Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, lukasz20 napisał(a):

@krilan06 jakie dawki?

Na dlaroslin.pl 2kg experta 454zł

jesli chodz o metrybuzyne to tu widze jest dostepny buzzin. ale nie ma daty prod.

https://ogrodniczy.com/srodki-chwastobojcze-herbicydy/buzzin-70wg-1kg-sharda-metrybuzyna-chwasty-ziemniak-pomidor-oberzyna-zwalcza-chwastnice-jasnota-komosa-przetacznik-rdest?srsltid=AfmBOoqdBN7lj3HysZvdTpE3VWyU93eYPVzn6sMBcDWKnZV25Fho_XFv

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, krilan06 napisał(a):

Boxer 2,0l, penfox 2,5l, chlomazon 0,05l

Ale to chyba cena zabiegu  kosmos?

42 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

WG w proszku ma datę dłuugą kupiłbym ale nie ma

łubin  bardzo fajnie rozluźnia rędzinę

A rośnie łubin na rędzinie? On raczej tak do ph 5,5, max 6?

Opublikowano
30 minut temu, GABBER85 napisał(a):

przejrzyj ostatnie 400 stron

Jesli jesteś taki mądry to czy wziąłeś pod uwagę że wiele substancji które były tu polecane kilka a nawet kilkanaście lat temu zostało wycofane?

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał(a):

Ale to chyba cena zabiegu  kosmos?

A rośnie łubin na rędzinie? On raczej tak do ph 5,5, max 6?

Wąskolistny bez problemu 6,5 pH wytrzymuje 

Opublikowano
14 minut temu, Zetmar napisał(a):

Jesli jesteś taki mądry to czy wziąłeś pod uwagę że wiele substancji które były tu polecane kilka a nawet kilkanaście lat temu zostało wycofane?

No to cofnij się do czasu luty/marzec 2024 i miłej lektury. A żeby śmieszniej było to stronę wcześniej masz podane mieszaniny 

Opublikowano
1 minutę temu, Matey napisał(a):

No to cofnij się do czasu luty/marzec 2024 i miłej lektury. A żeby śmieszniej było to stronę wcześniej masz podane mieszaniny 

Taką radę to rozumiem,a nie cofanie się do początku tematu...

Opublikowano

Widzę sporą aktywność w temacie więc trzeba to wykorzystać 🙂. Też na wiosnę,pierwszy raz planuję zasiać łubin. Będzie z przeznaczeniem na poplony, część pewnie na sprzedaż. Ziemia lekka,nie obrabiana,tylko kosiłem to co tam rosło. Teraz już zaorane, poszło ok.40t gnoju,na wierzch pójdzie jeszcze wapno na dniach. Na wiosnę rzucę jeszcze ze 200kg wieloskladnika. 

Warto brać kwalifikat? 

Jaka odmiana? Raczej gorzki mnie interesuje. 

Jak podejść do odchwaszczania? Pewnie będzie trochę problem z perzem bo był miejscowo.

Oprócz tego jakieś zabiegi?

Opublikowano
6 minut temu, Papkin napisał(a):

Widzę sporą aktywność w temacie więc trzeba to wykorzystać 🙂. Też na wiosnę,pierwszy raz planuję zasiać łubin. Będzie z przeznaczeniem na poplony, część pewnie na sprzedaż. Ziemia lekka,nie obrabiana,tylko kosiłem to co tam rosło. Teraz już zaorane, poszło ok.40t gnoju,na wierzch pójdzie jeszcze wapno na dniach. Na wiosnę rzucę jeszcze ze 200kg wieloskladnika. 

Warto brać kwalifikat? 

Jaka odmiana? Raczej gorzki mnie interesuje. 

Jak podejść do odchwaszczania? Pewnie będzie trochę problem z perzem bo był miejscowo.

Oprócz tego jakieś zabiegi?

Weż jeszcze podpinaj siewnik i leć z pszenżytem a nie łubin przy takim nawożeniu