Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

Przedtem tylko memy widziałem, że jest jakiś program, gdzie popychali swoich działaczy i ich rodziny, ale dopiero wczoraj znajomy mi to puścił. Nie wierzyłem, że coś takiego naprawdę na antenie puscili

A to jest jakiś "Lot nad kukułczym gniazdem" czy coś w tym stylu?:lol:

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

najlepszy rząd od 100 lat a każdy kolejny minister rolnictwa jest najlepszy

"I Pan Wąski jest debeściak i jego mafia jest debeściak".:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Mam cysternę 25000l z wózkiem pod traktor i z pompą wysokociśnieniową  co na 100m na spokojnie ciecz dmuchnie  . Może do Agrouni się zgłoszę i zalejemy to odpowiednimi zapachami i też na lawetę i pod sejm ????

Opublikowano
15 minut temu, gienio007 napisał:

Mam cysternę 25000l z wózkiem pod traktor i z pompą wysokociśnieniową  co na 100m na spokojnie ciecz dmuchnie  . Może do Agrouni się zgłoszę i zalejemy to odpowiednimi zapachami i też na lawetę i pod sejm ????

Jesteś w błędzie. Marecek ci wytłumaczy że jest bardzo dobrze i nigdy lepiej nie było a to są jacyś pieniacze inspirowani przez lewaków , Tuska, opozycje UE i pewnie Rosje też 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

UWAGA z ostatniej chwili! W radio mówili że w gejowskich orgiach w Brukseli uczestniczyła Mazurek💋

A  ja słyszałem że TW  oskar   ,,profesur,, 

Przecież nijaka Mazurek oddelegowana została na brukselskie saluny reprezentować pisdowski wdzięk i urodę.

44668912_331130407438369_5568849583766765568_n[1].jpg

Opublikowano
Dnia 4.12.2020 o 20:21, Ulman napisał:

Ci po 8-10 ha pierwsi będą do wziecia. Jest też kilku z przedziału 20-30ha co za 3-4 lata zaczną sprzedawać. 

Ja mam 12 ha i jak pojde do pracy po studiach np na koparke to ja chętnie kupie bo będę chciał zainwestować 100 tys w sprzęt rolny

Dnia 4.12.2020 o 20:12, Ulman napisał:

U mnie będą. 8ha ziemi, dzieci dawno wyjechały, sprzet sie rozpada, wiek emerytalny nadchodzi...... , pare groszy by sie zdało na starość a i dzieciaki chętnie przytulą gotówkę

Czemu syn nie został i nie dorabia w robocie a po godzinach gospodarka

Opublikowano

Może by mogli tak robić ale juz nie mają czym. Ciągniki sie rozsypały, żadnych PROWów nie wykorzystali wiec musieli by teraz pracować na gospodarstwo by można na nim było pracować.  Najgorsze ( a w sumie najlepsze) jest to że wiekszości wydaje się że w miastach jest inny wspaniały świat. Więc jadą i nie wracają 

37 minut temu, many12 napisał:

Przecież nijaka Mazurek oddelegowana została na brukselskie saluny reprezentować pisdowski wdzięk i urodę.

44668912_331130407438369_5568849583766765568_n[1].jpg

W sam raz na pedalska orgię

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jesteś w błędzie. Marecek ci wytłumaczy że jest bardzo dobrze i nigdy lepiej nie było a to są jacyś pieniacze inspirowani przez lewaków , Tuska, opozycje UE i pewnie Rosje też 

Media Narodowe ocenzurowały  blokadę ulic stolicy przez rolników , wolały o kartach świątecznych na przystankach w Wawie czas poświęcić. 

Opublikowano (edytowane)

Bo ich misją jest pokazywanie i promowanie LGBT a nie rolników.

Tak właśnie wygląda rzetelność i obiektywność TVPis. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Może by mogli tak robić ale juz nie mają czym. Ciągniki sie rozsypały, żadnych PROWów nie wykorzystali wiec musieli by teraz pracować na gospodarstwo by można na nim było pracować.  Najgorsze ( a w sumie najlepsze) jest to że wiekszości wydaje się że w miastach jest inny wspaniały świat. Więc jadą i nie wracają 

W sam raz na pedalska orgię

No u mnie też sprzęt stary ale ja z własnej kieszeni zainwestuje. A co dzieci robią?

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Jakie dzieci?

No piszesz ze masz 8 ha ale dzieci twoje nie zostały na gospodarce to chce się spytać co robią twoje dzieci

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Bo ich misją jest pokazywanie i promowanie LGBT a nie rolników.

Tak właśnie wygląda rzetelność i obiektywność TVPis. 

Po mału zaczynasz mnie na swoją stronę przeciągać . 

Jutro poszukam nr konta Agrouni i tu wstawię bo wsparcie im się należy , niech każdy kto PISu nie lubi coś im podaruje . Moja żona już zlecenie  przelewu dostała  bo oni nie tylko za swoje , ale i za nasze walczą . 

• Like 1
Opublikowano

taki przerywnik

https://wiadomosci.wp.pl/roman-giertych-chce-delegalizacji-pis-6583062339799680a

no Machulski jako Kwinto kiedyś powiedział - "jak jeszcze kiedyś zechcę się mścić ..."
i ten film przeszedł do kanonów kina czyli obyś Pan nie był jak Duńczyk - postrzelony na wabia.

kto jak kto ale niejaki Giertych jako przeciwnik polityczny w ew najbliższych wyborach... o lepszym prezencie PiS nie mógł marzyć bo z takim trudno ...przegrać

Opublikowano

Jak na propagandę przystało pompują i wyolbrzymiają to co słuzy otumanianiu ludu  a pomijają milczeniem tematy dla nich trudne.

Magia telewizji polega na tym że 50 pedziów jest zagrożeniem dla kraju a kilkuset mocno wkurwionych chłopów nawet nie warto pokazywać. 

10 minut temu, sabuliga napisał:

No piszesz ze masz 8 ha ale dzieci twoje nie zostały na gospodarce to chce się spytać co robią twoje dzieci

Gdzie napisałem że mam 8 ha?  Chyba czegoś nie zrozumiałeś

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

kto jak kto ale niejaki Giertych jako przeciwnik polityczny w ew najbliższych wyborach... o lepszym prezencie PiS nie mógł marzyć bo z takim trudno ...przegrać

Pan Giertych, z różnych względów ale jednak, powinien odpuścić sobie powrót do polityki. 

10 minut temu, dysydent napisał:

no Machulski jako Kwinto kiedyś powiedział - "jak jeszcze kiedyś zechcę się mścić ..."

Niestety w tym przypadku Chyba bardziej chodzi o zemstę, niż karę.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, sabuliga napisał:

Chodziło mu raczej u mnie w wiosce są tacy.. Choć sam tyz pomyślałem że pisze o sobie.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Dnia 4.12.2020 o 20:12, Ulman napisał:

U mnie będą. 8ha ziemi, dzieci dawno wyjechały, sprzet sie rozpada, wiek emerytalny nadchodzi...... , pare groszy by sie zdało na starość a i dzieciaki chętnie przytulą gotówkę

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v