Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Na usłudze był, w kolo piach a tu gliny nawiezli... dwa jd jeden 110 drugi 160 nawet go nie ruszyly. 

Słyszałeś jak chłop matizem Jelcza z przyczepa wyciągnął? 

Opublikowano

Debrzyna jak by się ogolił to by był jak "boski Djego wszystkie jrho"☺

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Się ciesz ze nie w wieku Pana @debrzyna 🙄

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

@6465 a Co to za zakaz wjazdu🤔

A jakoś tak z nudów. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

na dabrowę chyba jeszcze większa poszła. Ciebie bokiem wzięło

Centralnie z Janowa na mnie 

Według stacji meteo w Janowie 20mm, a Różanystok koło Dąbrowy 2mm.

Ogólnie ulewa zbyt silna aż żwir z drogi popłyną...

Opublikowano

Niee? 

Tu by dal rade i tym małym, bo ten z talerzowka cofnal za pierwszym razem ze 2m i wlasciciel pola tym malym mial mu pomoc do przodu, ale ze chlop ledwo stal na nogach to zadusil ciagnik a kumpel 78 juz jechał i zarwal pod sobą, potem juz dwa nie daly rady. Ja go sam wyciagnalem nawet kolami nie grzebnal :D

Opublikowano

Przychodzi facet do baru i na wejściu mówi - "Pierd***ny matiz, tfu!Kelner setkę wódki". Kelner podaje alkohol i delikatnie prosi klienta o kulturę.

Po chwili znowu

- "pier**lony Matiz, tfu! Kelner daj jeszcze setkę".

Kelner na to:

- Panie powiedz no pan wreszcie o co chodzi.

- No widzi pan, jadę sobie TIRem, załadowanym na maxa - 40 ton, rozumie pan - i nagle patrze gówniarze na drodze. To co miałem zrobić, zacząłem hamować i wpadłem do rowu. Nagle patrze, podjeżdża jakiś koleś nowiutkim, błękitnym Matizem prosto z salonu, uchyla okno i mówi:

- Może panu pomóc, może pana wyciągnąć?

No to ja mu na to:

- Jak mi tego TIRa tym Matizem z rowu wyciągniesz to ci loda zrobię!

pier**lony Matiz, tfu!

• Haha 5
Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

A u mnie porywy  że czasem wentylator nie dobija.  I to nagle przyciągnęło taki wiatr. Chyba zjadę z pola

moze to ten co u mnie wiał do Ciebie się przeprowadził mała zmiana planów trzecia beczka wypryskana leję następną ale tą juz rano wypryskam 

Opublikowano

A ja zjechałem. 2 minuty cisza, a zachwilę huragan. I tak cyklicznie.

Opublikowano

u mnie tak było do 20-tej  jeszcze jutro jest szansa coś opryskać następne dni zapowiadają się przekropne 

Opublikowano

Ale jaja wyszły z tym nowym usługodawca na okolicy. Sąsiadowi siał to na 1.30 z 3 porcji po 50tys zostało 1.5 porcji 🤦‍♂️

Opryskiwacz przygotowany, dętki od paszowozu załatane, koło naprawione. Półtora litra bimberku pomocnicy wypili i gra gitara 

• Haha 1
Opublikowano

U mnie opady odwołane  

Dobrze że N3 na pszenicę nie dałem

Opublikowano

solidnych deszczy u mnie też nie wróżą ale takie 1-3 litry a co spadnie to się okaże 

Opublikowano
3 godziny temu, pafnucy napisał:

nom. zara za Wieprzem.

Przed Wieprzem :D

Opublikowano

w poludnie sialem kukurydze na koncu sasiedniej wsi-bez problemu sie robilo, wiec wieczorkiem na koniec swojej pojechalem pryska a tu mokro jak diabli,woda miejscami stala, dobrze ze glina to szedl slizgiem ale sie nie utopil.

Opublikowano

U mnie 9. Jak na Zośkę może i  ciepło, ale zimno na maj

Opublikowano

Na razie cicho, ale dogrzewam się w ciągniku😕

Opublikowano
7 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Przed Wieprzem :D

zależy z której strony się patrzy.

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

U mnie opady odwołane  

Dobrze że N3 na pszenicę nie dałem

U mnie też deszczu ani widu , N2 w jarce rozsiałem 🙆‍♂️, ale w ozimych N3 też wstrzymam się

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Według stacji meteo w Janowie 20mm, a Różanystok koło Dąbrowy 2mm.

O masz, a ode mnie było widać czarniejszą na Dąbrowie.

gregor1284 napisał:

Ale jaja wyszły z tym nowym usługodawca na okolicy. Sąsiadowi siał to na 1.30 z 3 porcji po 50tys zostało 1.5 porcji 🤦‍♂️

wziął by mnie to by mu zabrakło 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v