Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak. pełno ich ogłoszeń na każdym wolnym słupie i drzewie .I co ciekawe, chyba tylko do mnie osobiście nie zjechali pogadać 😂

Opublikowano
14 minut temu, debrzyna napisał:

Jak sie hoduje bydło pare lat to juz cie nie stać na filmy ☺️

oglądałam swego czasu. Fajne klimaty. Jedna stara krowa i będzie na nowy sprzęt do filmów. Miałam nic nie kupować a tu znowu cielaki w obórce. Po ile maluchy mieszańce są?

Opublikowano

nie.nie poznałem. A nie potrzebuje narazie firmy uj wie skąd. lubię spokój i kasę na koncie. nie lubię i nie powinienem się denerwować. 

550 km do pracy jechać żeby trochę bydła uczciwie  kupić?

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

miał 16 miesięcy w paszporcie bo wiosą jak urodzil się na polu to nie szło go zakolcować i został zarejestrowany jesienią ,ale właściciel już o tym nie wspomniał  😀

Mój cielak bb/angus waga urodzeniową 60 kg i 16 miesięcy 700kg. Mleko to pił wiadrami

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Jak kulka to maksymalnie 55% wybicia a nie 60%😂😂😂

To że nikt tyle nie dostanie nie znaczy że tak nie jest. Jeśli mam uwierzyć że byk 700kg da: hf 350kg mięsa a Belg 385 i że  to tylko 35kg różnicy to prędzej uwierzę w to że nie ma inflacji a na TVP leci obiektywny przekaz informacji 😆 a i jeszcze przykład z kiedyś, miałem super Belga  dostałem za niego 6400, poszedł po 8,40chyba , jak na tamten okres wydawało się dobrze) handlarz wziął a faktura miała przyjść do mnie, 8100 dokładnie wyszło 😄

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
10 godzin temu, Piteriiv napisał:

potrzebuje informacji o firmie anto-leo - handlował ktoś z nimi -  jak z płatnością, wagą?

Na Podlasiu handlują każde drzewo oklejone  .Znajomy do nich oddaje mówi że ceny mają największe Wizytówki po domach rozwoził.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, ab23 napisał:

Taki zapracowany ale czas znalazł by info puścić  a jak podwyżki były to nie pisał

Dwie sztuki do pełnego auta pewno mu brakuje i se puścił taką plotkę.

Opublikowano

To trzeba od takich kupować co solówki do pełna ładują🙂

22 minuty temu, AdamRo napisał:

Dwie sztuki do pełnego auta pewno mu brakuje i se puścił taką plotkę.

A ten co ostatnio pytałeś też obniza ?

Opublikowano
2 minuty temu, ab23 napisał:

To trzeba od takich kupować co solówki do pełna ładują🙂

nie. te duże to pazerne są .I wage by chcieli prawdziwą znać. 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Byk cena na dół. Wiem u handlarza zawsze tanieje ale za moment inni też potwierdzą :)

pisałem kilka postów wczesniez ze moze byz zjazd przez wirusa wystarczy ze granice zamkną i pozamiatane,teraz kup odsady po 14 zl a za rok moze byc za nie po 8 biznes po wuju 

Opublikowano

Dziś dzwoniłem do handlarza to jeśli chodzi o cenę : jałówki od 9 do 12,5 brutto, byki od 10 do 13,5 brutto. Czy to spadnie czy zostanie itd to odpowiada jak każdy tutaj - czyli nic nie wiadomo, jeśli nie znajdą jakiej afery, choroby to bez większych ruchów będzie. Mam 8 sztuk 580 - 640 kg i raczej po nowym roku handel, teraz najlepiej idą i chyba warto będzie je potrzymać jeszcze trochę, a żeby to człowiek wiedział to w Październiku by nie sprzedawał po 9,7 brutto. Północne Mazowsze.

Opublikowano (edytowane)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v