Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wychowanie dziecka to nie jest tania sprawa. zmajstrowałeś to płać.

Opublikowano

Może być 2 tysie, a może być pińcet złoty. To nie cennik u fryzjera, nikt ci nie poda gotowej kwoty. Będzie miała dobrego prawnika, to cię ogoli na łyso, więc nie czekaj aż się obudzisz z ręką w nocniku tylko zacznij działać, czyli szykuj argumenty żeby cię nie ogoliła.

A tak poza konkursem, to w necie jest pełno opisówek, co przydaje się do wyliczenia jak największej kwoty alimentów lub jak się bronić przed za wysokimi. Wątpię, żeby się tu ktoś przyznał, czy płaci i ile płaci, i słusznie, bo to nie miejsce na takie wyznania. A po drugie każdy przypadek jest inny, bo i ludzie, i majątki różne.

Opublikowano

Wprawdzie temat ile do płacenia ale nachrobotałeś sobie sytuacja nie komfortowa ale wku.......ją mnie doradcy którzy jeszcze podburzają na to jest zawsze czas i to jest najprostsze powojować każdy głupi potrafi ale już znaleźć rozsądne rozwiązanie to już sztuka .Zastanów się czy aż tak źle masz a weź opcję że to twoja żona sprząta gotuje a macie dziecko nie uleczealnie chore wymagające opieki 24/24 i rehabilitacji co wtedy  (mam takiego kolegę -nie zazdroszczę ) .To że ma fochy -kobiety takie są a spróbuj w drugą stronę ponoć dobro wraca ze zdwojoną siłą . Nawet płacąc niskie alimenty co to za życie i myślisz że na gospodarstwo znajdziesz drugą taką głupią która zechce cię z alimentami lepiej wykasuj twoje wpisy bo jak ta twoja to przeczyta to ci zasadzi takiego kopa że będzie pozamiatane 

Opublikowano

Żeby się pogodzić to jest jeden sposób, przeturlaj ją parę razy po tapczanie 🤷‍♂️ Tylko tym razem uważaj, abyś nie założył tematu o alimentach na 2-kę dzieci 🤔

• Like 2
Opublikowano

o alimenty raczej nie powinien się martwić. znajomy znajomego z okolic trójmiasta zarabiał kilkanaście tys./m-c. żonka z 2 dzieci siedziała w domu. z nudów wymyśliła sobie, że rozwiedzie się i poda go o alimenty. mówi w sądzie, że 5000 zł/m-c chce - sąd na to, że dobrze, ale proszę udokumentować na następnej rozprawie wydatki na dzieci... na drugiej rozprawie nie była już taka hej do przodu, co mogła to udokumentowała i koniec końców typ 1000 zł alimentów dostał. bidulka musiała do roboty się wziąć, a myślała że wygodnie będzie żyć z alimentów na dzieci...

jednak, jak inni pisali wcześniej - lepiej usiąść spokojnie i pogadać, czego oczekujemy od siebie nawzajem, pomyśleć o dobru dziecka, swoich wzajemnych pasjach i czasem rozrywkach, itd i dojść do jakiegoś konsensusu. tutaj też znamy tylko relację założyciela wątku, od strony partnerki nie mamy żadnej informacji i też to trzeba mieć na uwadze przy komentowaniu.

Opublikowano

A tak nawiasem płacąc alimenty np 700zł  wychowanie dziecka wyjdzie cię naj taniej ( jeśli podtekst tego wpisu finansowy)   bo małe dziecko małe koszty a powiedzmy student to już inna bajka a o podniesienie alimentów sprawy też się toczą . A to i tak szczęście że nie ukrainka kilka  lat temu (chyba już naście ) rolnik z Opolskiego chyba koło 600 ha powiesił się a po czasie się okazało że ukraińcy jeździli i ściągali alimenty według hektarów i facet pękł  że pozytywna strona też jest

Opublikowano

u mnie dziewczyna się obraziła o to że mój brat z jego żona zamieszkiwali góra domu razem z nami a mieli się wyprowadzić jak się mała urodzi. mieszkali jeszcze przez około 2 miesiące bo im się budowa przedłużała. generalnie wtedy mi tego nie mówiła dopiero teraz szczerze zaczęliśmy o tym rozmawiać. To prawda jak tu koledzy piszą rozmowa i rozmowa a nie od razu dostanie.....

Opublikowano

Widzisz umowa to umowa nawet jeżeli ustna termin terminem .Powinni zapytać was obydwoje jest tak a tak czy możemy jeszcze mieszkać .Jeżeli zapytali to dziewczyna nie ma prawa się boczyć jeżeli nie pytali to niegrzecznie i ma po części rację  choć takie sprawy rozwiązuje się rozmową  .A ty prawie zawsze powinieneś brać jej stronę a jeżeli nie możesz bo to durne zagrania to rozmawiasz  na ten temat z nią i tłumaczysz dlaczego nie 

Opublikowano
Dnia 19.12.2020 o 22:15, przemek28_28 napisał:

Sam mam zone z miasta ( o ile miejscowość co ma 80tys. Mieszkańców można nazwac miastem) i nie narzekam. Kwestia pewnie wychowania i podejścia do zycia, ja nie wymagam żeby chodziła mi do obory pomagać bo ogarniam spokojnie sam przy opasach, ale w domu ugotowane, posprzątane, dzieciaki ogarnięte i do pracy chodzi. Czego mam wymagać? Po to dziewczyna ma wyższe wykształcenie żeby w gnoju babrała? A ja mam byc szczęśliwy wtedy? Myśle ze kwestia dogadani, ja tez pracuje a u mnie gosp jest dodatkiem a robie bo to lubię a nie bede zmuszał kogoś.

Mowisz ze corki maja zdobyc zawod czyli te durne studia. A po studiach to wiadomo że najniższa krajowa czeka albo kasa w biedronce

Opublikowano
44 minuty temu, daron64 napisał:

Ty to byś chyba chciał od razu jak prezes państwowej spółki z nadania partyjnego zarabiać

Czy ja będę miał 25 czy 35 czy 45 to i tak pewnie najniższa krajowa czeka. Tak jak moja rodzina. Ale coraz bardziej rozmyślam pójść w kierunku wykwalifikowanej siły roczej wózek widłowy, koparka 

Opublikowano

@pafnucy a co ma być dalej boli ale trochę mniej najgorzej jak wsiądę do samochodu i ciągnika i naciskam na sprzęgło hamulec gaz.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

@sabuliga a jak tam d*pa?

A co, fiknął i siniaka nabił, bo ja nie w temacie?

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Skierowanie do proktologa potrzebne

nie idę wstydzę się w moejj okolicy nie ma takiego lekarza. Jakoś sie przezyje moja kuzynka męczy się z tym 3 lata i żyje

Opublikowano
2 godziny temu, sabuliga napisał:

@pafnucy a co ma być dalej boli ale trochę mniej najgorzej jak wsiądę do samochodu i ciągnika i naciskam na sprzęgło hamulec gaz.

No to chyba wózek widłowy czy koparka też odpada , bo tam trzeba siedzieć prawie całą dniówkę .

Opublikowano
40 minut temu, daron64 napisał:

5a8e6a182cdbc_o_medium.jpg

widzę że ciebie to nie spotkało masz duże szczęście