Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, tadaka8 napisał:

sprzedane 6 sztuk, 22miesiace, srednia waga 800 brutto, straczka 6%, 9 zł netto +vat, waga ogólna auto ważone puste pełne, lokalny odbiorcza EPD 

20210414_194851.jpg

To wszystko belgi, te plecy takie sobie

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Ile to to warte?

IMG_20210416_081033.jpg

Ludzie , stary wyjadacz sołtys pyta się ile to warte 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, tadaka8 napisał:

sprzedane 6 sztuk, 22miesiace, srednia waga 800 brutto, straczka 6%, 9 zł netto +vat, waga ogólna auto ważone puste pełne, lokalny odbiorcza EPD 

20210414_194851.jpg

Mają rozmach ... itd, itd :)

Chodzi mi o lokalnego odbiorcę :)

24 minuty temu, radekz200 napisał:

Po 6,5 dam 

Pass.

• Haha 1
Opublikowano

Słyszał ktoś że jakaś nowa choroba jest u bydła i ludzie w okolicy wyszkowa wyprzedają całymi stadami.Az handlarze odbierać nie nadażają.Ktoś słyszał coś na taki temat?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, piotrc330 napisał:

Słyszał ktoś że jakaś nowa choroba jest u bydła i ludzie w okolicy wyszkowa wyprzedają całymi stadami.Az handlarze odbierać nie nadażają.Ktoś słyszał coś na taki temat?

prawda , ale czy az handlarze nie nadążają odbierac to bym nie powiedział , pisałem o tym chyba tu , dzwoniła nawet pani z agrolok to powiedziała żę bardzo dużo ludzi rezygnuje z hodowli bydła , ale to ze wzgledu dobrobytu w Polsce i niskiego bezrobocia .w okolicy no może w gminie co najmiej 60-70 % gospodarstw z bydłem w ciągu 10 lat zakończy ten biznes .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, piotrc330 napisał:

Tak, to choroba pod nazwą "pierd*lę, więcej z bydłem nie będę się jeb*ł"

Edytowane przez misio3p
  • Like 1
  • Haha 9
Opublikowano
59 minut temu, Ursus932 napisał:

Ludzie , stary wyjadacz sołtys pyta się ile to warte 🙆‍♂️

No cus poradzis..... ostatnio za tanio sprzedałem to teraz będę się pytał

57 minut temu, radekz200 napisał:

Po 6,5 dam 

Na wbc i w euro😜

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, piotrc330 napisał:

Jestem z tamtej okolicy i nic nie słyszałem o tej chorobie, jak zwykle propaganda żeby sprzedawać bydło, a co za chandlarz tak mówił. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, misio3p napisał:

Tak, to choroba pod nazwą "pierd*lę, więcej z bydłem nie będę się jeb*ł"

I ona strasznie zaraźliwa. Chłopy dwa łańcuchy odcinają jednocześnie. Jeden z bydła drugi u siebie z szyji. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jarecki napisał:

prawda , ale czy az handlarze nie nadążają odbierac to bym nie powiedział , pisałem o tym chyba tu , dzwoniła nawet pani z agrolok to powiedziała żę bardzo dużo ludzi rezygnuje z hodowli bydła , ale to ze wzgledu dobrobytu w Polsce i niskiego bezrobocia .w okolicy no może w gminie co najmiej 60-70 % gospodarstw z bydłem w ciągu 10 lat zakończy ten biznes .

Kura jarecki jak ja uwielbiam te twoje g.... Hehe wywody.... Powiem ci w tajemnicy że jak dzwoni do mnie pani z agroloku to tyz mówię że nic nie potrzebuje bo likwiduje całkowicie hodowlę... Oni poprostu są tak  natrętni że nic do nich nie dociera a ceny mają większe od lokalnych dostawców iwiele rolników tak mówi jak ja żeby się odwalili... Pani pyta wtedy czy zasiewów nie robię?.... Tyz odpowiadam ze nie... 😁😁😁😁.... Tyle warte jej wieści 😜

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał:

no a wyszków i okolice to szczególny teren , skup bydła co najmiej 50 gr miej  jak na forum 

Jeszcze trochę i nie będę mieli co tam kupować i tak już krążą i po jednej sztuce zbierają. 

Brał ktoś może z agroloku śrutę rzepakową, amirap standard potobno taka rewelacja mie namawiali

Opublikowano
9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A kogo Agrolok do czegoś na siłę nie namawiał.

Mnie pani Agnieszka notorycznie molestuje coraz z innego numeru a niczego u nich nie zamawiałem i nie zamowie.... Zakazałem używać moich danych i dzwonić na,mój nr... Nic nie pomaga dzwonią... 😁😁😁.... Ostatnio zapytalem czy mam jej na wyzywać żeby się odwaliła.. 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v