Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Michal014d napisał:

bo ma krowy mm i insyminuje miesnymi. Kazdy zad

I co on z tej krowy mm ma 500zl za cielaka i kolejny rok hodować i taki zadowolony? Bo krowa mm raczej nie nadoi. Chyba że to taka czarno biała koścista mm 😂

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Elvis1090 napisał:

jedyny problem w tym ze takich rolników jest nie wiele w Polsce a regionami niema ich wcale

Ale to jest najlepsze rozwiązanie dla obydwu stron. Od nas już że dwa lata gość zabiera i zabierał będzie dalej 

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

I co on z tej krowy mm ma 500zl za cielaka i kolejny rok hodować i taki zadowolony? Bo krowa mm raczej nie nadoi. Chyba że to taka czarno biała koścista mm 😂

RP+AN+MO coś takiego hehe chyba. ze o czymś zapomnialem. Facet ma fiola na punkcie kombinacji :) A i jeszcze pare krzyżówek z JE ma ale od takich krow to nie biorę cielakow :) zresztą te krowy to tez insyminuje an, rp,hh,piemontes,lm,je chyba nic nie pominalem. Tyle ze planuje coraz wiecej jersejek wprowadzic :(

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale to jest najlepsze rozwiązanie dla obydwu stron. Od nas już że dwa lata gość zabiera i zabierał będzie dalej 

też bym tak chciał ale niestety w powiecie słupeckim niema takich.

Opublikowano
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale nie zawsze tak jest. Sasiad tak sprzedawal stalemu odbiorcy wszystkie liche sztuki. A lepsze bral jego ziec:D

Opublikowano

U nas rolnicy handlarzowi sprzedać bo potem jak zachoruje to pretensję. Co innego jest kupić od rolnika z mleka a co innego z odpajalni. Mi te z mleka zawsze chorowały a teraz weta nie ma w okolicy. Lepiej dać te kilka złoty więcej niż się męczyć. 

Opublikowano
2 godziny temu, Elvis1090 napisał:

na podlasie w ciemno jechać i co dalej stawać przy każdej bramie i pytać czy jest cielak na sprzedaż??

Nie wiem jak z waszych stron, ale jak przyjeżdżała kobieta z wlkp, goście z Rypina, Pułtuska, to mieli każdy z nich gościa który lepiej wiedział od gospodarzy kto ma cielaka. Po stówie od łebka i zawsze nazbierane tyle ile chcieli 

Opublikowano (edytowane)

Ardana dadzą?...nie możliwe.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Dziwicie się, że d*pę odstrzelą? Za mocno już zaczęło śmierdzieć tym bardziej dzisiejsza akcja agrounii z blokadą torów z nawozami. Dzień czy dwa wcześniej mówiono, że obniżą ceny nawozów i powstrzymają eksport, a tu pełne wagony saletry jadą i to jeszcze na Ukrainę 😂 Jarek też s*ierdala z rządu bo za mocno zaczęło j*bać💩

Idą złe czasy dla rolników a jeszcze gorsze dla miastowych, bo nie wiem z czego zapłacą za jedzenie jak Chleb będzie kosztował 20zł 😛

Opublikowano
39 minut temu, zbitom793 napisał:

Puda ma iść do dymisji w przeszłym tygodniu. A na jego stanowisko ktoś z wyłamanych, którzy głosowali przeciwko piątce dla zwierząt...🥂

Zart czy prawdą bo pierwsze słyszę

Opublikowano
Dnia 13.10.2021 o 18:40, Ursus932 napisał:

jutro zadzwonię do zm Raków 

Jak masz cennik to daj na priv, bo muszę sprzedać ostatnią partię, a tak mi dni zapierdalają szybko, że nie mam czasu zadzwonić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v