Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

zobacz date ważności jak przyjdzie, w zeszłym roku kupilem (inna metrybuzyne - chyba turberon z allegro) po okazjonalnej cenie to przyszła już po standardowych 2latach przydatnosci od daty produkcji a byla jedynie jakas z doopy etykieta tej firmy na opakowaniu ze przedłużają ważność o 1 kolejny rok , tłumaczyli że mają do tego uprawnienia. mnie nie przekonali i odesłałem.

Szczerze to najmniej terminem się przejmuję.

Jest w 5cio kilówkach w innym sklepie ale czekają na towar a można już kupować.

To mam w nosie taki interes zapłacić i czekać miesiąc na dostawę

Opublikowano
21 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

zobacz date ważności jak przyjdzie, w zeszłym roku kupilem (inna metrybuzyne - chyba turberon z allegro) po okazjonalnej cenie to przyszła już po standardowych 2latach przydatnosci od daty produkcji a byla jedynie jakas z doopy etykieta tej firmy na opakowaniu ze przedłużają ważność o 1 kolejny rok , tłumaczyli że mają do tego uprawnienia. mnie nie przekonali i odesłałem.

To proszek to nie powinno mu nic zaszkodzić jak się wilgoć nie dostanie

Opublikowano

ja juz wystawilem na olx... w tydzien 400odsłon strony, ok. 25odslon nr tel. i 10 dodane oferty do ulubione/obserwowane. narazie nikt nie dzwoni ale zaraz sie zacznie... cena 2zl. Trza wiać i pakować w worki na dniach.

Opublikowano
W dniu 29.01.2025 o 08:31, stempos1980 napisał(a):

To proszek to nie powinno mu nic zaszkodzić jak się wilgoć nie dostanie

gdzieś czytałem ze jest tzw warunkowe przedłużenie okresu przydatności niektorych SOR, ale bez przesady to nie byla oferta -50%tu i teraz do wyczerpania zapasów, tylko raczej pare zł taniej niż pełnowartościowy świeży produkt w innym sklepie. wolałem nie ryzykowac.

• Like 1
Opublikowano

Ogólnie to cena 2 zł za łubin byłaby odpowiednią , patrząc na jego potencjał plonowania i trudność w uprawie. Sam bym taka chciał bo jest jakaś nadwyżka mimo dosyć dużego areału jaki w tym roku planuje zasiać. Ale kurcze wyjątkowo dużo tych ogłoszeń na olx w moich okolicach . Po obserwuje czy będą znikać i po połowie lutego też dam ogło. 

Opublikowano

pare razy do mnie dzwonili, o ilości cało samochodowe ceny nie podawali, w mojej okolicy też sporo ogłoszeń po 1,5-1,7 ale jakoś już od kilku lat ja ciągle daje cenę 2 zł i na zbyt nie narzekam można powiedzieć stali klienci od 3-4 lat

Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 11:38, Celownik07 napisał(a):

ja juz wystawilem na olx... w tydzien 400odsłon strony, ok. 25odslon nr tel. i 10 dodane oferty do ulubione/obserwowane. narazie nikt nie dzwoni ale zaraz sie zacznie... cena 2zl. Trza wiać i pakować w worki na dniach.

chyba dobre strony masz. Od żniw wystawiony na olx po 1.6 zł. Zadnego telefonu, 2 osoby dodały do ulubionych. ilosc ponad 10 ton. Teraz trafił się kupiec, zabrał wszystko ale cena 1.4 zł.  Bałem się zostać z taka ilością. 

Opublikowano

Ja łubin biorę od okolicznego handlarza jak i nasiona wyki gorczycy. W jednym miejscu choć drożej ale blisko 4/5 km od domu . Kiedy chce to podjadę ( zawsze ktoś jest w domu) . Jak czegoś nie ma to załatwi na dniach . Klient masz pan możesz i brat na tony jak i kilogramy.  Raz tylko miałem przypadek że worek grochu był stary i robale go stoczyły. 

Opublikowano
10 godzin temu, sparta123321 napisał(a):

chyba dobre strony masz. Od żniw wystawiony na olx po 1.6 zł. Zadnego telefonu, 2 osoby dodały do ulubionych. ilosc ponad 10 ton. Teraz trafił się kupiec, zabrał wszystko ale cena 1.4 zł.  Bałem się zostać z taka ilością. 

Przy takiej ilości gdzie klijenta zabrał wszystko. To jeszcze całkiem znośna cena. 

Opublikowano
11 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

Ja sprzedaje w detalu na worki - biora max 1t i z tego co rozmawiam z tymi ludzmi to 100% doplatowcy- zasiac-wziac platnosc-zaorac.  

Powinni to zacząć bardziej kontrolować bo dopłąty są tylko do łubinu na ziarno

Opublikowano

mam dwa pytania: primo- czy mogę trinity i metrybuzyne też przedwschodowo 1ha soi opryskać? bo sieję 1ha na próbę. 

a sekundo- może ktoś sprzedaje łubin żółty szerokolistny słodki i po ile? bo mam 2t i jakoś małe zainteresowanie na razie jest. mam nasiona czyszczone na petkusie i cenię po 4zł. dumam czy się sprzeda. 

Opublikowano
19 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

Ja sprzedaje w detalu na worki - biora max 1t i z tego co rozmawiam z tymi ludzmi to 100% doplatowcy- zasiac-wziac platnosc-zaorac.  

7 lat sieje to dwa razy zbiór był

21 godzin temu, sparta123321 napisał(a):

Z jakiego areału zbiór?

Opublikowano

uprawa łubinu jest gorsza od uprawy zbóż , zboża oprysk na chwast nawóz i zawsze coś urosnie a z łubinem jak nie robak zeżre to ziele a jak juz bedzie ok  to sarny zeżrą 

• Like 1