Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
mid7 napisał:

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Podasz wyboje i wagi na żywo ? Dzięki.

wagi oczywiście na zakładzie

1. 729,30 kg - WBC 416,5

2.769,60 kg - WBC 438,90

3. 697,50 kg - WBC 396,50

4. 723,5 kg  -WBC 384,80

czyli pierwsze 3 szt około 57% i te pojechały do węgrzynowa, ostatnia lekko ponad 53% i tu do Sokołowa

Nie ważysz przed sprzedażą na swojej wadze żeby mieć porównanie?

mid7 napisał:

5 minut temu, Kubek378 napisał:

Skąd jesteś? Widzę że z moich stron. Ja wspópracuje na podobnych zasadach tylko z innym pośrednikiem

gmina Lipno, woj. Kujawsko-Pomorskie

Ja z gminy Sierpc, woj. mazowieckie

8 minut temu, Kubek378 napisał:

zawszę ważę u siebie w domu, głównie poprzez ważenia całego auta bo większość byków z luza, na tej sprzedaży średnio wyszło że jedna sztuka straciła 37 kg

mid7 napisał:

8 minut temu, Kubek378 napisał:

zawszę ważę u siebie w domu, głównie poprzez ważenia całego auta bo większość byków z luza, na tej sprzedaży średnio wyszło że jedna sztuka straciła 37 kg

Wydaje mi się że sporo straciły. Jak oddawalem na Koło to zawsze w przedziale 20-30kg sie mieścily. Ja ważę zawsze przed sprzedażą na swojej wadze.

Ja też mam z luzu

6 minut temu, Kubek378 napisał:

Wydaje mi się że sporo straciły. Jak oddawalem na Koło to zawsze w przedziale 20-30kg sie mieścily. Ja ważę zawsze przed sprzedażą na swojej wadze.

Ja też mam z luzu

jak dla mnie wszystko w normie, strata może zależeć od wielu czynników, jak długo jechały, czy były przeładowywane, ile czasu czekały u pośrednika  na dalszy transport i pewnie też od samego zwierzaka jak reaguje na taki transport, na tej sprzedaży były sztuki co stracił mniej niż 20 kg, a trafiła się jedna sztuka co straciła ponad 50 kg i ona zawyżyła średnią, ale to akurat byczek co wiecznie miał biegunkę i może od tego też zależy ile straci.

9 minut temu, artek27 napisał:

Dzisiejszy zakup. 

IMG_20210203_193746.jpg

Co to za dziadostwo nie to białe ani czarne szpadla bież i zakopuje w gnoju bo jak urośnie to handlarz zapłaci jak za hf 

Nie wiem dlaczego nie lubie po BB

Edytowane przez ab23
  • Haha 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...