Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 1.03.2021 o 17:50, pablo6234 napisał:

W zeszły poniedziałek oddawałem R 14,87 a za U 15,16 zł  oczywiście netto ale już nie aktualne na dziś bo poleciały w dół od Środy a dziś pewnie też w dół z tego co patrzyłem. Ja przez Brzegowego na Wbc

Tez przez niego ostatnio dałem. Dobre dał ci ceny. Dużo sztuk miałeś? Ważyłeś przed załadunkiem z gospodarstwa ?

Opublikowano (edytowane)

Jakiś zakład z łódzkiego który mnie nie ojebie za bardzo  na wbc poleci ktoś ?? Może bym pierwszy raz spróbował tego miodu 🙂

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

trochę szkoda, jeszcze od swojej krowy ale po 8 bodajże miesiącach na cycku non stop to piesek francuski był z niego, ospa ciasto czy surowe warzywa to jak miał humor to jadł a jak nie to nie

Opublikowano
8 godzin temu, Ursus932 napisał:

A czemu nie teraz ?

Bo byk leci na ryj z dnia na dzien i KAZDY zaklad obniza, a jesli ktorys nie obnizyl to jebie na wybiciu i ostatecznie wychodzi jeszcze gorzej niz bys taniej sprzedal. A cena pewnie za jakis czas odbije i to niedlugi czas- MI SIE TAK WYDAJE.

• Like 7
Opublikowano
Dnia 2.03.2021 o 22:18, Pitraszek napisał:

Wczoraj w agrobiznesie jak to branża wołowiny szybko odrobiła straty cowidowe oczywiście dzięki rządowi i jak bydło jest opłacalne. A to już obniżki się zaczynają

Agrobiznes to typowy pisowski antypolski program. Jak były w Polsce gigantyczne strajki przeciwko 5 dla zwierząt to nawet słowem tam nie wspomnieli a w innych krajach jak strajkują to potrafią pokazać. Żenada

Opublikowano
7 godzin temu, Kentar napisał:

Bo byk leci na ryj z dnia na dzien i KAZDY zaklad obniza, a jesli ktorys nie obnizyl to jebie na wybiciu i ostatecznie wychodzi jeszcze gorzej niz bys taniej sprzedal. A cena pewnie za jakis czas odbije i to niedlugi czas- MI SIE TAK WYDAJE.

Nie byłem w temacie ostatnie tygodnie  to nie wiedziałem że hossa na nasze rogacze się skończyła 🤷‍♂️       

Kuźwa dlaczego jak mam na sprzedaż to zawsze trafiam na obniżki 🙆‍♂️ 

Paszy jest , wiekowo mogą poczekać , uj niech stoją 

Opublikowano

Ona się nie rozpoczęła a nie skończyła 😆bez paniki cennik dla indywidualnych poleciał znacząco a dla pośrednika korekta kosmetyczna. To tylko wywołanie lawiny celowe. Trzeba dopchac kontenery pejsatym. 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Ona się nie rozpoczęła a nie skończyła 😆bez paniki cennik dla indywidualnych poleciał znacząco a dla pośrednika korekta kosmetyczna. To tylko wywołanie lawiny celowe. Trzeba dopchac kontenery pejsatym. 

Nima pejsatych :( tzn. tam gdzie zawsze są, to są.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

-1zł na wbc od najwyższej w ostatnim czasie więc kosmetyką bym tego nie nazwał

Opublikowano

Bo rynek wołowiny to syf i brakuje konkurencji a tylko zmowę mamy cenową. To tak jakby teraz pszenica poleciała w ciągu tygodnia 100-200zł w dół. Dopóki przypływają statki mamy cenę a tu wujo i reszta rodziny Corleone...

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

ta kosmetyczna połowa zakładów opuściła po 60 groszy.

Woja opuścił 10 groszy  a teraz będzie jebał po 100 kg mięsa z dobrego byka

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v