Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja tam nie mam żadnej wizji i na cuda nie liczę bo zawsze jak mam sprzedać to cena w czarnej du*e, a mam zamiar sprzedawać koniec stycznia początek lutego 

W październiku udało mi się hfy puścić po 9.40 netto gdzie za tydzień już płacił 9.60 netto 😏

Opublikowano
10 godzin temu, AdamRo napisał:

Ja znam takiego co jeszcze byki ma na bazie a rozliczenie z wbc rolnik ma u siebie. I jest tu na forum bardzo wychwalony  :)

Z powrotem na spokojnie dostaniesz. W tym tygodniu było już tylko do góry. Od jutra dalsze wzrosty.

To pewna informacja o wzroście cen?

Opublikowano (edytowane)

Akurat Adam nie plecie głupot, rzetelna firma 👍 co chodzi o info oczywiście... bo jak płaci i ile skubie rolnika to ni wim 😁

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Za 150 zł to by mordy przez szybę nie wystawił. Ile zarabia nie wiem ale minimum celują w 500zlax 2000zl ..krowy co poszły było dwóch oglądać jeden dawał to samo ale cena brutto a drugi netto. Kędyś sprzedałem byka była to jakaś mieszanka potem przyjeżdza po byka do sąsiada u mówi że jemu tyle nie da co.mi bo moimi prawie 2 kafle do przodu .już mu nic nie sprzedaje . U na jeden bierze niby 120 zł za sztukę ale nigdy nikt nie widział prawdziwego rozliczenia z ubojni

Opublikowano
46 minut temu, superfarmer02 napisał:

ktoś chętny na odsadki?

IMG_20211219_141649.jpg

IMG_20211219_140629_675_2.jpg

nie wiele im chyba brakuje by zostać bykami. 

ile ważą i ile za kg?

Opublikowano
4 godziny temu, Dzikusss napisał:

Za 150 zł to by mordy przez szybę nie wystawił. Ile zarabia nie wiem ale minimum celują w 500zlax 2000zl ..krowy co poszły było dwóch oglądać jeden dawał to samo ale cena brutto a drugi netto. Kędyś sprzedałem byka była to jakaś mieszanka potem przyjeżdza po byka do sąsiada u mówi że jemu tyle nie da co.mi bo moimi prawie 2 kafle do przodu .już mu nic nie sprzedaje . U na jeden bierze niby 120 zł za sztukę ale nigdy nikt nie widział prawdziwego rozliczenia z ubojni

Wejdę z Tobą w spółkę. Ty wkładasz kasę , ja doświadczenie i kontakty. Ja chcę stówke, ty bierzesz resztę. Wchodzisz w to ?

Opublikowano

cena dobra i waga też ze zdjęcia coś w podobie. dwa z jesieni z trawy brałem od sztuki płacone, ale przy rozładunku z ciekawości na wagę. 415 i  430 A nie wyglądały. 

Opublikowano
19 minut temu, Azor07 napisał:

Dobre 120-150zł jak nic ,albo znam takie przypadki że jeszcze musi dołożyć . A który z Was zarobi na byku 120zł na dzień ?

W dniu dostawy   jak byk nauczony futrowania  to nawet wyncyj 😉

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v