Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, gregor1284 napisał:

@Ursus932Oj nie wiem, tu szemrane towarzystwo i banda zboczeńców

Ty jeden to nie wszyscy 🤭

9 minut temu, DANDYS napisał:

Przecież w dzisiejszych czasach borowanie po znieczuleniu nie boli 

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Jednak to prawda że Ambrożego Kleks zabrała kostucha

Wszędzie piszą że to fake news 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Słyszeli że na podlasiu podobno znowu maturę zhakowali 🙆‍♂️🤣

@Bananek 🤔 :ph34r: ?

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Nic nie ma ani na Onecie ani Interii.

Opublikowano
59 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie wiem, u nas na metry sprzedają

Podrzeczną i ja kończyłem

A w zdunskiej Dąbrowie siostra uczyła, więc jeśli parę lat temu kończył, to możliwe że był nauczany przez moją siostrę 

20210504_160652.jpg

W zeszłym  roku konczyl tech wet a młody na 3 roku ale może go gdzieś na imprezie spotkaliscie bo on dj  muzykant 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, DANDYS napisał:

Nie rusza mnie to, wszystkie zeby naprawiane bez znieczulenia

6 minut temu, Łolek napisał:

W zeszłym  roku konczyl tech wet a młody na 3 roku ale może go gdzieś na imprezie spotkaliscie bo on dj  muzykant 

A to chyba raczej nie, siostra już parę lat w ekonomiku uczy w lowiczu, a podrzeczną to ja skończyłem w 2007r....

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nawet kanałowe? 

7 minut temu, Łolek napisał:

Tech wet jakiś konkretny?praktyki na zwierzętach czy aby tylko skończyć szkole? Ja też po tech wet to na praktykach jablka zbieraliśmy bo zwierząt dawno w szkole.nie było ale pola sporo. 

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

nie pomogę. ja mam zdaną dwadzieścia lat temu.

Ale sam mówiłeś, że za co się nie weźmiesz to Ci wszystko wychodzi. To co to dla Ciebie zhakować maturę :P.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nawet kanałowe? 

Tech wet jakiś konkretny?praktyki na zwierzętach czy aby tylko skończyć szkole? Ja też po tech wet to na praktykach jablka zbieraliśmy bo zwierząt dawno w szkole.nie było ale pola sporo. 

Na zwierzętach głównie  bydło a robi przy damskiej bieliźnie👙 😁

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nawet kanałowe???

Tak, nawet kanałowe

14 minut temu, dsbh napisał:

Ale sam mówiłeś, że za co się nie weźmiesz to Ci wszystko wychodzi. To co to dla Ciebie zhakować maturę :P.

Banankowi najlepiej to włosy wyszły😋

Opublikowano

I to jest szkoła. Mój rolniczak to tylko z nazwy był bo jak wcześniej podlegał pod ministerstwo rolnictwa to były wszystki zwierzęta gospodarskie,a jak przeszli po ministerstwo kultury i nauki to wszystko zlikwidowali 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, bratrolnika napisał:

Podziwiam. Kilkanaście lat temu wpadłem na genialny pomysł aby zaoszczędzić 2 złote ( tyle wtedy w gminnym ośrodku kosztowało znieczulenie pomimo leczenia na kasę chorych) to po dzień dzisiejszy twierdzę, że to najbardziej ujowo zaoszczędzone 2 złote. 

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Banankowi najlepiej to włosy wyszły😋

Nie wyszły tylko przeszły bądź mówiąc inaczej przemieściły sie z punktu A do punktu B.

Aaaa i nie mylić z punktem G

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

I to jest szkoła. Mój rolniczak to tylko z nazwy był bo jak wcześniej podlegał pod ministerstwo rolnictwa to były wszystki zwierzęta gospodarskie,a jak przeszli po ministerstwo kultury i nauki to wszystko zlikwidowali 

Mają oborę wolnostanowiskową z robotem udojowym. 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ale to w zd. Dąbrowie???? Bo na Blichu to już paręnaście lat nie ma zwierząt chyba

Tak w Zduńskiej byliśmy parę lat temu wodę im pompować bo ich zalało w jednym budynku. Gadałem z jakimś tam kierownikiem i mówił że robota mają do doju i z ciekawości oglądałem jak to ustrojstwo działa. Sporo nowych maszyn mieli. Na Blichu to ok 2008 zlikwidowali krowy sporo ziemi sprzedali. 

• Thanks 1
Opublikowano

Mają obory nie wiem czy i trzode mają  ale chyba ze4 konie mieli mlody klatki z krolikami z domu pozabieral a łbow cielecych i nóżek to cale worki zabierał i kroili to  

1 godzinę temu, Bananek napisał:

różnie. staram się trzymać +- 40 sztuk.

Można z tego przeżyć czy działasz coś  jeszcze 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

jakiego Ambrożego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v