Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, damianos95 napisał:

@soltys48 po ile teraz hf i mieszance ?

I czy bedzie jeszvze spadac cen czy raczej chwilowe? 

1. Nie jestem ma chwilę obecną w temacie 

2. Wszystko zależy jak dużą panikę uda się wywołać tymi obniżkami

• Like 1
Opublikowano

też 3 widziałem, a się zdaje krótko jeździłem bo tylko po materiały..

I dwa telefony o nr do posrednika, bo gargamedon nastąpił i cena leży i kwiczy po 3 % poleciało 😂

Opublikowano (edytowane)

zdecydowanie udane, dziś był telefon z jednaj firmy handlowej nawet że mogą mnie uratować i wziąć po zeszłotygodniowej wycenie, ale na tę chwilę jak dzwonią rolnicy to nawet im nie wyceniają, nie mogą, bo nie mają ofert cenowych z ubojni 😜

w sumie jak te wszystkie pośpiechy ok 600kg wyjadą do końca roku bo sraczka to tylko czekać jak w lutym będą dzwonić za bykiem :)

Edytowane przez KarolaKarotka
  • Like 1
Opublikowano

Tylko na dwoch zakladach, jeden od razu -50gr zdjal i wlasnie ten ktory zdjal 50gr byl pierwszy z obnizkami wiec moze ma lepsze informacje, bo on juz byka zdjal w poniedzialek a reszta dopiero jakos sroda/ czwartek wiec mozliwe, ze i reszta zdejmie.

5 godzin temu, Karle91 napisał:

To są bardziej zagrywki ubojni,  a zwłaszcza handlarzy żeby narobić zamieszania i wyciągnąć więcej bydła od rolników.

Wszystko wina handlarzy, jak Ci sasiad babe bedzie ruchal po cichu tez powiesz, ze wina handlarza?

• Haha 5
Opublikowano

A to troche przyznam racje. Dalej nie pojmuje fenomenu, ze jest masa ludzi ktora nie sprzeda bydla jak nie przyjedziesz bez naganiacza a wiadomo, ze z naganiaczem trzeba kupic taniej bo trzeba zarobic na niego. :)

• Thanks 1
Opublikowano

A u mnie inny fenomen. bydło nadzwyczajne na wbca, a reszta na żywą, bo się dobrze nie wybije, a handlarz na żywca wcisnie zakladom 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v