Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To najprawdopodobniej DK 44 i 28 jechałeś, chyba, że kluczyłeś przez Graboszyce, Przybradze itp.

@6465 Sam sobie nie wierzę ale po 3 wróciłem do chałupy ale na chodzie, wszystko pamiętam. Dotleniałem się regularnie i rozcieńczałem alkohola.

Czyli warto było iść? 

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

ja już siódmy rok.

No ,nieszczęścia chodzą po ludziach🙆‍♀️ ,to taki durny żart ,Tobie, uwierz że łatwiej ,szacun 👍 .No chopie ,  do trzeciej ,to już jest coś ....  Ale Ty Kalina z tym chlebkiem sarkazma rzucila ,ale się uśmiałem ,trza to zapamiętać😁👍

Opublikowano

co to się porobiło? kumpel oddaje mi 10ha trawy za sprzątnięcie. Inny 8ha na takich samych warunkach, moje 7ha też jeszcze buja w górę. Brać? Musiałbym 25ha trzeciego pokosu w pryzmę wrzucić. @slawek74 nadaje się w ogóle trzeci pokos w pryzmę?

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Zniwa będę kończył talerzówką. 20 ary z 3 ha wykoszone. Przy tym 4 wtopy. 

A pisałes ze byś kosił to co ja wczoraj talerzowałem.

To sie tylko wydaje ze kombajn pójdzie w wodzie.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Idę się przejść, takie piękne słoneczko wyszło. Może jakie zdjęcie poplonom cyknę  dla @radekz200, albo qq dla @DANDYS czy @HF86. A właśnie, gdzie ten nasz mazur?

A dla mnie? 

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

i co nie leoiej jak z sąsiadem pić ?

Tak samo- bo on mój sąsiad. Wszyscy jak na razie mieszkają w jednym domu- najstarsza córka z mężem i dwójką dzieci, syn i najmłodsza córka wczoraj miała wesele i do tego rodzice.

@gregor1284 Muzyka taka se, kapela niby góralska ale to coś nie tak, brakowało mi starych przebojów.

Opublikowano (edytowane)

Bananek   już się boję... 🤔

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak samo- bo on mój sąsiad. Wszyscy jak na razie mieszkają w jednym domu- najstarsza córka z mężem i dwójką dzieci, syn i najmłodsza córka wczoraj miała wesele i do tego rodzice.

@gregor1284 Muzyka taka se, kapela niby góralska ale to coś nie tak, brakowało mi starych przebojów.

Widzisz Piotrek po tym co piszesz to chcieli wszyscy cię ugościć i wszystko robili żebyś się dobrze tam czuł. Ale byś babola strzelił jak byś nie poszedł🙈🙈 chyba wypiłeś kolejkę za tych co cię namówili🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A pisałes ze byś kosił to co ja wczoraj talerzowałem.

To sie tylko wydaje ze kombajn pójdzie w wodzie.

Wody nie było. Samo bagno.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jaka teoria? 

Że żadna nie spojrzy z własnej woli i każda zachowuje jakąś tam kurtuazję ale oczkami wywraca.

5 minut temu, 6465 napisał:

Widzisz Piotrek po tym co piszesz to chcieli wszyscy cię ugościć i wszystko robili żebyś się dobrze tam czuł. Ale byś babola strzelił jak byś nie poszedł🙈🙈 chyba wypiłeś kolejkę za tych co cię namówili🤔

Jakby muzyka lepsza była to byłbym całkiem zadowolony. Trzech "ostatnich Mohikaninów" co sami poszli siedziało koło siebie.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v