Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ale jaja
przywróciłem system z obrazu dysku na laptopie do stanu z sierpnia i post "zawieszony" mi wysłało z cache edytora af przy pierwszym logowaniu ...

zobaczymy czy to tylko chochlik u mnie czy jaki opatrznościowy znak że w tym temacie coś się ruszy

BTW
ciekawe jak by się Biden zachował po tamtej sytuacji?

a to że teraz jest inna to może świadczyć większa uległość w kwestii weta unijnego bo czytam (dzisiaj tzn dziewiątego grudnia 2020 :) ) że jednak najprawdopodobniejszy jednak jest kompromis gdzie przejdzie projekt budżetu jak jest a tylko jakieś coś (wytyczne?)  podoczepiają
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26588586,rmf-fm-osiagnieto-wstepny-kompromis-ws-budzetu-ue-rozporzadzenie.html

a no zobaczymy czy ten RMF tylko tak sobie deliberuje propagandowo czy jednak ....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

" O powołaniu do Rady zdecydowały niewątpliwie moje kompetencje. Posiadam zarówno doświadczenie w sektorze lotniczym, jak również gruntowne wykształcenie w tym zakresie – przekonuje urzędniczka. I wymienia pracę w Urzędzie Lotnictwa Cywilnego w Warszawie, ukończone studia podyplomowe z zarządzania lotnictwem w Akademii Obrony Narodowej (obecnie Akademia Sztuki Wojennej) i MBA"

To jakby był jeszcze gdzieś nabór na takie stanowisko, to ja chętnie też. Mam nawet kwity z kursu Taktycznego Zespołu Kontroli Obszaru Powietrznego. 

Opublikowano
20 minut temu, many12 napisał:

Niestety Mirro liczy się jeszcze staż partyjny i koneksje z prezesem.

Z prezesem to przesada. Pewnie wystarczy ktoś przy korycie kto cie za sobą pociągnie. 

Opublikowano

A szkoda miro - brak zaufania pisowskiego mija się z karierą nijakiego OBAJTKA

NEWS ROKU! Orlen wykupuje niemieckie Polska Press! To 170 lokalnych tytułów! To

Czytaj więcej na: https://prawicowyinternet.pl/news-roku-orlen-wykupuje-niemieckie-polska-press-to-170-lokalnych-tytulow-to-jest-repolonizacja/?fbclid=IwAR2UuEeYRSK-6y9gSKNlQkX2F8aP8X9-h-WpvbKjusS8aXbGGWJosJdN7W0

orlen-polska-press-758x426.jpg

Opublikowano

Obajtek, Morawetzky, Fogiel, Puda , Samuel Pereira, Eliasz Grubiński, Adam Niedzielski, Klarenbach, Wildsztajn, Gmyz i sporo innych to całe towarzystwo ma jeden mianownik.

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Unia bez Polski nie może funkcjonować? A gdzie ty kupisz wyższe technologie i pozyskasz kapitał jak nie z UE? To Polska jest na łasce UE a nie odwrotnie. Popatrz na potencjały gospodarcze i spróbuj opanować urojenia.

tak aleś ty głupi jak bretix wszyscy uciekają  z produkcją do WB  akcyzy normy emisje i to napisał korwinista 🤣 kołchoz musi paść

Opublikowano (edytowane)

chłopie z tobą pisać jak z idiotą ... siedzisz w Internecie i zadajesz głupie pytania , albo czytasz co ci propaganda pod nos posunie ,,, a udzielasz się tu jak największy znawca 

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano

Zakłady w Anglii istnieja od bardzo dawna i masa silników jest tam od wielu lat produkowana. BMW Group Plant Hams Hall (bmwgroup-werke.com)  Żadna nowa inwestycja i żaden brexit a jedynie   twoje urojenia. Gdyby chodziło o ucieczkę z silnikami na wyspy to wtedy w Austrii nic by nie produkowali bo to tez UE.  Tak więc normalna reorganizacja produkcji a nie jakaś urojona ucieczka kapitału. 

Dawaj kolejne newsy  i rewelacje.  

Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

Obajtek, Morawetzky, Fogiel, Puda , Samuel Pereira, Eliasz Grubiński, Adam Niedzielski, Klarenbach, Wildsztajn, Gmyz i sporo innych to całe towarzystwo ma jeden mianownik.

Żyd?

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

BMW Group Plant Hams Hall (bmwgroup-werke.com)  Żadna nowa inwestycja i żaden brexit a jedynie   twoje urojenia. Gdyby chodziło o ucieczkę z silnikami na wyspy to wtedy w Austrii nic by nie produkowali bo to tez UE.  Tak więc normalna reorganizacja produkcji a nie jakaś urojona ucieczka kapitału. 

Australia wycofała się z CO naprawdę nic gdzie tam inwestycja tylko 3 mld 1 listopada astra tak samo 

Opublikowano

czekam aż wkleisz coś serii tłumaczenie Niemca dlaczego 

Jak podaje brytyjskie Office for National Statistics (ONS), 15,5-procentowy wzrost gospodarczy na Wyspach w trzecim kwartale 2020 roku był największy w historii,

Opublikowano (edytowane)

Żeby cokolwiek tłumaczyć musiałbyś sie nauczyć czytać ze zrozumieniem i umieć oddzielic suche fakty od twojego urojonego nadinterpretowania rzeczywistośc. Co chwile udowadniasz że twoja percepcja kończy sie na kilku pierwszych zdaniach  artykułu i a resztę sobie dopowiadasz.  Potem masz omamy,  na przykład takie,  że jesteś prawicowcem albo popieprzy ci sie Austria z Australią i miliardy z milionami.  Wspomniane 3 mld nie maja nic wspólnego z inwestycjami BMW. Doczytaj by konsekwentnie nie robić z siebie debila.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v