Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Braciak oddał w piątek do Tykocina byk mieszaniec ok 550kg nie R-kowy dzisiaj dostał przelew 4550. Ale nie chcą ważyć. 

Na ogólną dadzą zważyć? Jest samochodowa we wsi. 

Mam teraz wielbłąda ponad 900kg, kolos ale Rki nie złapie. Mam 12szt 700+, szykowałem na kwiecień maj, ale teraz zagwozdka czy nie gonić 😋 to już porządny towar dobra Rka. 

Czy nie jest to magia pierwszej sztuki dobrze dadzą, a potem rypanie? Boje się 13szt puścić w dodatku bez wagi 🤦 

Opublikowano
31 minut temu, soltys48 napisał:

Idzie,idzie...... Nawet tanio można sprzedac

Ta(ciut kiepskie zdjęcie)ok 350kg poszła do kolegi z forum za 2😉

IMG_20210127_164532.jpg

Kto Ci tyle pieniędzy nawalił 😂 chyba że to 2.999,99

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Braciak oddał w piątek do Tykocina byk mieszaniec ok 550kg nie R-kowy dzisiaj dostał przelew 4550. Ale nie chcą ważyć. 

Na ogólną dadzą zważyć? Jest samochodowa we wsi. 

Mam teraz wielbłąda ponad 900kg, kolos ale Rki nie złapie. Mam 12szt 700+, szykowałem na kwiecień maj, ale teraz zagwozdka czy nie gonić 😋 to już porządny towar dobra Rka. 

Czy nie jest to magia pierwszej sztuki dobrze dadzą, a potem rypanie? Boje się 13szt puścić w dodatku bez wagi 🤦 

Na dzień dobry kierowcę od razu prowadź na wagę i bez dyskusji, a jak nie będzie chciał to niech wraca spowrotem z pustym. Ciekawe co w firmie powiedzą 😂. Ewentualnie przy zamawianiu samochodu możesz powiedzieć że chcesz zważyć na wadze ogólnej która jest ileś metrów od gospodarstwa. Ostatnio sprzedawałem 21miesiecznego hf/ho. Karku nie miał ale był okrągły. Na oko 750+ może 800 ale ponad 430kg mięsa wydał. 6tys przytuliłem i już rok będzie jak oddaje poubojowo do nich 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Pitraszek napisał:

Za tyle to klientów kolejka była by. Dziś kupiony cielak olbrzym od znajomego. 3 tygodnie 80 kg za 700.

To dlaczego nie było?Klienci na odległość a jak zawieziesz to wybrzydzanie

Opublikowano
28 minut temu, karol091193 napisał:

Na dzień dobry kierowcę od razu prowadź na wagę i bez dyskusji, a jak nie będzie chciał to niech wraca spowrotem z pustym. Ciekawe co w firmie powiedzą 😂. Ewentualnie przy zamawianiu samochodu możesz powiedzieć że chcesz zważyć na wadze ogólnej która jest ileś metrów od gospodarstwa. Ostatnio sprzedawałem 21miesiecznego hf/ho. Karku nie miał ale był okrągły. Na oko 750+ może 800 ale ponad 430kg mięsa wydał. 6tys przytuliłem i już rok będzie jak oddaje poubojowo do nich 

Nie wiem co robić, czy może oddać tego jednego na próbę. Nigdy na wbc nie oddawałem to i zesrany jestem 😂

Nie wiem co robić, czy może oddać tego jednego na próbę. Nigdy na wbc nie oddawałem to i zesrany jestem 😂

Opublikowano
pedro2 napisał:

Znam to 😂 do momentu aż sam się nie przekonałem to miałem tak samo. Teraz nie patrze na to, bo czy poubojowo czy na żywą to jak będą chcieli to i tak oni wyjdą na swoje. Ja zaczynam rozwijać hodowlę opasów i jesień/zima mam do sprzedania większą partię to obowiązkowo wcześniej zamówię wagę platformową i przed sprzedażą zważę wszystkie sztuki i zobaczę co mi zaproponują na żywą i poubojowo. Akurat będę miał wszystko tak zgrane, że nie będę się musiał męczyć z nimi tylko bezpośrednio z kojca przez wagę i do zagrody w której będą czekać podczas podściełanie i wyrzucania obornika. Co najmniej raz w tygodniu będą wyganiane więc będą przechodzić przez wagę bez problemu

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, karolr2 napisał:

Dobra firma. Sprzedajesz czy kupujesz?

Sprzedaje do nich już z 6 lat i też mi się wydaje że ok. Ostatnio jalowka spora poszła 7.7 brutto

Edytowane przez Mariu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v