Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Pewnie nie słyszałeś o pisowskich farmach troli, gdzie zatrudnia się ludzi by zmyślali konkretne teksty na konkretne zamówienie.

A te trole to futerkowe, czy raczej mięsne?:lol:

Opublikowano

Czy możecie przestać z rynkiem zbytu? Aby był rynek zbytu muszą być środki na jego realizację a nowy, niemiecki samochód to jednakowoż 20 procent domu średniej wielkości.

jak futerkowe to mogą roznosić covida... I co teraz?

Opublikowano (edytowane)

@DTarasA nic mi nie mów. Akurat konczę remont domu , średniej wielkości. 

2 minuty temu, DTaras napisał:

jak futerkowe to mogą roznosić covida... I co teraz?

Dania ma dobry sposób.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Czy możecie przestać z rynkiem zbytu? Aby był rynek zbytu muszą być środki na jego realizację a nowy, niemiecki samochód to jednakowoż 20 procent domu średniej wielkości.

Ale my jestesmy rynkiem zbytu i koniec kropka. Wzieli nas podstepem bo wydajemy u nich kasę i dlatego ciagle jesteśmy biedni. Tak podpuścili przedsiębiorców , że ci całą kasę u nich wydali i nie mają z czego ludziom pensji podnieść.😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Wzieli nas podstepem bo wydajemy u nich kasę i dlatego ciagle jesteśmy biedni. Tak podpuścili przedsiębiorców , że ci całą kasę u nich wydali i nie mają z czego ludziom pensji podnieść.😁

Jakbym tam nie wydawał kasy, to tu nie byłbym w stanie niczego wyprodukować. A tak muszę wydać tam żeby Polak miał robotę tu na miejscu i żeby dostać łatkę złodzieja. Biedni to my jesteśmy mentalnie. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak. Gdyby było inaczej to TVPis by na siebie zarobiła i nie trzeba byłoby bulić 2 mld rocznie.

Czyli Carrefour  upada bo się w TVPis nie reklamuje?

no ja raczej tam nie pójdę na zakupy kuż [ zresztą tylko 1 raz byłem ] to wskazuje na głupotę zarządu tej firmy i nie wyciąga wniosków .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie rozumiesz, że skoro Jurgiel przespał negocjacje i zmniejszono Polsce limit to musiano zamykacz cukrownie. Co miano by w niej produkować? To, że rząd pisu przez awanturniczą i destrukcyjną naturę prezesa się zaraz rozpadł to nie wina po i psl. Gdyby wtedy rząd pisu działał normalne 4 lata to zamykano by za kadencji pis. Bo musiano by zamknąć. Dlaczego wybór akurat padł na Łapy? Nie wiem. Mówiło się o stosunkowo najmniejszych zasobach surowca czyli buraka na Podlasiu w porównaniu do tego co mają inne zakłady. Jedno jest pewne za po i psl musiano wykonać to do czego doprowadził minister z pisu. Masz artykuł, który podlinkowałem. Tam jest wszystko opisane na gorąco zaraz po tych wydarzeniach.

Z reguły w cukrowni produkuje się cukier. Co PSL musiał z Platformą ? Widzisz w moim regionie plantatorzy i pracownicy, byli przeciwni likwidacji cukrowni, protestowali przed nią. Dostali jednak obietnice od ówczesnych lokalnych władz, że to tylko okres przejściowy. Przestali protestować, po cukrowni został pusty plac. Prominenci mają się dobrze, trzymają się stołka, pracownicy i plantatorzy musieli poszukać innego zajęcia.

23 minuty temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak. Gdyby było inaczej to TVPis by na siebie zarobiła i nie trzeba byłoby bulić 2 mld rocznie.

Poszukaj sobie kto był przeciwny budowaniu platformy telewizyjnej przez TVP. Prezes Farfał chciał również stworzyć platformę, stosowne umowy były już podpisane, wiązka nadawania punktowa i również pomysł został storpedowany. Nie uważasz to za dziwne ? Widocznie u nas publiczna telewizja musi być zależna od polityków, obojętnie kto jest przy władzy.

Opublikowano

A czemu głupotę? To jest prywatny interes i maja świete prawo zdecydować co im się tylko podoba. Tylko w lewicowej  postkomunistycznej mentalnosci jest zakodowane że prywatny interes powinien tak a nie inaczej postepować bo lud ma taka wizję. Jak zechcą mogą wprowadzić zarządzenie że nie wpuszczaja wyborców PISu i co im zrobisz?

@mirro tego lud juz nie ogarnia. Najważniejsze że cokolwiek nam sprzedają 

Opublikowano

Ulman swego czasu zarząd cerfuru w angli wysyłał pisma do mediów żę ma wizje tylko musi przejsc restrukturyzacje , zamknąć cześć nie rentownych sklepów , tylko z tym cerfurem jest podobnie jak i z Tobą ciagle piszesz że podatki powinny być niższe że rząd nas okrada tylko są osoby które umieją sie odnaleść w obecnej rzeczywistosci i prowadzą dobre biznesy  , w polsce sieci budują nowe  sklepy czy centra i poitrafią sie dostosować do isniejącego rynku a cerfur tak samo jak ty ciągle narzeka to jest wina zarządu co potwierdzał powyższy link żę nie potrafiąskupić się na biznesie tylko szukają winnego .

Opublikowano

Oczywiście ze ludzie prowadza biznesy ale w tym lewicowym kraju tracą niewiarygodnie duzo czasu i pieniędzy na podatki opłaty i armię urzędasów czy najętych przez siebie ludzi by  ogarniali ciagle zmieniajace sie przepisy.  Dużo więcej osób założyłoby własny biznes gdyby było prosciej. Socjalistyczne zidiocenie hamuje przedsiębiorczość i to jest powszechnie znany fakt. Drugim czynnikiem sa potęzne obciążenia podatkowe które zmniejszają ilość pieniedzy w kieszeni podatników o zmniejszaja jego siłę nabywczą. 

Ty sie cieszysz z tego dziadostwa które mamy i uważasz że szklanka jest w połowie pełna ale taka postawa to droga do nikąd bo oznacza jedynie wegetacje. 

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

kto ci te hasełka pisze?

Nie mierz mnie swoją miarą. To całkiem proste złożyć kilka słów razem. Nie wiem czemu cie to dziwi.

@mirro - Orban dogaduje sie ze wszystkimi i nie będzie za nas umierał jeśli wyczuje że nie ma szans by coś ugrać. Już kiedyś nie poparł nas w zwycięskim 1:27.

Opublikowano

To czemu pytasz kto mi teksty pisze? Tak ci się jedno zdanie spodobało?

28 minut temu, mirro napisał:

Ciekawe dlaczego Pan Orban zawsze wypowiada się dość powściągliwie, albo udziela wsparcia wzrokowego naszemu Premierowi? 

Gdzieś czytałem lub ogladałem ze gdy oddział miał przed sobą pole minowe to przodem puszczali najgłupszych lub takich z których nie ma pożytku. Może to właśnie takie podejście?

Opublikowano

Znowu warszawie rozpierdol robią na ulicach . Gdzie jest Policja co mówił Tusk o Policji . Policja ma teraz niańczyć tych pajaców , przecie Trzaska upomina policję ze nie wolno a pochodzi z partii PO to jak wielki wódz Tusk co mówił to się nie liczy .

https://www.facebook.com/VidKOD/videos/848104442656709

Jak nie możesz wspierać na ulicach to pomóż  Finansowo .

28 listopada 2020
Relacja Anna Maria Niklewska
#VideoKOD Jeśli nie możesz działać z nami - wspieraj finansowo https://zrzutka.pl/ckved6
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v