Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mistrzu2 napisał:

Zna ktoś może cennik na WBC u Zakłady Mięsne Łuniewscy? 

Czy mógłby ktoś udostępnić?  

Kogo polecacie do sprzedaży bydła na Podlasiu? 

Ich to odpuść od razu. Sąsiad pracuje u nich ładnych pare lat do tego ma gospodarstwo i swoich byków tam nie sprzedaje. Ja kilka razy popełniłem ten błąd ale na szczęście juz mi przeszło.

Bananek napisał:

ja od lat zdaje na abp Tykocin. mi tam dobrze

Sprzedajesz tam poubojowo czy na żywą? Jak płacą?

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ich to odpuść od razu. Sąsiad pracuje u nich ładnych pare lat do tego ma gospodarstwo i swoich byków tam nie sprzedaje. Ja kilka razy popełniłem ten błąd ale na szczęście juz mi przeszło.

Sprzedajesz tam poubojowo czy na żywą? Jak płacą?

Gdzie sprzedaje sąsiad? 

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Dawno nie handlowalem z nimi, ale oprócz niezbyt wysokiej ceny nie miałem zastrzeżeń.  Może rozwiń myśl, z chęcią dowiem się czegoś.

Opublikowano

Lecą w ch... z klasyfikacją i tyle. Firma rozwineła się ostatnimi laty niesamowicie, wszystko na kredyt to trzeba na kimś odbić. Poza tym oni bazują na Litewskim i Łotewskim bydle. Na Litwie mają kupioną swoją baze i ciągno bydło w dużych ilościach po niższych cenach niż u nas.

• Thanks 1
Opublikowano

Na Litwie jeszcze taniej. Ratije ich tylko wysoki kurs euro. Gdyby nie Polacy to nie mieli by co z nim robić. Przywoża niektórzy cielaki z Litwy po fajnych cenach ale poźniej niektóre firmy nie chcą kupować bydła kupionego na Litwie. Takie cwane.

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Daj sobie spokój

W Twoich stronach sporo biorą

NIe wiesz jak??🤣

A tego nie wiem, nie widziałem auta od nich tu. Dąbrowiakom pod ciężarówkę ostatnio wpadła dziewczyna... Tak że na pusto lecieli. 

5 godzin temu, soltys48 napisał:

Daj sobie spokój

W Twoich stronach sporo biorą

NIe wiesz jak??🤣

A tego nie wiem, nie widziałem auta od nich tu. Dąbrowiakom pod ciężarówkę ostatnio wpadła dziewczyna... Tak że na pusto lecieli. 

5 godzin temu, Bananek napisał:

ja od lat zdaje na abp Tykocin. mi tam dobrze

Od nas przez pośrednika też tam idzie 

Opublikowano
16 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Przywoża niektórzy cielaki z Litwy po fajnych cenach ale poźniej niektóre firmy nie chcą kupować bydła kupionego na Litwie. Takie cwane.

Tam cielaki zwłaszcza mleczne są odpadem w produkcji. Tak jak w całej ue. Tak jak było u nas 15 lat temu, 100 do 300 tygodniowe jak ładne. A teraz szału dostali cieleta taniej sprowadzić niż u sąsiadów kupić .A dorosłego bydła nawet po średniej UE nie kupują. Dziś ardanowski już wieść puścił że bida polskiemu rolnikowi bo pepiki przegłosowali że 3/4 towaru w marketach ma być czeskie a tam wołowiny strumien płynął i innych towarów. 

Opublikowano

Na pograniczu wydymali kilku w zeszłym roku

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Od nas przez pośrednika też tam idzie 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

A sprzedaje ktoś do Mokobodów?

kiedyś na wbc to niezbyt dobry  interes był dla rolnika  , teraz nie wiem ale mój odbiorca do nich odstawia nieraz  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v