Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pafnucy napisał:

tak samo zajęty jestem jak ty. też troluję. :D

Ja  nie  marnuje   całego  dnia  bezproduktywnie  na  forum   jak  ty  😎

130825752_3601174293238311_2640449689519

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Mania wielkości......... Popatrz na potencjały gospodarek i pomyśl. Załóżmy że obrażamy się na UE a ona na nas i obustronnie zamykamy na siebie gospodarki. Kto na tym więcej straci?

Raczej boisz się stracić tej dopłaty do hektara bo mi na niej nie zależy tylko na dobrej cenie owoców jak była kiedyś a nie teraz dziadostwo .

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

same sukcesy!!!

Denwerowi byk się ocielił?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Raczej boisz się stracić tej dopłaty do hektara bo mi na niej nie zależy tylko na dobrej cenie owoców jak była kiedyś a nie teraz dziadostwo .

Jak nie pasuje to nie produkuj.

Opublikowano

Galan - żyjesz przeszłością a prawda jest taka, że przemysł się zmienił 20 lat przed przemianami a technologie za tym. Są potrzebne wysokie technologie choćby po to aby wykonać zalecenie z artykułu, o który Cię wcześniej pytałem. To, że Ty potrafisz bruzdę prosto wyorać nie znaczy, że inni są na tym samym poziomie. Dzieje się chłopie. Problem z funduszami polega na tym, że dzieli je Marszałek biorąc za pewnik wskazywany prawdopodobny wynik.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

To samo ci powiem jestem za ceną a nie za dopłatą kilka groszy i mam gdzieś Unijne przepisy .

Scenariusz na resztę twojego życia - będziesz biadolił, narzekał i skomlał że nie jest tak jak było i byś chciał. Popadniesz w coraz gorsze dziadostwo jesteś zupełnie nie rozwojowy i jeszcze bardziej będziesz marudził zostając coraz bardziej w tyle. Na sam koniec rozpadnie ci się traktor, maszyny zeżre rdza i ktoś cie wykupi i znowu bedziesz płakał że to wszystko wina systemu a nie twoja. Obyś na starość nie został lumpem.

Opublikowano

Jak sie o ciebie nie martwić skoro ty sam sie zamartwiasz , płaczesz narzekasz i marudzisz. Pszenice trzeba robić na 8,5-9 ton nawet po 600 sie przezyje. Jak gruby schudnie to chudy zdechnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ja bym proponował wrócić do czasów Gierka kiedy za litr sprzedanego mleka można było kupić litr ropy do ciągnika, albo wiozło się do GS-u na skup przyczepę pszenicy a za to wracało się z przyczepą paszy dla świń.

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Tak jak pisałem - TVPis już lud przestaje wierzyć więc trzeba propagandę tłoczyć pod beret przy użyciu innych mediów.

Nie rozumie tego lamentu  że polska firma odkupuje   dobra na polskim  podwórku . Przecież jak PISiory przygotują  propagandę  na wszystkich frontach  to obecna opozycja będzie mogła korzystać  z tych luksusów jak wkrótce do władzy wróci . 

PO miało i i TVP i TVN i Polsat za sobą i nikt nie lamentował  że monopol itp, itd . 

Opublikowano
21 minut temu, gienio007 napisał:

Nie rozumie tego lamentu  że polska firma odkupuje   dobra na polskim  podwórku

Bo to nie sztuka odkupić i dokładać, Szczególnie teraz.  Już jedna firma odkupowała jabłka, inna mleko, ktoś tam promy miał budować, inni maszty dla turbin wiatrowych. I co? Ano nic z tego.

Opublikowano (edytowane)

cyt -"Dodano, że Iran odpalił 15 pocisków rakietowych i żaden z nich nie został zestrzelony."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-01-08/iran-ostrzelal-bazy-amerykanskie-w-iraku/

i te ofermy amerykańskie chcą nam wcisnąć systemy obrony antyrakietowej?
to kim trzeba być aby dać sobie to wcisnąć jeśli oni samych siebie nie mogą obronić?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
34 minuty temu, gienio007 napisał:

Nie rozumie tego lamentu  że polska firma odkupuje   dobra na polskim  podwórku . Przecież jak PISiory przygotują  propagandę  na wszystkich frontach  to obecna opozycja będzie mogła korzystać  z tych luksusów jak wkrótce do władzy wróci . 

PO miało i i TVP i TVN i Polsat za sobą i nikt nie lamentował  że monopol itp, itd . 

Jakby to polska prywatna firma kupowała to nie widzę problemu. Niestety państwowa , upolityczniona firma w której ideologia przeważa nad rachunkiem ekonomicznym i rozsądkiem to patologia. W gazecinach obsadzą kolejnych aparatczyków, krewnych żony ,córki, kochanki i będą jechać na minusie na chwałę Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej. Nie ma natomiast wątpliwości że zrobią wszystko co tylko mozliwe by pomagać PISowi utrzymywać sie przy korycie bo jadą na jednym wózku.   

Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał:

cyt -"Dodano, że Iran odpalił 15 pocisków rakietowych i żaden z nich nie został zestrzelony."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-01-08/iran-ostrzelal-bazy-amerykanskie-w-iraku/

i te ofermy amerykańskie chcą nam wcisnąć systemy obrony antyrakietowej?
to kim trzeba być aby dać sobie to wcisnąć jeśli oni samych siebie nie mogą obronić?

Zrozum to tylko  były manewry. 😄

Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Może jakaś wojenka się rozpęta bo już dawno była od czasu Iraku .

Zaraz ropa podrożeje .

Już jest i to największa w historii. Cowid się nazywa. Pierdyljardy za szczepionke i zaorane gospodarki. Wszyscy na kredyt jadą tylko pytanie u kogo te pożyczki biorą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v