Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

Pedro długo jechali od zgłoszenia? 😛 jak to wyglada przyjechali zważyli u Ciebie ile czekałeś na rozliczenie i kiedy kasa? Sam może bym im oddał tego byka ze zdjęcia i krowe simentalke 

Zależy jak trafisz, u mnie chyba 3 dni, max do tygodnia jadą z tego co wiem. Nic nikt nie waży. We wsi facet ma wagę samochodową podjechał dwa razy i zważone. Co Ci mogę poradzić Radek, bez zastanowienia oddam do nich, ponad tysiak do przodu jestem w porównaniu do tego co na żywo dawał. Kwestia czekać czy podskoczy cena czy jebnie. Do dopłat i tak mam nadmiar bydła więc nic mnie nie trzyma. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Teraz sam nie wiem czy trzymać te pozostałe 12szt czy oddawać

Myślę, że to zachęta na początek

Pierwsze WBC w nowym zakładzie jest zawsze na zachętę. Szukaj kupca, który płaci za żywą. Gdyby zakłady na WBC nie oszukiwały rolników to handlarze dawno zajmowaliby się czym innym.

Opublikowano

Jedna sztuka o niczym nie świadczy. Nie ma się co napalać. A co do handlarzy i tak i nie... Jak odda na ubojnię 150 -200 szt tygodniowo to nawet gdyby uczciwie zapłacił dla chłopa to ma lepszą cenę na wbc i na samej różnicy zarobi. A jeszcze ile jebnie to jego. 

Przewoźnik, który bierze ode mnie wiezie na ubojnię ma 150-200 od sztuki 3-4 tys za kurs, transport gotowca, z kieszeni też nikt nie dokłada tylko z naszego bydła. Chłopaki z agromiru jak jest w hooj bydła to tylko na najbliższej okolicy potrafią po dwa kursy dziennie zrobić na dwa auta po 20szt każde. A gdzie jeszcze reszta nie wiadomo ile aut mają. Tam cena jest zupełnie inna niż dla zwykłego rolnika

A przewoźnik ma naganiaczy i też na powrocie z ubojni co by powietrza nie wozić łapie na siebie po chłopach... 

Opublikowano
9 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Łuków cena -1zł do dołu... z 14.20 na 13.20 żydek podobniesz powiedział że cena za wysoka i nie bierze. Taka wiadomość dziś do mnie dotarła. 

I ty wieżysz i takie bzdury powtarzasz 

3 godziny temu, HF86 napisał:

Jak waga prosto z obory to minus skitka jaką ma handlarz i liczysz wbca. Prosta stała zasada. Wynik bdb. Bydło mało odpadowe. 

Po co ta skitka?

Opublikowano

Bydła opór ceny w dół i biedne handlarze  martwią się o chłopa... Jeszcze południa nie ma i dwóch już dzwoniło że są na terenie a cena leci.... jeden mimo że zablokowałem jego nr to dzwonił z dwóch innych bo biedak myślał że może coś nie tak z tel mam🤣

• Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Bydła opór ceny w dół i biedne handlarze  martwią się o chłopa... Jeszcze południa nie ma i dwóch już dzwoniło że są na terenie a cena leci.... jeden mimo że zablokowałem jego nr to dzwonił z dwóch innych bo biedak myślał że może coś nie tak z tel mam🤣

Widzisz my tak cisniemy z handlarzy a oni chcą tylko naszego dobra 😆😆

Opublikowano

Dzwoń, pytaj o ceny w kryzysie😆a na podwórku pochwal się jaką ładną wagę masz. 

Opublikowano (edytowane)

Sprzedana jałówka 680 kg po 8 mieszaniec. Dwa byki mieszance 700 i 537 kg po 8 i 7,7 brutto. Poszedł kurdupel po płucach trzy razy. Już mnial iść do zamrazarki jak znów by płuca złapał. Wszystko brutto

Edytowane przez Pitraszek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Wczoraj mijalem u nas pelne ,,konwoje"-TKI

https://m.olx.pl/oferta/byczki-mienszance-z-bb-2-szt-CID757-IDILsIN.html

Nic tylko brac.....Zawsze myslalem ze w komplecie taniej a tu odwrotnie

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)

Cena to swoja droga

Chodzi o te pisanie jaka to krzyzowka i szukanie naiwnego.

Ja wiem ze krzyzowki roznie wychodza no ale...

Patrzac na to ogloszenie to @Azor07 pod swoim bbb powinien napisac czystorasowy

Mnie osobiscie interesuje wyglad.A co w paszporcie to z przymrozeniem oka.Jedynie zerkam na date urodzenia.(by nie nadziac sie na ciele  np 6 miesieczne)

Edytowane przez Baks00
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v