Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat na kilo szynki i dobrą wódkę starczy, jak studia skończysz.

Opublikowano
5 minut temu, sabuliga napisał:

To się zarobi po studiach na koparce a na koncie mam 20 tys z samego styepndium naukowego

Może kredyt dadzą tak ze 100 tys byś się przydał jakiś ciagnik 110 km na moje 12 ha za 60tys

I to sie ceni. Od czegoś trzeba zacząć  Mieć jakiś pomysł na siebie, ambicje a nie czekać na socjal i użalać się że unia zabrała , Niemcy nie dali a Tusk wszystko ukradł. Brawo!

• Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, hubertuss napisał:

Ale tu nie chodzi o żadną duszę czy tradycję. Tak mąci durniom w głowach pisowska propaganda. Co ciekawe 25 krajów w tyn bardzo małe się niczego nie boi a jedynie Polska i Węgry. Kraje gdzie do władzy dorwały się wyjątkowo paskudne typy chcący zburzyć demokrację i wprowadzić rządy autorytarne. Przykładem chęć przejęcia mediów przez pis i chęć zakupu tvn a na Węgrzech Orban już dawno przejął media. Ludzie o takich zapędach boją się tego. Kraje w których rządzą ludzie nie mający zapędów autorytarnych nie boją się powiązania forsy z praworządnością.

Nie ma znaczenia podatki podnoszą  Samorządy każda z łotówka jest treonina z roku na rok jest coraz gorszą sytuacja płacimy podatki a Owsiak rzrbrze na sprzęt przytulając niezłe kasę a ludzie w to wierzą 

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

I to sie ceni. Od czegoś trzeba zacząć  Mieć jakiś pomysł na siebie, ambicje a nie czekać na socjal i użalać się że unia zabrała , Niemcy nie dali a Tusk wszystko ukradł. Brawo!

Buha iść do pracy by dokładać do gospodarki socjalizm na całego takie lewaku jak ty  chcą uczyć  

2 minuty temu, jarecki napisał:

a no tego żęby naród polski sam sobie tą tożsamość sam wybrał a nie tą którą inni chcą nam narzucić wybrał to znaczy dobrowolnie a nie walką .

Nie ma opcji jak połączą unijne fundusze z praworzą do mością  tożsamość będzie taka na jaką Niemcy się zgodzą

Opublikowano

A co jest w tym lewicowego?

4 minuty temu, jarecki napisał:

a no tego żęby naród polski sam sobie tą tożsamość sam wybrał a nie tą którą inni chcą nam narzucić wybrał to znaczy dobrowolnie a nie walką .

Jeśli naród ma wybrać to trzeba rzetelnie poinformować i referendum zrobic a nie pajacować, machać szabelką i ciemny lud straszyć przez telewizor

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

oże kilka traktorów, może kilkanaście. Nie ważne. Bo jak mówią kropla drąży skałę. Towar mają jaki mają. Ale chyba każdy wie, ze przy zamykaniu restauracji czy targowisk ciężko się go pozbyć. I każdy rozumie, ze ponoszą straty. Głosowali na pis a teraz przeciw niemu protestują. I to jest kolejny kamyczek do ogródka upadku najgorszego od lat rządu.

ludzie zazwyczaj muszą jeść i rolnictwo to jest ta branżą która najmiej ucierpiała z powodu coronowirusa . ostatnio sąsiad pomagał , kupił 5 paczek udek w biedronce dla psa po 2 zł za kg nawet widziałem jak dawał to niezbyt chetnie szarpały to coś .

Opublikowano

bo im nie upiekł pewno.

8 minut temu, henio2 napisał:

z praworzą do mością 

dobre to :D

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

bo im nie upiekł pewno.

no moje koty surowego też nie chcą jeś (mam już dwa bo ktoś podrzucił jakiegoś rabego ale fajny i został)

tak to jak nauczyć za dobrze to ani pies na polowanie ani kot na myszy się nie nadaje bo jak z nudów chomika kot upolował to przyniosł mi do domu w całości
Patrz - ja myślałem że on dla mnie żeby się pochwalić a on tylko przyniósł do piekarnika :D

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dać psu udka toć to trucizna najgorsza jak myślisz dlaczego drób jest taki tani ? Bo to najgorszy rodzaj mięsa

Ulman czy w praworządnym kraju muszę pisać wniosek o wycinkę swojego drzewa co urzędnikowi do tego ?/

Albo kiedy obornik wozić

Opublikowano

Słabe porównanie podobnie kobitkom chcą darmowej antykoncepcji a czy ciąża to choroba ? Chcą się puszczać niech płacą albo ich Alfons niech im da a nie żebrać z moich pieniędzy

Opublikowano

Stasek szkoda że twoja matka nie miała darmowej antykoncepcji 😋

Opublikowano
38 minut temu, henio2 napisał:

Nie ma znaczenia podatki podnoszą  Samorządy każda z łotówka jest treonina z roku na rok jest coraz gorszą sytuacja płacimy podatki a Owsiak rzrbrze na sprzęt przytulając niezłe kasę a ludzie w to wierzą 

Wierzą bo jak zajda do szpitala czy przychodni to widzą serduszka. Teraz w Polsce jest mniejsza bieda. Ale w latach 90 tych ten sprzęt był często jedynym nowym jaki dostawały szpitale gdzieś na prowincji.

34 minuty temu, jarecki napisał:

ludzie zazwyczaj muszą jeść i rolnictwo to jest ta branżą która najmiej ucierpiała z powodu coronowirusa . ostatnio sąsiad pomagał , kupił 5 paczek udek w biedronce dla psa po 2 zł za kg nawet widziałem jak dawał to niezbyt chetnie szarpały to coś .

Jeść musza i jedzą. CO nie zmienia fakty, ze dochody co niektórym rolnikom mogły spaść choćby przez zamknięcie targowisk czy restauracji.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Staszek, dopłaty bierzesz?

Jak nie bierze jak bierze. I to jeszcze pilnuje by choć z dzień się nie spóźnić. Ja takich znam z autopsji. Najpierw krzyk Unia unia co ta unia tylko nawozy drogie. A potem na młodego rolnika składa bo ziemię do kupienia ma.

Opublikowano

Porównanie dobre tylko argumentów nie masz. Antykoncepcja to zapobieganie ciąży tak jak aspiryna na przeziębienie. Z twoich pieniędzy kasa też idzie na pijaków co im wątroba wysiadła.  Chleją a ty musisz płacić Też ci to przeszkadza? 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Chleją a ty musisz płacić Też ci to przeszkadza? 

Nie może przeszkadzać, bo to tradycja narodowa. A może nawet dusza Narodu.

Opublikowano

No aspiryna jakoß nie jest refundowana a ciąża tonie choroba to może i żywność powinn być za darmo bo jeść trzeba ?

7 minut temu, hubertuss napisał:

Wierzą bo jak zajda do szpitala czy przychodni to widzą serduszka. Teraz w Polsce jest mniejsza bieda. Ale w latach 90 tych ten sprzęt był często jedynym nowym jaki dostawały szpitale gdzieś na prowincji.

Jeść musza i jedzą. CO nie zmienia fakty, ze dochody co niektórym rolnikom mogły spaść choćby przez zamknięcie targowisk czy restauracji.

Jak nie bierze jak bierze. I to jeszcze pilnuje by choć z dzień się nie spóźnić. Ja takich znam z autopsji. Najpierw krzyk Unia unia co ta unia tylko nawozy drogie. A potem na młodego rolnika składa bo ziemię do kupienia ma.

Biorę ale wolałbym żeby ich nie było zostałem członkiem UE bez mojej zgody więc niech płacą to jest ich obowiązek

Opublikowano (edytowane)

no zawsze refundowaną (dotowaną) antykoncepcję można oceniać w kategoriach jak dopłaty do rolnictwa - dopłaty do prostytucji  (też profesja) albo "fundusz antyelimentacyjny" wobec państwa na wypadek - "ojciec nieznany"  albo niesciągalny:P

nawet nie wiem czy to powinno być kursywą?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Kurcze. Obrońcy tradycji nic się nie awanturują jak na reklamach widać, że pod choinkę prezentów nie wkłada gwiazdor?

Raczej w czynie społecznym... o ile dobrze rozumiem.

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Wierzą bo jak zajda do szpitala czy przychodni to widzą serduszka. 

Dobre serduszko każdy sobie może nakleić obłuda i zakłamania a owsik kasę liczy ustawił całą rodzinę a ciemnota wierzy że ponaga

Opublikowano
31 minut temu, ogarek napisał:

Stasek szkoda że twoja matka nie miała darmowej antykoncepcji 😋

No TWojej nic nie pomogło widać niedaleko pada jabłko od jabłoni,

Opublikowano
14 minut temu, henio2 napisał:

No aspiryna jakoß nie jest refundowana a ciąża tonie choroba to może i żywność powinn być za darmo bo jeść trzeba ?

Biorę ale wolałbym żeby ich nie było zostałem członkiem UE bez mojej zgody więc niech płacą to jest ich obowiązek

Może zgłoś wniosek by gorzała była refundowana bo przeciez pić trzeba. 

Nie wiem czemu ale u wielu słowo antykoncepcja od razu kojarzone jest ze słowami prostytutka, puszczalska itp. Skąd się takie zabobony biorą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v