Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

I kolo mnie stawiają, z kapciach będę mógł po piwo chodzic

Tylko nie za często bo jak druga połówka się zdenerwuje to te kapcie  pogubisz 🤭😉

Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał:

Nie wykupi przejmie za długi Polska ma już ponad 2 biliony .

Za kilka lat nie którzy co mieszkają na ziemiach uzyskanych będą już Niemcami .

A Ty  już zaczynasz germanizacje . Dostaniemy reparacje wojenne od Niemiec i długu nie będzie. 😁 

Opublikowano

Gdybyśmy nawet coś kiedykolwiek dostali to tylko medialnie, bo fizycznie i tak wszystko w Izraelu by było

Opublikowano
Dnia 5.04.2021 o 11:26, farmtrac8244 napisał:

Nie jest zły , nawet gładko wchodzi. Krąży legenda ,że ktoś kiedyś wyjął ten kłos i zjadł ziarno upiwszy się

To mam odwrotne doświadczenia po Stumbasie i wydawało mi się, że właśnie jest tak popularny przez ten kłos w środku. Odnośnie legend. Jednej rzeczy nie sprawdziłem, czy faktycznie można się opić pijąc piwo przez słomkę ?

2 godziny temu, tomek222 napisał:

Dlaczego cwaniak? Takich jak on, zaszczepiło się w wyniku tej sytuacji 20 tysięcy osób. Wszyscy mieli zrezygnować? Skąd byś wziął w tak krótkim, do tego świątecznym terminie, chętne osoby starsze? 70% tych szczepionek poszło by do ścieków. Przypomnę ci słowa rzecznika MZ:

"Skierowania pojawiły się u części osób, które wyraziły chęć szczepień z wyprzedzeniem. Chcemy w ten sposób wypełnić wolne miejsca w terminarzu - uspokaja rzecznik MZ i wyjaśnia, że dodatkowe skierowania pojawiły się u osób od 40. do 60. roku życia."

Skorzystał z przysługującego mu prawa. Jeżeli ma to być rozumiane jako zła decyzja to już lepiej nic w tym kraju nie robić. Tak wygląda polityka.

Gdy się nie zaszczepił:
- zmarnował szczepionkę,

Gdy zataił szczepienie, skorzystał, ale nie poinformował:
- ukradł szczepionkę emerytom,

Gdy się nie zaszczepił:
- zarezerwował termin i zmarnował dawkę,

Na każdej pozycji byłby przegrany i jak tu żyć. Dziel i rządź oraz stwarzaj problemy, które nie istnieją...

Punkt 3. Terminu z dnia na dzień się nie dostaje, także ładnie by to  wyglądało i mógłby się pochwalić, że swój termin odstąpił komuś bardziej potrzebującemu. Prawdziwy Samarytanin.

Opublikowano

Ogólnie te szczepienia to jeden wielki śmiech. Ostatnio kumpel mowi ze będzie się szczepił, bo strażaków z osp szczepia, no i on strażak to będzie. A ze z 15 lat juz na żadnej akcji nie byl to inna sprawa, ale strażak. 

Opublikowano

To coś te zapisy dziwne. Z tego co wiem znajomi czekali po kilka tygodni, duża różnica wieku pomiędzy nimi i teraz jedna osoba czeka miesiąc na kolejną dawkę a druga prawie 2.

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

@Cebulj

kiedyś pytałeś się że chcesz coś na młodego rolnika

Tu masz sprzętu na 4700zl ful opcja

agro masz siewnik

wał cambridge

landstal gruber

agregat agro masz

brona woprol

tur hydromet

opryskiwacz tolmet

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, KarolStach88 napisał:

Jak panowie i panie po świętach? Cokolwiek robić zacząłem dopiero koło 15 , dopiero wtedy mogłem opuścić łóżko.

Tak myślę kac, kobieta kto Cię trzymał w tym łóżku. 🤔Zdrowie jest pieniądze się zgadzają to jest dobrze. 👍

Opublikowano

Doprowadzisz ten kraj do ruiny. Przez ciebie inni będą musieli więcej pracować🤣

Opublikowano

No jak czemu?

Np jesteś na etacie, 5dni x8 godzin. Ale zostajesz 2 godziny dłużej, z nudów wpadasz w weekend na 4h, zarywasz urlop...

Szef widzi że można innym śrubę dokręcić dostać więcej za mniej...😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v