Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Azor07 napisał:

1 godzinę temu, PerezStunt napisał:

Koło, oddane przez pośrednika

To jest  Sokołów ,ile bierze pośrednik ? Rozliczenie takie jak z Sokołowa Tarnów . 

Sokołow. pośrednik bierze 150zl od sztuki a ile dostaje pod stołem czy tam jako premia to nikt nie wie.

Opublikowano
48 minut temu, karol091193 napisał:

Z tym wybiciem i ceną zrobisz taką reklamę dla Tykocin, że z Wielkopolski będą samochody jeden za drugim ustawiać się w kolejkę 😂

Nie powiedział bym. Wiele zakładów ma lepszą cenę za O kl niż tutaj za U

Opublikowano
49 minut temu, karol091193 napisał:

Z tym wybiciem i ceną zrobisz taką reklamę dla Tykocin, że z Wielkopolski będą samochody jeden za drugim ustawiać się w kolejkę 😂

po co by mieli ciagnąć  tu jak na Pniwach to samo ,w OSI 60 gr wiecej ,a u wuja +1,5 zł i bitkojmami płaci 😀

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Pytanie kto mniej zabiera dla siebie

No właśnie, trzeba samemu sobie zadać pytanie co lepsze. Mi tu pasuje, a jak do końca jest z tą uczciwością u nich to wie tylko ten co bije i waży. 

Opublikowano
10 godzin temu, PerezStunt napisał:

Sokołow. pośrednik bierze 150zl od sztuki a ile dostaje pod stołem czy tam jako premia to nikt nie wie.

Akurat na sokolowie watpie, zeby cokolwiek ugral pod stolem. Dobrze Ci bydlo sprzedaje ale po cichu jeszcze oskarzasz. Jak widac, nigdy nie dogodzi.

• Like 1
Opublikowano
Kentar napisał:

Akurat na sokolowie watpie, zeby cokolwiek ugral pod stolem. Dobrze Ci bydlo sprzedaje ale po cichu jeszcze oskarzasz. Jak widac, nigdy nie dogodzi.

Nikogo nie oskarżam. po prsotu nie wierzę w to, że jedzie do mnie 100km potem moje 5 byków zawozi z powrotem na bazę gdzie ładują dużą naczepe i zawożą to do Koła gdzie mają kolejne 100km i to wszyskto za jedyne 150zl za sztukę??

Opublikowano

Tasz nie od dziś wiadomo, że handlarz za darmo robi i często dokłada. 🤭

Taki Wuja dajmy przykład... Takie ceny daje chłopom, że na zapłatę dla niektórych nie wystarcza, jedno w drugie idzie i brakuje. A tu jeszcze psioczą 😉

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, PerezStunt napisał:

Nikogo nie oskarżam. po prsotu nie wierzę w to, że jedzie do mnie 100km potem moje 5 byków zawozi z powrotem na bazę gdzie ładują dużą naczepe i zawożą to do Koła gdzie mają kolejne 100km i to wszyskto za jedyne 150zl za sztukę??

Ja tak kiedyś sprzedawałem i też oddawał do Sokołowa. To miał taki myk że pokazywał rozliczenie z ubojni które troszkę sam przerabiał... 

Opublikowano

na częśći jest jeszcze +20 gr za kg transport  na ubojnie i wtedy ładnie wychodzi. 

A i 150 czystego grosza jak tylko transport na bazę to nie jest źle. 

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Tasz nie od dziś wiadomo, że handlarz za darmo robi i często dokłada. 🤭

Taki Wuja dajmy przykład... Takie ceny daje chłopom, że na zapłatę dla niektórych nie wystarcza, jedno w drugie idzie i brakuje. A tu jeszcze psioczą 😉

Kto normalny tam sprzedaje skoro wiadomo ze kasa pusta ?

Opublikowano
PerezStunt napisał:

Kentar napisał:

nikt ci nie każe zaplacic mu choćby 200 zl za szt

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, PartyzantTK napisał:

Kto normalny tam sprzedaje skoro wiadomo ze kasa pusta ?

Tam nigdy kasa nie była pusta,te przeciąganie to polityka firmy

17 minut temu, jarecki napisał:

150zł ni to mało ni dużo ale to jest pewna  kasa .  A ile według Was handlarz zarabia na jednej sztuce bydła?

Zarobi ale............

Reszte sobie sami dopiszcie

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pit17 napisał:

Ja tak kiedyś sprzedawałem i też oddawał do Sokołowa. To miał taki myk że pokazywał rozliczenie z ubojni które troszkę sam przerabiał... 

Ja znam takiego co jeszcze byki ma na bazie a rozliczenie z wbc rolnik ma u siebie. I jest tu na forum bardzo wychwalony  :)

3 godziny temu, gomez181 napisał:

Panowie hf jest jeszcze 9 netto ktoś sprzedawał? Spadki chyba wy hamowały albo?

Z powrotem na spokojnie dostaniesz. W tym tygodniu było już tylko do góry. Od jutra dalsze wzrosty.

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, Berthold napisał:

Jedyne wiarygodne miejsce gdzie rzeczowo (bez zbędnych informacii) możesz śledzić ceny bydła to Agro Foto 😂😂😂 Gratuluję już tu trafiłeś ...

Taka rada ode mnie. Od podawanych tu cen odejmij złotówkę i będziesz miał realną cenę.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v