Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

A ch*j tam, byle maszyna chodziła 😁😁😁 wpadaj jutro Wędrowycz 😁

Nie buj nic stumbrasa 4 litry i nas czterech 😁

To o butelkę za mało😃

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Czemu nie nada jak on taki ładny?

Amortyzacja osi, u mnie sporo bota i by dziadostwo się psuło. 

Tuza też musiał by oddać, tylko ciekawe czy handlarz czy francuz. 

Z plusów to duży tylni most, Eco wałek i pełne felgi z tyłu 

Kupiony w tej samej firmie co mój. 

6 minut temu, stempos1980 napisał:

Taki ładny i złom?

Czy złom nie wiem. Wiem natomiast że nie bardzo mnie stać na ciągnik z amortyzacją osi i z tą pompą paliwa 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Amortyzacja osi, u mnie sporo bota i by dziadostwo się psuło. 

Tuza też musiał by oddać, tylko ciekawe czy handlarz czy francuz. 

Z plusów to duży tylni most, Eco wałek i pełne felgi z tyłu 

Kupiony w tej samej firmie co mój. 

Czy złom nie wiem. Wiem natomiast że nie bardzo mnie stać na ciągnik z amortyzacją osi i z tą pompą paliwa 

A co w nim za pompa siedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

Nie wiem czy cię stać ale jak nie zadzwonisz to się nie dowiesz 

Wywrotka jak coś , ale d732 cenią to i u Ciebie też pewnie cena🙂, a tamta d44 na moją kieszeń , bo ten rok już na inwestycje wykorzystany na maxa 

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

To cena brutto? A tam nie siedzi zwykłą pompa Bosch taka jak w moim?

Taka sama jak w u Ciebie. 

6 minut temu, stempos1980 napisał:

A co w nim za pompa siedzi

Bosch na sterowniku, sterownik niestety lubi się psuć, dużo drgań, różne temperatury i wilgoć

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Taka sama jak w u Ciebie. 

Bosch na sterowniku, sterownik niestety lubi się psuć, dużo drgań, różne temperatury i wilgoć

To tak jak w oplach niby zwykłą pompa ale sterowanie elektroniczne i się sypało🤔

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Widzę prawie koło mojej chałupy jechałeś 🙂

panie Marek kotów też mam brak , tylko jeden się ostał 😉

Ten po prawej wielki to kocica ?🤭

Jeszcze nie jechałem

Opublikowano

-5°, o polnocy bylo -4°. Dla mnie nie taki dobry. Wczoraj a dokladniej dzisiaj o 1 w nocy z synem do szpitala jezdzilem. Ostre zapalenie spojowek,lewe oko napuchniete jakby sie bil. Wzielo sie tak nagle. Do tego bol brzucha,wymioty. Caly wieczór płaczu,pozniej podroz do szpitala,dobrze ze jak wrocilismy po 3 to zasnął. Ja niewyspany a o 7 trzeba bylo wstac do rogatych. Do kosciola na 8 juz nie pójdę,to pozniej trudniej sie wybrac na 10 czy 12.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v