Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać ta agro unia rośnie w siłę.Wczoraj niezły strajk w Warszawie zorganizowali. A najlepsze jest to, że obecni tam rolnicy nie chcą wetowania budżetu unijnego. Pisowski rząd swoimi durnymi pomysłami kolejny raz wkurza rolników. Grupę, która najliczniej na nich głosowała.

• Like 2
Opublikowano

Bo pis jest gorszy. Naobiecywali ludziom nie wiadomo czego. A dali tylko 500 plus. Za które teraz ludzie muszą zapłacić. Ale okazali też się złodziejami większymi od tych z po i psl. Kumoterstwo i kolesiostwo, które pisowcy zarzucali poprzedniej ekipie też nie znikło za ich czasów. Ludzie po prostu się coraz bardziej na pise zawodzą. Zwłaszcza, ze pis kopie swoich wyborców w d. Tak jak górników czy rolników.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Widać ta agro unia rośnie w siłę.Wczoraj niezły strajk w Warszawie zorganizowali. A najlepsze jest to, że obecni tam rolnicy nie chcą wetowania budżetu unijnego. Pisowski rząd swoimi durnymi pomysłami kolejny raz wkurza rolników. Grupę, która najliczniej na nich głosowała.

HE he dobry żart te kilka traktorków to jest niby siłą o co oni protestują że mają towar do d*py którego nikt nie chce kupić? Są tacy sami jak ta unia byle swije gówno się pozbyć za dobre pieniądze i tyle ja byłem przeciwny wejściu do UE  teraz mogę krzyczeć że mają wy***rdalać odemnie mam w d*pie ich prawo i moge so bie tyłek wycierać w ich flagę przecież mamy wolność czy nie?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bo pis jest gorszy. Naobiecywali ludziom nie wiadomo czego. A dali tylko 500 plus. Za które teraz ludzie muszą zapłacić. Ale okazali też się złodziejami większymi od tych z po i psl. Kumoterstwo i kolesiostwo, które pisowcy zarzucali poprzedniej ekipie też nie znikło za ich czasów. Ludzie po prostu się coraz bardziej na pise zawodzą. Zwłaszcza, ze pis kopie swoich wyborców w d. Tak jak górników czy rolników.

Wszyscy którzy dążą do wladzy to jedna banda od wszystkich szczebli samorządu w górę wszyscy podnoszą podatki  pod pretekstem rosnących kosztów a Ty płać i płacz najwięcej o veto boją się nieroby bo kasa z ue jest im potrzebna do życia jak powietrze kto twardo stąpa po ziemi obejdzie się bez kasy bo nie ma rzadnych środków w ue jeśli komuś się ich nie zabierze agadanie że to zamykanie się na nowe inwestycje to czysta demagogia

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie w dzisiejszej dobie globalizacji nie ma miejsca dla pojęcia wolność nabogatsi na świecie mają władzę a rządy są tylko marionetkami w ich rękach przez takich ludzi jak Lempart i inni pseuddpo obrońcy demokracji sprawują rządy na świecie myślicie że piątka Kaczyńki wymyślil to jest efekt rządó korporacji podobnie fotowoltaika wmaiają ludziom że mają darmowy prąd tyle że najpierw wykładają kilkanaści etysięcy i większość tych instalacji nigdy się nie zwróci ale ktoś zrobi na tym niezły biznaes

Tu macie przykład jaka ciemnota panuje wsró młodych ludzi dziewczyna opowiada że sprawdzała skąd pochodzi mięso w Biedronce a zakłady kóre wyminia należą do duńczyków  podobnie dzieci które braly udział w protestach kobiet zostały zmanipulowane bo nie potrafią myślec tylko słuchają co im takie lewactwo do głowy wbija

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, staszek131415 napisał:

Dokładnie w dzisiejszej dobie globalizacji nie ma miejsca dla pojęcia wolność nabogatsi na świecie mają władzę a rządy są tylko marionetkami w ich rękach przez takich ludzi jak Lempart i inni pseuddpo obrońcy demokracji sprawują rządy na świecie myślicie że piątka Kaczyńki wymyślil to jest efekt rządó korporacji

Czyli mamy rząd co wstał z kolan, tylko piznął się głową o parapet korporacji i lobbystów. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał:

rzad pizdnal sie w glowe o malenkiego s-wirusa

Czyli parapetów było więcej. 

@jareckiTaaaaa a "Seal Team Six" będzie ich ścigał po całym świecie i doprowadzał przed oblicze sprawiedliwości amerykańskiej.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
14 godzin temu, sabuliga napisał:

No u mnie też sprzęt stary ale ja z własnej kieszeni zainwestuje. A co dzieci robią?

a Z czego jak grosza przy duszy nie masz?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, many12 napisał:

a no posłuchaj tegoż "browna" - jakieś może 10 minut od linkowanego momentu - jakoż ten "brązowy" (kolor z kałem nieprzypadkiem się kojarzy ) jak to tłumaczy że z gruntu "uczciwy człowiek" ten węgierski przydupas Orbana, otóż tenże "uczciwy" walczy oficjalnie z dewiacjami  no ale "zaglądać pod kołdrę prywatnie nie wolno" i co?? to według tego popieprzonego wyznaniowego capa jest w porządku walczyć np ze zlodziejami samemu będąc po godzinach zlodziejem? walczyć ze zboczeńcami samemu będąc po godzinach prywatnie sadystą? innym narzucać co się samemu olewa? to nie jest walka dobra ze złem a co najwyżej usuwanie konkurencji prze jeszcze większe zło.

tak - boję się PiS-u bo przygotowuje grunt dla wypłynięcia do władzy takiego "go..na" które jest na tyle durne że nawet nie potrafi ukryć własnej dwulicowości

a tobie Braun radzę jeszcze - oskarż jeszcze Pasteur-a i podobnych za "eksperymenty medyczne" a Galileusza za "szarlatanerię naukową"  bo przecież ich odkrycia naruszały wolności obywatelskie wyznawania poglądów że choroby zakaźne są złym duchem a Ziemia jest pępkiem Wszechświata i jest "plaskata"

to tyle w temacie Konfederacji i jej "światłych" liderów bo zarówno ekstrema lewicowe są degeneratami wartości ale prawicowe też i to bardzo podobnej degeneracji - oderwania wszelkiej Wiedzy od materialnego potwierdzenia a oparcia jej na czystej i abstrakcyjnej ideologii.
edit/

no patrz - zapomniałem tego linka... skleroza :)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

A czyli mamy porzucić swoją niepodległość i stać się zależni od lewackiego widimisie? Rolnicy z lewakami u rządów i tak stracą,to krótkowzroczna polityka. W imię dopłat nie możemy rezygnować z polskości i naszej tradycji.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, akooo napisał:

z polskości i naszej tradycji.

o które "tradycje" Ci chodzi? o te co doprowadziły do stuletnich rozbiorów? tamte zdechly bezpotomnie i to co teraz to tylko z nazwy jest podobne do tamtego kraju ale faktycznie nie ma z nim nic wspólnego po za pomnikami co najwyżej.
czy może o jakieś inne tradycje kolejnych bankrutów , przegrańców na tym terytorium?

Otóż "tradycje" dla obecnego tworu trzeba wypracować od podstaw bo te stare... zginęły doprowadziwszy do sromoty swych własnych wyznawców

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale tu chodzi o coś więcej niż niepodległość tu chodzi o duszę tego narodu

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

HE he dobry żart te kilka traktorków to jest niby siłą o co oni protestują że mają towar do d*py którego nikt nie chce kupić? Są tacy sami jak ta unia byle swije gówno się pozbyć za dobre pieniądze i tyle ja byłem przeciwny wejściu do UE  teraz mogę krzyczeć że mają wy***rdalać odemnie mam w d*pie ich prawo i moge so bie tyłek wycierać w ich flagę przecież mamy wolność czy nie?

Wszyscy którzy dążą do wladzy to jedna banda od wszystkich szczebli samorządu w górę wszyscy podnoszą podatki  pod pretekstem rosnących kosztów a Ty płać i płacz najwięcej o veto boją się nieroby bo kasa z ue jest im potrzebna do życia jak powietrze kto twardo stąpa po ziemi obejdzie się bez kasy bo nie ma rzadnych środków w ue jeśli komuś się ich nie zabierze agadanie że to zamykanie się na nowe inwestycje to czysta demagogia

Może kilka traktorów, może kilkanaście. Nie ważne. Bo jak mówią kropla drąży skałę. Towar mają jaki mają. Ale chyba każdy wie, ze przy zamykaniu restauracji czy targowisk ciężko się go pozbyć. I każdy rozumie, ze ponoszą straty. Głosowali na pis a teraz przeciw niemu protestują. I to jest kolejny kamyczek do ogródka upadku najgorszego od lat rządu.

Unia nie może od ciebie wypier....ć bo tak się składa, ze większość Polaków w tym rolników jest za naszym członkostwem w UE. Bo nawet kasy więcej dostaliśmy niż wpłaciliśmy przez te lata. Ale ty jak najbardziej możesz wypier....ć z UE. Przyznaj szczerze dopłaty pobierasz? Pewnie wypełniasz wniosek w terminie by choć 1 % nie uciekł a tak na UE plujesz.

Może i wszyscy dążą do władzy ale obecna jest wyjątkowo obłudna. Krytykowali u poprzedników to co teraz sami robią. Obiecywali. Ale teraz każą za to płacić. Dopiero na oczy przejrzałeś, ze podatki podnoszą. Jeszcze będą podnosić. Masz racje głosowałeś na socjalizm to teraz płacz i płać. Szkoda tylko, ze przez twoją głupotę ci co nie wierzyli pisowi tez muszą płacić.

O tym twardym stąpaniu po ziemi to daj se spokój. Bo jak pisałem wyżej dopłaty pobierasz i nawet dnia zwłoki przy składaniu wniosku nie dopuścisz a tu ludziom wciskasz twarde stąpanie po ziemi. Obłuda jak u pisu. Co do środków z UE to jak na razie dużo więcej dostaliśmy niż wpłaciliśmy. Nawet licząc to, ze część poszła np na zagraniczne traktory czy samochody to i tak jesteśmy na plusie. Bo nawet bez UE Polacy by je kupowali. A tak nam zachód jeszcze forsę na to dał.

19 minut temu, akooo napisał:

A czyli mamy porzucić swoją niepodległość i stać się zależni od lewackiego widimisie? Rolnicy z lewakami u rządów i tak stracą,to krótkowzroczna polityka. W imię dopłat nie możemy rezygnować z polskości i naszej tradycji.

Jaką niepodległość. Kto nam ją odbiera? Chodzi ci o zachcianki grupy pisowskich złodziei, którzy chcieli powymieniać w sądownictwie ludzi na swoich by unikać kar a tobie powiedzieli, ze to jakaś reforma?

Obrona tej pseudo reformy to nie żadna obrona suwerenności. Ty nawet nie wiesz jak będzie działało egzekwowanie praworządności i ewentualne odbieranie środków. Bo już ci nagadali, ze to pewnie Merkel jednogłośnie będzie odbierać. Kto ci każe rezygnować z tradycji? Jesteś ofiara kłamliwej propagandy szczujni i tego jak wam w głowach szczujnia mąci. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie znasz mechanizmu ewentualnego odbierania środków a już ci w głowie namieszali i nastraszyli.

Opublikowano

a co to jest ?? tak dokladnie ??? jak wyglada ta dusza, gdzie ona sie wyraza ??

jeslibys znal dokladnie  historie to ten narod  jest rownie podly jak i inne.........

Opublikowano

Ale tu nie chodzi o żadną duszę czy tradycję. Tak mąci durniom w głowach pisowska propaganda. Co ciekawe 25 krajów w tyn bardzo małe się niczego nie boi a jedynie Polska i Węgry. Kraje gdzie do władzy dorwały się wyjątkowo paskudne typy chcący zburzyć demokrację i wprowadzić rządy autorytarne. Przykładem chęć przejęcia mediów przez pis i chęć zakupu tvn a na Węgrzech Orban już dawno przejął media. Ludzie o takich zapędach boją się tego. Kraje w których rządzą ludzie nie mający zapędów autorytarnych nie boją się powiązania forsy z praworządnością.

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

ale którego narodu?
czy tego przed rozbiorów? czy tego po 1918-ym? czy tego pod sowiecką okupacją? czy tego który właśnie skielkował ale jeszcze nie wybrał własnej tożsamości "duszy" wszak nie przejdzie już liberalizm typu "szlachcic na zagrodzie..." ani socjalistyczne mżonki o służebności bezinteresownej wzajemnej" opartej na błędnym założeniu że człowiek jest istotą altruistycznie uczciwą.
Międzywojnie to była Polska wielu narodów i na dzisiaj to nijak nie przystaje

to co mamy teraz nie przystaje nijak do tamtych narodów i jedyne co ... to język i historia miejsca

działamy na oślep a sam "duch" bez materialnego wsparcia bardzo szybko tylko duchem zostaje i oby wyższość ducha nad materią nie stała się spełnionym marzeniem gdzie szybko zapominane są nacje które zanikają bez względu jaki duch ... długo by wymieniać

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Kopie w d... ale jednocześnie z uśmiechem na ustach klepie po plecach. Coraz więcej ludzi zaczyna się zastanawiać czemu ich d.... boli podczas gdy PIS o nich dba jak nikt dotąd.

2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Czyli skoro to dla nierobów rząd chce by kasa płynęła? To by sie nawet zgadzało bo lewica zawsze promowała lenistwo i pompował socjalem zamiast trzymać krótko i do roboty gonić.

Staszek, dopłaty bierzesz?

27 minut temu, akooo napisał:

Jaką niepodległość? Jaką duszę? 25 państw się jakoś tego nie obawia a my tak? Kiedyś prymitywne plemiona wierzyły że można komuś zabrać duszę jak się czar rzuci albo zdjęcie zrobi.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

a Z czego jak grosza przy duszy nie masz?

To się zarobi po studiach na koparce a na koncie mam 20 tys z samego styepndium naukowego

Może kredyt dadzą tak ze 100 tys byś się przydał jakiś ciagnik 110 km na moje 12 ha za 60tys

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v