Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 godzin temu, krzysiek277 napisał:

Mój pośrednik obniżka - 1zł na kg czyli fajnie kur..

To zmień tego pośrednika. Zawsze możesz sprzedać prosto do ubojni. Na wbc spada 1 zł to na żywo chyba powinno spaść 50/60 groszy. A oni zawsze podwójnie to wykorzystują.

• Like 1
Opublikowano

Ja tez, tym bardziej ze maja dopiero po 300-400kg, żal w tej cenie sprzedawac😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
pozdrawiam wszystkich w dobrym, niedzielnym humorze🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

A ja wam napiszę jedno, sami siebie nakręciliście na obniżki :(

W tych spokojnych czasach tylko hodowcy bydła są podatni na spekulacje a resztą społeczeństwa to oaza spokoju i nie nakręca inflacji

Opublikowano

mi się akurat nie śpieszy. ale coś  tam od stycznia po parę sztuk bym pogonił żeby rozbić ryzyko. 

Opublikowano
55 minut temu, Karollorak93 napisał:

To jak tam od jutra będą w ogóle coś brać czy już nawet za darmo nie chcą? Złotówka dwa pięć w dół? 

Będą będą , już ok 6 rano żywcówki jednego z wiekszych handlarzy gnały z Tarnowa na Wielkopolskę

Opublikowano
59 minut temu, Bananek napisał:

Czekać, zdawać?

czekać!!!!!! niech wożą powietrze i generują koszty to nim przejdą obniżki bokiem. ja czekam na 12.50 zł na żywą choćby 2 miechy - pasza jest czas na obrządek też. kto sprzeda to mięczak i niech szybko upada jak nie potrafi liczyć za swoja ciężka prace.kto ma noż na gardle - jest usprawiedliwiony. powodzenia wszystkim życzę.

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, przemek28_28 napisał:

@Bananek to trzymaj. Bedziesz sie nudził w święta, wódkę pił a tak pojdziesz i pogadasz z bydlakami🤣

przewietrzyć też trzeba się, bo inaczej tylko się zaleje w trupa i same straty, będą.

• Like 1
Opublikowano

Jak by tak po nowym roku z 2 tygodnie nikt nie odstawił ani jednej sztuki to by ubojnie kwiczały jak świnie. Linia nie pracuje, a ludziom trzeba zapłacić. A ten okres każdy z nas jest w stanie przetrzymać bydło. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v