Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za ten odpad z produkcji oleju co zwierzęta mają utylizowac to i tak za dużo. Z 15 lat temu pszenicę na rynku się sprzedało po 100 i się brało srute rzepakowa po 90.

Opublikowano
14 minut temu, Sokol2 napisał:

u mnie też 300 zł staniała. Sprzedawać byki czy czekać?  Planowałem we wrzesniu... hfy ok 800kg po ile mozna dzis dostać?  wlkp

Czyli po ile teraz???

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Powiedz że wygaszasz hodowlę po ojcu a nie pierdzielisz farmazony. Sam tak pewnie zrobię ale nie mam gdzie brać darmowej gnojowicy😁

Ty jednak jestes ciekawym osobnikiem. Jak mogę wygaszać hodowle po ojcu jak mam gospodarstwo od kilku lat???? W jaki sposób na bykach kilka lat wygaszać hodowle jak to max 30 miesięcy i pa. Nie wygaszać bo kupiłem teraz 14 sztuk i sobie biegają. Pewnie nic mądrego nie odpiszesz bo niby skąd.

• Confused 1
Opublikowano
46 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ty jednak jestes ciekawym osobnikiem. Jak mogę wygaszać hodowle po ojcu jak mam gospodarstwo od kilku lat???? W jaki sposób na bykach kilka lat wygaszać hodowle jak to max 30 miesięcy i pa. Nie wygaszać bo kupiłem teraz 14 sztuk i sobie biegają. Pewnie nic mądrego nie odpiszesz bo niby skąd.

Korporacyjne szkolenia wmówiły Ci pewnie że zawsze musisz mieć rację. Prawda jest taka jaką akurat głosisz i tyle z Tobą dyskusji

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HF86 napisał:

Za ten odpad z produkcji oleju co zwierzęta mają utylizowac to i tak za dużo. Z 15 lat temu pszenicę na rynku się sprzedało po 100 i się brało srute rzepakowa po 90.

Ale ciekawe w sumie. Widać powoli nie mają co z tym robic.

To może być niezły miernik sytuacji w hodowli

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
58 minut temu, adam87p napisał:

dzisiaj sprzedane mieszaniec   po 11 zł brutto 

4 hfy po 9.6 brutto 

wagi miedzy 700-800

kto brał?

rzepak u mine 1480zł, tydzien temu 1440ł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v