Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Też nic nie wiem o obniżkach, handlarze to wiadomo, im zawsze tanieje

Opublikowano
4 godziny temu, marijusz napisał:

nagonka na cielaka zacznie się po 15 marca jak we wniosku zostawać będzie ze trzy puste linijki .

Już jest szał, ciekawe ile z tych teraz kupionych dozyje spokojnie uboju

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Nic nie zjechały tylko handlarze straszą że zjadą żeby chłopy oddawali jak leci.

zjechały

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Taa i rolnik po zważeniu byka przez handlarza mówi do syna "łoo kurła Pjoter, a wyglondoł na 100 kilo wincy, ale niech idzie, bo cyna dobro".  To jest proceder bajecznie prosty do zwalczenia, ale nikt za to zabrać się nie chce. Lepiej obiecywać jakieś ochłapy covidowe dla hodowców i inne cuda, zamiast ukrócić dziwne machloje w klasyfikacji poubojowej, na zaniżanej wadze czy na wirtualnym wyrzucaniu do kontenera.  Złapana na oszustwie firma powinna zapłacić np. 1 % kary liczonego z rocznego obrotu i np. taki handlarzyk 100 razy by się zastanowił zanim uruchomiłby magiczny tryb w wadze, bo może rolnik w przypływie świadomości wcześniej przeważył, choć nigdy tego nie robił.

większość handlarzy i tak na fakturze nie napiszę wagi tylko cenę za całość,

Opublikowano

Parę miesięcy będą karmić potem zobaczą że uja nie chcą rosnąć i sprzedadzą w koszcie cielakow zeruny 😆albo na trzode zamienią bo karta się odwróci. A jak patrzę po forum to nie tylko ja lubię takie promocje 😉

Opublikowano
45 minut temu, micgal39533 napisał:

to chyba u Ciebie sołtysie 

My z tych samych stron i w Sokołowie w zeszłym tygodniu lekkie spadki nie wiem jak w tym tygodniu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v