Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

@Uziu92 💯 lat, resztę na wolności.😁 A tak serio to wszystkiego co najlepsze z okazji imienin i urodzin. I żeby ci się dobrze działo w nocy stało w dzień wisiało.😆  I Piotrek z Polanki dla ciebie też.

pafnucy napisał:

Uziu Pioter, czy Paweł?

to i ja. wszystkiego dobrego!

Karol6130 napisał:

8 minut temu, pafnucy napisał:

Uziu Pioter, czy Paweł?

to i ja. wszystkiego dobrego!

Paweł 

@Uziu92

Najlepszego 

ja Paweł , dziękuję panowie 👍🍻

Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

No ,tak ,wygoda jest,        jak już opony  dupne, czy tam ciągniki leciwe i wszystko na raz ,,pada''. w zeszłym tygodniu dwa koła dopompowywalem ,z tendencją na wymiany . Co za radość 9_9😐

hmm, jak dbasz, tak masz

4 minuty temu, Kallina86 napisał:

Panie, Pan żeś jest beznadziejny przypadek...

o żesz ty!!!

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Cycki będą gładkie 

gorzej jak żaby wydoją

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Dawid727 napisał:

Tak, bardzo często tak jest że narzeczona która pracuje w Chojnicach dzwoni i mówi że tam leje a u nas sucho... Też mam około 29 litrów, tyle że koło 10ciu spadło 1 czerwca... Nie dość że gleby mamy słabe, to i jezior w około dużo i rzadko kiedy z burzy dostajemy deszczu... 

To mamy tą samą sytuację. W samej wsi mam 2 jeziora plus po jednym w każdej sąsiedniej wiosce. Kolega pracuje w karmie w Chojnicach to ile razy mówi że leje tam jak diabli a wraca do domu a tu sucho.

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Łobyrtolka do zimnioków

Muszę i swoją ze stodoły wydrzeć, przeserwisować, olej wymienić...

Ja ta oddałem szwagrowi do ogródka.

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Przestań pan pier... kołki i po 5 zł są, zwłaszcza te z podwójną stopką 

105 wysokie z jedną stopką, brane w mlekucie to było ale faktur z tamtego roku nie mam, bym Ci udowodnił 

8 minut temu, stempos1980 napisał:

Synek jedziesz do Teścia na imieniny😁 

@Piotrek1975 💯 Lat

Nie jadę... Ale niech mu się wiedzie, wszystkiego dobrego 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja ta oddałem szwagrowi do ogródka.

To dobry z Ciebie człowiek. U nas był taki co przeskakiwał przez płot i srał szwagrowi w ogród😂 kiedyś go namierzyli i do końca życia miał pseudonim artystyczny "ogrodnik"

• Haha 5
Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

To dobry z Ciebie człowiek. U nas był taki co przeskakiwał przez płot i srał szwagrowi w ogród😂 kiedyś go namierzyli i do końca życia miał pseudonim artystyczny "ogrodnik"

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 To był cyrkowiec akrobata. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

hmm, jak dbasz, tak masz

No wybacz ,nie będę wymieniać opony która ma protektor ,dopóki jej boki nie ,, wyjadą '',a sam Wiesz, bywa na raz kumulacja . Jednemu remontowałem silnik po 5 latach od objawów [a by wytrzymał jeszcze z 5] ,a drugi ,,zdechł'' od razu .                 A Jak sam wiesz przy remoncie silnika ze zdejmowaniem kabiny,dołożysz jeszcze kilka  ,,ładnych'' tys. na zaś by w przyszłości tam,i okolicach nie grzebać .      A jak trafią się tak 2 silniki,plus ze dwie opony po 3 tys, i przeleci nie kilka tys, a już liczymy tu na kilkadziesiąt ,w  czasie Tobie nie wygodnym ,to już i psy cię omijają ,a akurat miałeś inwestycje które Cię wypompowały . Tak że z tym jak dbasz to czasem i się  ,,trafi''  . A tak na ,,boku'',to majstry nic do roboty nie mają tylko w kolejce do Ciebie stoją , a części i ceny które są na sklepach internetowych ,to tylko rozbić o kant hu.. ,strony nie aktualizowane od ,, nigdy''🤔. Trochę po nerwach ,ale jak gospodarka potrafi wypompować w mig ,a kolejne planowe inwestycje przechodzą do przyszłości ....😐 . A huk z klamotami ,aby z najbliższymi w dobrym kontakcie i zdrowie ,,młodzika''😉

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

105 wysokie z jedną stopką, brane w mlekucie to było ale faktur z tamtego roku nie mam, bym Ci udowodnił 

Nie jadę... Ale niech mu się wiedzie, wszystkiego dobrego 

U nas po 3 zł to najtaniej. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas po 3 zł to najtaniej. 

Słuchaj folia jak do góry poszła? Styropian? Stal? To i tu może gospodarkę po covidzie odbudowywuja. No bo przecież krowy w trakcie trwania covid nie chodziły po pastwisku 😂 folia pryzmowa po podwyżce w sklepie teraz kosztuje tyle co rok temu w mleczarni. Folia do bel nie wiem w jakiej cenie, ale na stacji paliw widziałem folia 750mm 300zeta,a ceny też dochodzą do 460.🤦‍♂️ Tak i z tymi kołeczkami 

Opublikowano
50 minut temu, Kallina86 napisał:

Panie, Pan żeś jest beznadziejny przypadek...

Słyszałeś Ty kiedyś, żeby ktoś obchodził solenizeusz? A jubileusz tak! I to ludzie i miasta i instytucje i firmy.

Oj tam czepiasz się :P. Chociaż ten solenizeusz to muszę zapamiętać :).

45 minut temu, pafnucy napisał:

A to jest ta sama co kiedyś pływała, czy nowe zdjęcie ?

• Like 1
Opublikowano

Bananek 6cio łatki nie miałem do zdjęcia to wziąłem wyrośnięta 5 latka. Tylko przerwijmy te błędne koło bo dzieci całe lato w kukurydzy spędzą 🥴

20210628_195907.jpg

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

kurła jakbym siebie i moje dzieci widzioł

Nie gadaj, coś tam na plecach ci rośnie ,ale nie aż tak.😉

prosisz się o przeniesienie na oddział pourazowy...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v