Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, PartyzantTK napisał:

Weganizm może stać się bardziej popularny ale tylko ze względu na promocje w mediach. Środowisko jest małe ale głośne. Człowiek od wieków jadł mięso i zmiana ludzkiej natury jest mało wykonalna.

Wyobrażacie sobie wegańskiego grila w lecie ? Bez względu na wiek biesiadników. Nie spotkałem się z tym i jestem pewny ze jeszcze długo się nie spotkam. 

Masz wegański grill

PhotoEditor20203615123615spr.png

A to ta sama weganka

PhotoEditor20204010124010spr.png

• Haha 1
Opublikowano
PartyzantTK napisał:

Weganizm może stać się bardziej popularny ale tylko ze względu na promocje w mediach. Środowisko jest małe ale głośne. Człowiek od wieków jadł mięso i zmiana ludzkiej natury jest mało wykonalna.

Wyobrażacie sobie wegańskiego grila w lecie ? Bez względu na wiek biesiadników. Nie spotkałem się z tym i jestem pewny ze jeszcze długo się nie spotkam. 

Czasem się zdarzał taki grill było same piwo 😉

• Haha 2
Opublikowano

Weganin podobno z tłumaczenia indian "plemienny idiota, niemota co nigdy nie potrafiła nic upolować ani wyhodować, żyła na obrzeżach plemienia jedząc roślinki i korzonki napotkane podczas tułaczki "

Opublikowano

BBB, LM , SM która z tych raz najlepiej nadaje się na krowę? Tzn Będzie na tyle duża, że nie będzie miała problemów z wycieleniami i aby nie"odcinała" zbyt wcześnie mleka.

Opublikowano

Simental. Rama wielka nie ważne z czym zkrzyzujesz towar pierwyj sort do opasu 

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Z JE to pierwyj sort do oddania do ,,okna zycia"

Aby się ocielila w dobie ssania na dopłaty to i kasa za mm niezła 😉

Opublikowano
Dnia 27.03.2021 o 19:08, Morion napisał:

BBB, LM , SM która z tych raz najlepiej nadaje się na krowę? Tzn Będzie na tyle duża, że nie będzie miała problemów z wycieleniami i aby nie"odcinała" zbyt wcześnie mleka.

SM

Dnia 27.03.2021 o 19:28, jarecki napisał:

a jak z  charakterem u SM  miesnej mamki ?

Kwestia wychowania,moje super grzeczne

Dnia 27.03.2021 o 19:32, VonVegans napisał:

Mam jałówki na opas to powiem że popieprzony charakterek mają.dzicz 

Taaaa.....

Tu akurat 50%SM

Moje to każda jedna mamka dopuszcza minimum 2 cielaki

IMG_20200513_172106.jpg

• Like 2
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Pisałem że podrożeje😎. Miałem dobry cynk. Ja po świętach jak przyjdą kolczyki gonie 10 byków do EcoBeefu.

jeszcze bym nie sprzedawał, ale mi się jeden byk zatkał. wiem, że w górę idzie jeszcze.

Krzysztof81 napisał:

Wygląda fajnie. Ciekawe jak z tymi wycieleniami w praktyce?

może to jak rasa PIC u świń. rodzą się szczury, a w ciągu miesiąca tak wysysają loche, że zostają z niej same okładki.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Kwestia wychowania,moje super grzeczne

Ja kupilem od  osobnikow okolo 70 lat pewną SM.-Gdzies jej klimat chyba nie pasowal bo poczatki u mnie byly ciezkie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v