Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
25 minut temu, zbyszek8201 napisał:

O tej firmie to już minimum z 7-8 lat chodzą "legendy"...i co..dalej się dobrze mają..

tak wszyscy mają. jak nagrabia u prywatnych to im handlarz przywozi .A najlepsze że W tym cyrku wszyscy stale zarabiają, no może oprócz rolników 😔

Opublikowano

limit wagi do ceny już mała różnica. pokazywałem na rozliczeniu kiedyś 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jarek odbierał? 

Brał niedawno w okolicy, trochę gadaliśmy to mówił że cena jest, i narazie będzie rosła. 

Ludzie dopłaty wzięli i też nie potrzebują pieniędzy. 

Bydła im brakuje. 

Oni mają buchty w paru miejscach w Polsce. 

Nie wiem jak kierowca się nazywał ale starszy trochę i grubszy. 

Trzeba im towaru bo do 250szt dziennie mogą ubić.

Opublikowano

U nas na północnym Mazowszu to głównie właśnie dąb pol, karpol, Agromax i kilku innych zabiera. Namawiam ojca aby zacząć sprzedawać do eco beef tylko jak to wiadomo ciężko namówić bo "zabiorą i się domyślaj czy czego nie znajda." Wiadomo wszyscy chcą zarobić ale są jakieś granice. My handlujemy od ładnych kilku lat z agromax póki co

Opublikowano

Witam! Panowie dziś wizyta naganiacza TurboTrans Kobylin oferta za angusa mieszańca 11,5 netto. Możliwa moja waga i szybki przelew.Handlował ktoś z nimi jakieś opinie

Opublikowano
56 minut temu, TomeG napisał:

Witam! Panowie dziś wizyta naganiacza TurboTrans Kobylin oferta za angusa mieszańca 11,5 netto. Możliwa moja waga i szybki przelew.Handlował ktoś z nimi jakieś opinie

Jak Ci te angusy rosną w porównaniu do LM i CH? Do jakiej wagi mogą dobić w wiek 24mies?

Opublikowano
1 godzinę temu, Daro20 napisał:

Jak Ci te angusy rosną w porównaniu do LM i CH? Do jakiej wagi mogą dobić w wiek 24mies?

Ten z wyceny 24msc  tak koło 900 powinien zrobić. Ale jak dla mnie lepsze CH bo duża rama do opasu. Inna sprawa że sztuka sztuce też nie równa

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Gringo1 napisał:

To juz w £ódzkim cena lepsza

Sprzedawałeś coś , po ile u nas na dziś ? 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Skąd dokładniej jesteś? Ile sztuk masz na sprzedaż? Okolice Mławy, za miesiąc planuje sprzedać 8 sztuk, cztery byki i cztery jalowki, wszystko typowe mieszańce.

Opublikowano

Dzwoniłem dziś do lokalnych handlarzy. Cena w zasadzie taka sama 12 brutto za ładnego mm, ale jeden mówi że na razie jest stabilnie na rynku a drugi straszy obniżkami i któremu teraz wierzyć? 🤔

Opublikowano

Żywiec w góre ,a wraz z nim reszta bydła w góre Doszedłem do wniosku ze wymienię rozpłodnika Jeszcze parę miesięcy temu można było HH 15 -18 miesięcy za max 6000 można było kupić a dziś patrzę a tam 10000 Pewno w końcu zrobie eksperyment z inbredem 

• Haha 1
Opublikowano

no nietaki byle jaki. dalszy sąsiad tyle faktycznie bierze ale za dwa 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v