam 🤣

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ja koła w traktorze to tak co dwa lata dopompowuję, w dwa lata to on nawet 100mtg nie robi. Coś małego trzeba będzie kupić ale nie takiego grzmota.

https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-stanley-dn200-6l-c6bb34stn039-10641706970 ? albo jak masz jakiś silnik elektryczny z kołem pasowym to szukaj sprężarki od 30

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, kris91 napisał:

Od razu na tynk pierwsza warstwa była malowana, cementowo-wapienny jak dobrze pamiętam 👀

W kościele z 15lat temu kuliśmy to razem z tynkiem.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

31 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Opony 360 /70 R24 przód można połączyć z 18,4 R34 ?

W belarusie taki zestaw jest. A w farmerze jakie masz?

Przód właśnie 360 /70 r24 tył 16,9r34 , u znajomego dzisiaj widzę właśnie w 952 ,że przód jak u mnie a tył 18 . Czyli powinny się zgrać

Opublikowano
8 minut temu, ippon napisał:

Albo jak koledzy piszą przeszlifować i grunt, ale to będzie widać prześwity. Nie ma wyjścia skuwać i wyrównać tynk.

O kurde, to po gładzi mogą być prześwity? 😱 Myślałem, że gładź dobrze kryje 😬

10 minut temu, Bananek napisał:

W niewidocznym miejscu spróbuj podważyć. Lekko powinno odejść.

Właśnie raz chciałem spróbować, to szybko rzuciłem bo jak przyklejone i nigdzie nawet ani złuszczenia nie ma, tylko jednolita "błyszcząca" powierzchnia 😒

Opublikowano
21 minut temu, kris91 napisał:

Olejna, ale z 5-6 warstw będzie i szpachelką się zajadę, bo 4 pomieszczenia do likwidacji 😱

Jak masz możliwość to palnik gazowy i wszystko ładnie  zejdzie . Tylko mozolnie idzie . A jak nie , to jak wyżej polecali -grunt szczepny. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

W kościele z 15lat temu kuliśmy to razem z tynkiem.

😱😱😱😱 Trzeba coś pomyśleć, najwyżej płaskownik szeroki zaostrze na brzytwę i będę próbował 🤔

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-stanley-dn200-6l-c6bb34stn039-10641706970 ? albo jak masz jakiś silnik elektryczny z kołem pasowym to szukaj sprężarki od 30

O widzisz, taki mi pasuje. Koła raz na jakiś czas dopompować a przy bieleniu to kto powiedział, że muszę wszystko na raz ogarnąć? Mogę codziennie po jednym chlewku bielić.

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Podeślij zdjęcia mmsem

Jak będę w Polsce to podeślę, bo mój operator robi psikusy i z zagranicy śle się cały dzień. 

Ruszać do domu nadszedł czas 

Opublikowano
1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jak masz możliwość to palnik gazowy i wszystko ładnie  zejdzie . Tylko mozolnie idzie . A jak nie , to jak wyżej polecali -grunt szczepny. 

Palnikiem to może nie, bo smród na całą chałupę będzie, a jak za długo przytrzymam to aby tynku nie odparzyć 🙆‍♂️ Z plaskownikiem pokombinuje, to może jakoś się uporam 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jak będę w Polsce to podeślę, bo mój operator robi psikusy i z zagranicy śle się cały dzień. 

Ruszać do domu nadszedł czas 

Będę czekał....

Opublikowano
7 minut temu, kris91 napisał:

Palnikiem to może nie, bo smród na całą chałupę będzie, a jak za długo przytrzymam to aby tynku nie odparzyć 🙆‍♂️ Z plaskownikiem pokombinuje, to może jakoś się uporam 🤔

Predzej się za.jebiesz 😁 też miałem do skrobania , myślałem że pójdzie tak jak Tobie się wydaje . Wkoncu palnik w ruch drzwi otwarte , trochę smrodu ale ściana czysta ;)

Może mi kto wyjasnic jakie zadanie pełni ten "trójkąt " w tego typu przetrząsaczach ?  Muszę coś takiego zrobić ale nie mam w tej chwili gdzie podejrzeć ;)

Screenshot_20211215-093227.png

Opublikowano

raczej Ty kris uważaj 

kochanie mały penis to nie taki straszny problem. 

wolałbym żebyś go w ogóle nie miała 🤓

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v