Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Schować te wagi do stodoły. Mistrz chandlarz robi podjazd, ceny ustala a potem w blasku chwały pokazujesz mu narzędzie zbrodni, albo dla lepszego efektu pierwszą sztukę puścić na jego wadze. 

Opublikowano
37 minut temu, karolr2 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/wysylka-24h-polska-waga-do-pod-mieszalnik-pasz-3-4-czujniki-niezawodna-CID757-IDC3Fz8.html

Mam takie coś pod mieszalnikiem myślę żeby kupić same czujniki. Jak to jest je trzeba przykręcić od spodu na sztywno &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20210326_124213.jpg

Połowa czujnika na sztywno z podkładką 3 - 4mm na dwie śruby , druga połowa musi nie dolegać do ramy bo sensor ma się uginać. Sensor ma takie nacięcie w połowie 

• Like 1
Opublikowano

Już widzę jak każdy ma przepęd do każdego boksu zrobiony. Pięknie to w tv tylko albo na YouTube po obróbce wygląda. Weź zważ pojedyncza sztukę z kojca, tak jak leci wszystko to poleci a później cyrk z jedną jak zostanie sama...

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, karolr2 napisał:

Cały ciężar będzie na tych czarnych stopkach? Ciekawe czy to się  nie połamie jak będzie wariował 

Wczoraj 4 big bagi na tym ważyłem i nie zrobiło to na niej wrażenie.  Maksymalna nośność NA PAPIERZE  6 ton .

Rano załadowana solówka to hf 7.6  a mieszaniec w U 8.6 . Cenny netto , odbiorca ubojnia , skitka 6

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Cybulek17 napisał:

Wczoraj 4 big bagi na tym ważyłem i nie zrobiło to na niej wrażenie.  Maksymalna nośność NA PAPIERZE  6 ton .

Rano załadowana solówka to hf 7.6  a mieszaniec w U 8.6 . Cenny netto , odbiorca ubojnia , skitka 6

Masz jakieś zdjęcie tego mieszańca w U klasie?

Opublikowano
25 minut temu, Cybulek17 napisał:

Możesz zrobić zdjęcie i wstawić jak to masz zamocowane.

11 godzin temu, wojak1986 napisał:

Już widzę jak każdy ma przepęd do każdego boksu zrobiony. Pięknie to w tv tylko albo na YouTube po obróbce wygląda. Weź zważ pojedyncza sztukę z kojca, tak jak leci wszystko to poleci a później cyrk z jedną jak zostanie sama...

Nie jest łatwo ale ja takich po 650 kg 45 sztuk musiałem zrobić jak mi nie chcieli dać zaświadzenia że stado wolne od gruźlicy 

Opublikowano (edytowane)

U nas w grupach ceny są następujące

OSI 13,70 O

MCKEENBEEF 13,80 O

BIERNACKI 14,40 O

Odpowiadając na pytanie kolegi wyżej przy sztukach 100% LM trzeba by wołać koło 9 zł/kg za żywą wagę.

Pozdrawiam

Patryk

Edytowane przez focusst
  • Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Janek54321 napisał:

Jak wygląda aktualnie cena na żywą wagę chodzi o byki LM 700-800kg ??

A ile masz sztuk. Jak masz auto min.25 to się odezwij dam ci namiary na gościa co mu pilnie potrzeba 

Opublikowano

Teraz wszyscy maja ssanie ale nie o niego mi chodziło. Mi proponował jeden 10 netto ale już pewnie po ptakach bo chciał pilnie na dzisiaj ale jeszcze moje za małe a że to już prawdopodobnie ostatnie to niech zjedzą wszystko fo końca. 

Opublikowano

Dzięki . Miałem kombinować żeby kupić same sensory i wyświetlacz przekładać od mieszalnika pasz ale chyba zamówię ten zestaw co ty masz. Jak by ktoś chciał to mam wagę do sprzedania. Moge zdjęcia wysłać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v