Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jeśli nie ma się pozytywnego wytłumaczenia na własne niegodziwości można zawsze zwalić na odpowiednią interpretację wieloznacznych "testamentów"

tylko Ona teraz powiada zamiast "niedobry kotek" - niedobry piesek

kwestia "interpretacji"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ja będe głosował na konfederacje albo na PIS a raczej Gowina pod warunkiem że wywalą Kaczora i jego przydupasów.

Tylko zauważ jedną rzecz a mianowicie PISuarczyki robią to samo z Konfederacją co wcześniej robili z Samoobroną i śp. A Lepperem. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

A od kogo żądasz wyjaśnień? Od niemieckiej policji czy od Tomczyka? 

No  dlaczego  woził  się  poszukiwaną   furą  w  sumie  dziwne  ta  opozycja  a to  syn  pewnego byłego ministra  sprawiedliwości  strzela  w klubie  nocnym  a to  inny  kupuje  dziewictwo  innego  polityka  syn  zostaje  złapany  z narkotykami   normalnie  sama  patologia :ph34r:

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

robią to samo z Konfederacją co wcześniej robili z Samoobroną i śp. A Lepperem.

A to  konfederacja  chodzi  na pasku  wschodnich  służb  ??

127901689_3468434643245167_5233110415395

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Znaczy... tłumaczymy na miarę potrzeb? Tak? Język uniwersalny, specyficzny nie mniej jak się przegnie to i to jebnie...

Bardziej zależy to od poglądów tłumacza. Weźmy dwie nasze największe partie. Jedna interpretuje prawo według własnych poglądów i druga robi to samo. Łączy je to, że obie twierdzą że robią to dla Polaków. W rzeczywistości chodzi bardziej o własne interesy.

Tylko zauważ jedną rzecz a mianowicie PISuarczyki robią to samo z Konfederacją co wcześniej robili z Samoobroną i śp. A Lepperem. 

W tamtym okresie LPR i Samoobronę zgubiła zachłanność. Chcieli coraz więcej dla siebie, to po pierwsze. Po drugie Pis za bardzo, szukał czegoś w IPN.

Opublikowano
41 minut temu, Denwer napisał:

3 minuty temu, dsbh napisał:

W tamtym okresie LPR i Samoobronę zgubiła zachłanność. Chcieli coraz więcej dla siebie, to po pierwsze. Po drugie Pis za bardzo, szukał czegoś w IPN.

Tak sobie tłumaczta a prawda jest taka że PISuar do tego doprowadził. 

I nie próbujcie zaklinać rzeczywistości. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

No  dlaczego  woził  się  poszukiwaną   furą  w  sumie  dziwne  ta  opozycja  a to  syn  pewnego byłego ministra  sprawiedliwości  strzela  w klubie  nocnym  a to  inny  kupuje  dziewictwo  innego  polityka  syn  zostaje  złapany  z narkotykami   normalnie  sama  patologia :ph34r:

Ten co go zawinęli koło Włodawy to Andrzej Duda się nazywał. I teraz nie wiem co o tym sądzić.:lol:

Państwo Prawa i praworządność w wykonaniu PiS.

" My na statek, służbowo":lol:

https://moneyv.wp.pl/gospodarka/minister-zapowiada-kary-dla-hoteli-tak-nie-moze-byc-w-panstwie-prawa-6581173528504449v.html

I kto to mówi? Ci co naradzają się w lokalu Mossadu nad zmianą ustawy?:lol:

Opublikowano

Wielkie  G*wno  wiesz  lepper  sam  sie  zniszczył   swoimi  kontaktami  ze  wschodnimi służbami.  Chciał  wyjść na  szczyt     a    upadł.  

Opublikowano
55 minut temu, Denwer napisał:

Wielkie  G*wno  wiesz  lepper  sam  sie  zniszczył   swoimi  kontaktami  ze  wschodnimi służbami.  Chciał  wyjść na  szczyt     a    upadł.  

Dobry z ciebie bajerant. ☺️

Leppera załatwił PISuar bo za dużo wiedział o przekrętach takich dwóch 👬 i spółki więc nie pitol farmazonów że to przez kontakty ze wschodnim służbami. 😎

A jeszcze jedno, dalej za Ardanowskim dupowłazem kaczki jesteś?

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

A jeszcze jedno, dalej za Ardanowskim dupowłazem kaczki jesteś?

Bo Ardanowski owszem ma swoje zdanie, ale w obliczu Prezesa się z nim nie zgadza. :lol:Przez co odchodzi z PiS ale nie za daleko, aby chwała Prezesa promieniowała i na niego.:lol::lol:

Wielkie  G*wno  wiesz  lepper  sam  sie  zniszczył   swoimi  kontaktami  ze  wschodnimi służbami.

Bo On prowadził grę operacyjną ze służbami. I juz prawie ich przechytrzył, tylko zapomniał że to niemożliwe.:lol:

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

I nie próbujcie zaklinać rzeczywistości. 

Popatrz a tyle lat się męczy z Gowinem i Ziobrą. Przecież mógł ich dawno usunąć, na ministra sprawiedliwości wstawić na przykład Małgorzatę Wasserman. Według mnie nawet była by lepszym ministrem niż Ziobro. Dziwne też że Giertych, Dorn i inni jak byli u koryta, nie widzieli złego prezesa, Jak zostali od niego odsunięci, przejrzeli na oczy 🤣.

• Haha 1
Opublikowano

lepper slepper 😁 Prowadził nie prowadził. Nie żyje a ludzie się przekrzykują jak o Kennedyego - dobry PR sytuacyjny albo dobra dobra robota. Tak czy inaczej - good job buddy 😉

Pierdzielenie dookoła i nic więcej.

o pierdzieleniu to do wieści rolniczych.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

o pierdzieleniu to do wieści rolniczych.

Aż przeczytałem te "wieści".  Powiem tyle. Pieniędzy z tego nie będzie, za to sukces ogłosić można.:lol:

Opublikowano

TVN i negowanie ataków na kościoły

W swoich słowach Nowacka zaprzeczyła atakom na kościoły, których dopuszczali się niedawno zwolennicy aborcji Nie po raz pierwszy w programie Grzegorza Kajdanowicza neguje się ataki na kościoły. Przed miesiącem, w rozmowie z Rafałem Trzaskowskim prowadzący program stwierdził: „Jak słucham wypowiedzi polityków partii władzy, to mam wrażenie, że ich najbardziej interesują pobrudzone sprejem elewacje 22 kościołów, organizowanie straży, która ma bronić kościołów, które właściwie przez nikogo nie są atakowane. Były incydenty, tak, były incydenty, i to wszystko”.

Tymczasem, tylko w jeden weekend pod koniec października odnotowano nie „pobrudzenie sprejem” 22 elewacji, ale 22 przypadki wtargnięcia lewicowych demonstrantów na msze święte. W jednej z takich sytuacji uczestniczyła posłanka Joanna Scheuring-Wielgus. Uszkodzeń kościelnych elewacji było 79. W kolejnych dniach dewastowano też inne miejsca kultu.

446ae7032ad7145311025c27ebb077441541685773263.jpg

źródło: TVN 24

#barbara nowacka #marta lempart #policja #kościoły #grzegorz kajdanowicz #aborcja

TVN i negowanie ataków na kościoły

W swoich słowach Nowacka zaprzeczyła atakom na kościoły, których dopuszczali się niedawno zwolennicy aborcji Nie po raz pierwszy w programie Grzegorza Kajdanowicza neguje się ataki na kościoły. Przed miesiącem, w rozmowie z Rafałem Trzaskowskim prowadzący program stwierdził: „Jak słucham wypowiedzi polityków partii władzy, to mam wrażenie, że ich najbardziej interesują pobrudzone sprejem elewacje 22 kościołów, organizowanie straży, która ma bronić kościołów, które właściwie przez nikogo nie są atakowane. Były incydenty, tak, były incydenty, i to wszystko”.

Tymczasem, tylko w jeden weekend pod koniec października odnotowano nie „pobrudzenie sprejem” 22 elewacji, ale 22 przypadki wtargnięcia lewicowych demonstrantów na msze święte. W jednej z takich sytuacji uczestniczyła posłanka Joanna Scheuring-Wielgus. Uszkodzeń kościelnych elewacji było 79. W kolejnych dniach dewastowano też inne miejsca kultu.

446ae7032ad7145311025c27ebb077441541685773263.jpg

źródło: TVN 24

#barbara nowacka #marta lempart #policja #kościoły

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Będzie taki sam sukces jak zrównanie dopłat o które walczy kolejną kadencję.

Bo walczyć to tez trza umić.:lol: A jak wywalczy, to co potem będzie robił?

Opublikowano

ciekawe ile codziennie elewacji jest niszczonych przez wandali-- mi raz felgi od wozu pomalowali na czarno bandyci😂

8 godzin temu, Denwer napisał:

tak mi sie przypomnial syn rysia- ktory kabrioletem jezdzil w zimie do brukseli-"szwagra "nozem poczestowal.

https://wiadomosci.wp.pl/przemyslaw-czarnecki-uslyszal-zarzuty-syn-ryszarda-czarneckiego-nie-przyznaje-sie-6562427226118656a

przeczytaj pisowski glabie o co chodzilo z tym samochodem 

Opublikowano

O to to to.. szanujmy się. Jest robota to trzeba ją wykonywać dokładnie. To tak jak z remontem dachu kościoła - zbiera się tak aby nie nazbierać bo jak się nazbiera to na co potem będzie się zbierać?

Opublikowano
34 minuty temu, Bogdan675 napisał:

Tymczasem, tylko w jeden weekend pod koniec października odnotowano nie „pobrudzenie sprejem” 22 elewacji, ale 22 przypadki wtargnięcia lewicowych demonstrantów na msze święte

A jak wtargnęli, to pobrudzili, czy tylko wtargnęli? Zakładam że jak już wyleźli po wtargnięciu to jakiejś szczególnej radochy nie mieli, chyba raczej niesmak im pozostał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v