Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

zaczyna się pojawić towar. popyt do podaży się wyrowna bo nie ma sensu paść przy tej cenie ziarna. 

Czekasz na kolejne załamanie rynku i zarłaki po 1500? Lepsza pewnie kuku na ziarno 

1 minutę temu, karol091193 napisał:

Ja dzwonię na zakład i dogaduję się z ceną i zakład wysyła samochód. Zazwyczaj dzwonię środa/czwartek to odbiór mam na początku tygodnia tj. poniedziałek lub wtorek 

Jaka odległość i po ile najmniej sztuk przyjechali?

Opublikowano
31 minut temu, wojak1986 napisał:

Trzeba być wróżka żeby wiedzieć co z tego wyrośnie, dobra cena to się bierze i jak będą chęci do jedzenia to będą rosły

Jeżeli tak mówisz

28 minut temu, HF86 napisał:

zaczyna się pojawić towar. popyt do podaży się wyrowna bo nie ma sensu paść przy tej cenie ziarna. 

Każdy twierdzi że cena jest dobra na bydło-ja się zgodzę ale dla tych którzy teraz sprzedają wcześniejszy towar. 

Ci którzy od nie dawna mają niech zobaczą jak koszty ,, eksploatacyjne"poszły w górę.

Z tym teraźniejszym bydłem może być różnie

Opublikowano

do maja będzie prawie po hodowli u mnie. aby tylko cena była to zdążę wszystkie jajcuny pogonić i zostanie tylko ekstensywna hodowla wola pastwiskowego który ma zjeść trawę i poplony ogryzac do zimy i dopłaty produkować. 

Opublikowano
6 godzin temu, karol091193 napisał:

Ja dzwonię na zakład i dogaduję się z ceną i zakład wysyła samochód. Zazwyczaj dzwonię środa/czwartek to odbiór mam na początku tygodnia tj. poniedziałek lub wtorek 

Dogadujesz się z ceną bez oglądania sztuk przez pracownika? Na żywą czy poubojowo? 

Opublikowano
5 minut temu, Mieciu24 napisał:

Mi dają za mięsnego 12 brutto jak moja waga jak kupującego waga to 12 netto a mieszańce do 11 jak ładny na tej samej zasadzie 

czyli otwarcie kupiec mówi, ze jebie na wadze?

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

do maja będzie prawie po hodowli u mnie. aby tylko cena była to zdążę wszystkie jajcuny pogonić i zostanie tylko ekstensywna hodowla wola pastwiskowego który ma zjeść trawę i poplony ogryzac do zimy i dopłaty produkować. 

Urlop okolicznościowy?🤔🤔🤔🤔🤔

Opublikowano

dosyć tego pięknego sektora. trochę eko, trochę ziarna i parę byckow .mało robić, dobrze żyć. A przynajmniej lekko 😉

Opublikowano
25 minut temu, Mieciu24 napisał:

Mi dają za mięsnego 12 brutto jak moja waga jak kupującego waga to 12 netto a mieszańce do 11 jak ładny na tej samej zasadzie 

ja i tak bym wage tuż przed sprawdził i nagrał, tylko poto żeby go w razie czego trochę nie cenzuralnie nazwać. 

cena jest do ustalenia. A waga zawsze ma być stała. 

Opublikowano
13 minut temu, Mieciu24 napisał:

A co myślicie kto nie daje się wyj..ać to nie sprzeda w dobrej cenie. 

ja sprzedaje zawsze po parę sztuk a że trzymam luzem to ani mi ani handlarzowi nie chce się użerać z ich łapaniem to jak przyjedzie to aby pyta gdzie jedziemy ważyć auto. Jedziemy na wagę, dostaje kwit i po załadunku spowrotem na wagę. Koszt 20 zł. 

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

dosyć tego pięknego sektora. trochę eko, trochę ziarna i parę byckow .mało robić, dobrze żyć. A przynajmniej lekko 😉

To co zrobisz z tymi kurnikami, budami po psach? Bedą stały puste?🤣

Opublikowano

Tak. Z resztą na ostatniej górce, A to pewnie z 5 lat temu szopki i kurniki opróżnione były. wtedy pod 15 za o dochodziło netto. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v