Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Też oglądałem kapuśniaczek, moj syn się śmieje z gadki tego kosmity. Bo jak ogląda bajkę psi patrol i jest kosmity to trz podobnie gada.

Widzieliście że u agromaxow była nawałnica? Może kasy potrzebują to może ursusa taniej puszczą

Fajny film, jak dożyję to za 40 lat siebie podobnego do Krzywusa widzę. 

Przestało kropić, może by tak na rowerek...

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Sam sobie zrób,nie bierz gotowców 

Na BUJANIE fajnie działa krzem , tytanit(na asashi zawsze było mi szkoda kasy) no i do wszystkiego siarczan magnezu

Ja dawałem asahi na rzepak wiosną i na pszenicę jarą, jak ją skrzypionka zaatakowała - efekty jakieś były

Opublikowano

Uj go wie. Trzeci rok kukurydza po trawie  dwa lata pryskalem dursbandem. W tym roku nie. Nawet tam gdzie z wiosny jeziora stały to tłucze 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A jakie te odrzywki dobre ?

Cynk,  bor , tytanit dodać  mirokomplex i w pole

Na zdjęciu moim zdaniem taka sobie sa lepsze kawałki 5kl ziemi sirw1 ,05

20210626_164200.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Nie widział ja na swojej wsi to niewiem co w obcej gminie się dzieje. 

Opublikowano
56 minut temu, Dariowola napisał:

Okolice Zwolenia chciało mnie spławić do Bałtyku dobrze do waliło🙆‍♀️

A po co Ty tam był? Konia zaciągnął? 

Kurla robactwo pod foliokiem mi się zaległo, pszczółki 😍

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

będziesz miał zajebistą kukurydzę skoro zacząłeś ją wygrzebywać z ziemi do zdjęcia.

Przywieźć Ci parę na rozplod?

Opublikowano
HF86 napisał:

Nie widział ja na swojej wsi to niewiem co w obcej gminie się dzieje. 

przesiej działkę zbożem i na przyoranie gorczycę zasiej drutowce tego nie lubią

HF86 napisał:

Przywieźć Ci parę na rozplod?

młodziaków mu daj 🤪

Opublikowano

Jutro jadę w jego stronę. Za rok  będzie takie same wystawiał 😉

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

przesiej działkę zbożem i na przyoranie gorczycę zasiej drutowce tego nie lubią

młodziaków mu daj 🤪

Druga działka po gorczycy tylko sporadycznie. Także w tym metoda. 

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

A po co Ty tam był? Konia zaciągnął? 

Kurla robactwo pod foliokiem mi się zaległo, pszczółki 😍

Ja żadnych koni nie ciągam wolę jak mi ciągną .🤭 Ja po prostu to wegetuję

Opublikowano

A nawet i dziś byłem pod Korycin za  bydłem ale to nie moje klimaty chandlu. A jutro specjalnie żeby parę żółtych przywieźć gratis do konta. 

I cóż za miłe przyjęcie w centrum europy ☹

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v