Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

szukasz sensacji a przedział cenowy napisałem jaki był popatrz wcześniej jakie ceny mieli chłopacy i zobacz jakim jestes trolem. 

39 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Naucz się czytać będziesz wiedział jaka cena jest a nie trolujesz. 

Nikogo przedział cenowy nie interesuje bo to moze byc roznica 1-1.5 netto jak pojawiają sie tutaj ceny. Wszyscy pisza konkretnie ile i za co dostali a ty jakieś przedziały. Dorośnij, bądź facetem a trole są w bajkach.

• Like 1
Opublikowano

To ja też w stylu tego forum. Sprzedałem 3 byki. 

Myślałem że będą mniej ważyć a ważył wincyj. 

Mięsa wyszło tyle ile się spodziewałem. 

Klasa dobra ale mogła być lepsza. 

Cenę za kg oceniam na średnią. 

Średnia cena nie wyniosła 5 tysięcy a Tym bardziej  7.

Byki czarno-białe ibiało-czarny. 

I to są konkrety 😂

Opublikowano

Klasa od R+ do E-

przemek28_28 napisał:

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

szukasz sensacji a przedział cenowy napisałem jaki był popatrz wcześniej jakie ceny mieli chłopacy i zobacz jakim jestes trolem. 

39 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Nikogo przedział cenowy nie interesuje bo to moze byc roznica 1-1.5 netto jak pojawiają sie tutaj ceny. Wszyscy pisza konkretnie ile i za co dostali a ty jakieś przedziały. Dorośnij, bądź facetem a trole są w bajkach.

Szczególnie Ty piszesz konkretnie. I widać po wpisach kto powinien dorosnąć.

Opublikowano
HF86 napisał:

To ja też w stylu tego forum. Sprzedałem 3 byki. 

Myślałem że będą mniej ważyć a ważył wincyj. 

Mięsa wyszło tyle ile się spodziewałem. 

Klasa dobra ale mogła być lepsza. 

Cenę za kg oceniam na średnią. 

Średnia cena nie wyniosła 5 tysięcy a Tym bardziej  7.

Byki czarno-białe ibiało-czarny. 

I to są konkrety 😂

niektórzy uprawiają tu też inny styl. na bajkopisarza. 😉

• Like 1
Opublikowano

To pochwal się choć po ile tykocin za kg wbca wydusil. Samo o czy i rki?

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

To pochwal się choć po ile tykocin za kg wbca wydusil. Samo o czy i rki?

Nie mam rozliczenia. Pewnie O. Wojtek miał dać po 14.4 netto. Pewnie tyle dał, bo jeszcze nigdy z gęby d*py nie zrobił. 

Opublikowano
6 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Jarek daj lepiej jakiś namiar na dobrego kupca z okolic Makowa, bo mam 5 sztuk na handel a dotychczasowi odbiorcy już mi zbrzydli 😜

Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Klasa od R+ do E-

Szczególnie Ty piszesz konkretnie. I widać po wpisach kto powinien dorosnąć.

Jarku a co mam napisac? Ja mały hobbysta, gdzie mi do wielkiego hodowcy z 1 stron gazet. Ja najwiecej trzymałem 40 sztuk, wiec ze mnie mały pikus 😎😎😎😎😎

• Confused 1
Opublikowano

Panowie jakieś opinie na temat ubojni Andrzej Mejsner, Tarnówka gm Dąbie? Nie oszukują na WBC i jak z płatnością? 

Opublikowano
maczopestka napisał:

6 godzin temu, JarekBazydlo napisał: Naucz się czytać będziesz wiedział jaka cena jest a nie trolujesz.  Jarek daj lepiej jakiś namiar na dobrego kupca z okolic Makowa, bo mam 5 sztuk na handel a dotychczasowi odbiorcy już mi zbrzydli 😜 Można wiedzieć do kogo dotychczas oddawałeś? Ja jestem okolice Mławy i od kilku ładnych lat sprzedajemy do Agromax, waga okej,płatność szybka 2-3 dni,cena też możliwa. W tym tyg zabiera kilka sztuk i napiszę jak wyszły, wczoraj ważyliśmy towar. Kupował ktoś z was cielaki z eko natura? Mam zamiar 5 dokupić ale w okolicy i na olx bieda z towarem tzn. z czymś ładniejszym do chowu >100kg

Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Ostatnio jechały do ubojni w Skórznicach albo zabierał handlarz z Czarnostowa (na B.). Jeśli agromax ma bazę w Gralewie koło Raciąża to kilka lat temu z nimi handlowałem. Przez jakiś czas było ok aż do ostatniego transportu, byczki jakieś za lekkie mi się wydały ale nie miałem wagi żeby potwierdzić i więcej z nimi nie handlowałem

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Witam

W Dąb-pol dalej "waga magiczna"?

Bo zastanawiam się nad sprzedażą, a nie mam własnej wagi.

co to za kupiec? A do bogacewicza nie sprzedajesz? może Wojtek by wycenił jak trzeba?

wagi jak nie pewnyś to do bąbli podskoczysz. ile to od ciebie, rzut beretem.

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Witam

Kilka lata temu zwiedzałem ich bazę pod Ciechanowem... Szef człowiek interesu podstawa to waga i segregacja sztuk 😉

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

twoj sąsiad masarz (maciek M.) nie ma wagi? tylko flache weź bo na fb mi wyskoczył, że dziś urodziny ma. 😉

Samochodowej nie ma na 100%.

A bycek nie nadaje się żeby na sznurku go na zwykłą wprowadzić 😉

7 lat na luzie, tona mięśni i rogów.

Opublikowano
2 godziny temu, MarcinO10 napisał:

Witam

Jak nie masz swojej wagi to daruj sobie ten ciechanowski "Młot-pol"

• Like 1
Opublikowano

Ile teraz się można spodziewać za jałówki mm po 29 miesiecy wycielone koło 2-3 miesięcy temu doją je cielaki, ładne grube około 600-650 kg na żywo? Świętokrzyskie. Ze swojej wagi co ważne :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v