Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedałem krowę ok 5 miesięcy temu i zapomniałem o zgłoszeniu przemieszczenia. Trochę poczytałem o tych karach z agencji i się wystraszyłem. Czy ktos miał podobną sytuację? Co teraz zrobić aby pozbyć się tej sztuki ze stanu bez konsekwencji, czy zgłaszać z teraźniejsza data i może tego nie dopatrzą, proszę o pomoc.

Opublikowano

U mnie taki ze 350 kg w ubiegłym tygodniu urwał się i dorwał sie do worka z granulkami ale wiecej porozwalał niż zjadł ,alle przed obora stoi big bag z folią i i widać było ze próbował żuć tą folie bo pełno strzepów było .Żyć zyje ale słabo żre pewnie na zdrowie mu nie wyjdzie

Opublikowano
15 godzin temu, Gargamel160 napisał:

Ma problem byk w nocy najadł się śruty do oporu jest gruby nie chce jeść dałem mu oleju i wódki tak mi znajomy podpowiedział . Co można mu jeszcze dać.

Sól gorzka

Opublikowano (edytowane)

No nieźle 😁 na rekolekcjach byłem, akurat SMS z banku przelew ponad 45tys 🙆 z początku nie wiedziałem za co to. 4 szt byka.  Tak to można hodować. Średnia 60% wybicia U klasa

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Opublikowano

tak zapytam tu, bo dawno tego nie robiłem.

gdzie zgłaszać cieluna padłego? do utylizacji i do powiatowego weta? czy tylko bakutil i agencja?

5 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła to tera to ja za cielaki będę po 2 tys cenił 😛

biere...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

gdzie zgłaszać cieluna padłego? do utylizacji i do powiatowego weta? czy tylko bakutil i agencja?

I powiatowy 😛 mówiłem zebys ode mnie kupował ☺️ @karol091193 jak się chowają?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

biere...

Powiatowy wet,bakutil i agencja

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

biere...

Powiatowy też. Tak jak było zawsze

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

No nieźle 😁 na rekolekcjach byłem, akurat SMS z banku przelew ponad 45tys 🙆 z początku nie wiedziałem za co to. 4 szt byka.  Tak to można hodować. Średnia 60% wybicia U klasa

Gdzie to tak policzyli ( ubojnia)? Co to za sztuki były czystorasowe?

Opublikowano
37 minut temu, pedro2 napisał:

Co to za byki?

Opublikowano

Panowie kupilem krede drobną bo nie dostałem nigdzie grubej i juz sie chyba poddaje bo nie chcą jeść ani w srucie ze zboz dawana oddzielnie ani po sianokiszonce posypane. Nie wiem co jeszce mogę zrobic...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, karol091193 napisał:

Max 300 więcej nie dam 😛

Żyją. Jeszcze 🤣

Za 2 lata ponad 10 tys weźmiesz ale

przebitka 😱😱😱 a ile jeszcze ci azotu naprodukuja po 3 tys za tonę 😛😛

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
28 minut temu, soltys48 napisał:

Co to za byki?

37 minut temu, wojak1986 napisał:

Gdzie to tak policzyli ( ubojnia)? Co to za sztuki były czystorasowe?

ABP Tykocin.

Jo czystorasowe HO 🤭 kupne, jakieś mieszańce, ale ładnie nabrały. Średnia z ogólnej jak pisałem 920kg brutto i od tego liczone wbc. 

Opublikowano
Michal014d napisał:

Panowie kupilem krede drobną bo nie dostałem nigdzie grubej i juz sie chyba poddaje bo nie chcą jeść ani w srucie ze zboz dawana oddzielnie ani po sianokiszonce posypane. Nie wiem co jeszce mogę zrobic...

Przemieszaj z kiszonką z qq (jeśli tym karmisz) niech się poprzykleja do qq. Muszą zjeść. Postoją dwa dni głodne i zjedzą.

Opublikowano

Radek, nie piszcz tylko rzucać te krowy, co będziesz darmo doic, jak za miliony możesz byki chować 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v