Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sędziowie tradycyjni chrześcijanie... To teraz chłosta, kamienowanie i palenie na stosach. Ulman, kontekst tu niema znaczenia. Łosie, dziki, sarny i jelenie a potem szczury... Nie, dzik nie zgasi światła. Jenot to zrobi. Do jenota nikt nie będzie strzelał albowiem jest możliwość trafienia "swojego"

Opublikowano

No to, żeby zapobiec armagedonowi, odstrzelmy tego kota i cywilizacja uratowana. Idźmy na skróty, dla dobra ludzkości. :lol:

9 minut temu, DTaras napisał:

Do jenota nikt nie będzie strzelał albowiem jest możliwość trafienia "swojego"

Kuźwa ja by się długo zastanawiał, co to jest. :lol:

10 minut temu, DTaras napisał:

sędziowie tradycyjni chrześcijanie..

No właśnie.

Opublikowano (edytowane)

"zapytany podczas konferencji prasowej o to, czy w obliczu recesji i niepewności dotyczącej sytuacji gospodarczej w przyszłym roku, nie rozważa odłożenia w czasie lub rezygnacji z podwyżek, stwierdził, że środki podatników są państwu niezbędne, by... ratować podatników."
to był cytat
https://businessinsider.com.pl/firmy/podatki/wyzsze-lub-nowe-podatki-od-2021-premier-tlumaczy-cele/sgygkk3

"kretyn? czy o drogę pyta?"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Nooooo np by ratować podatników, tych od chryzantem. Albo jakichś innych podatników, którym zj***na władza zrobiła pod górę a ich głosy w wyborach mogą okazać się potrzebne.

Pan Premier podąża ścieżką Antoniego, przez co jego logika dość pokrętną bywa. ( to tak zamiast napisać wprost że pieprzy jak potłuczony)

Opublikowano (edytowane)

"ciemny lud wszystko kupi" i tyle w temacie.

Przecież nawet tu ludzie twierdza że wysokie podatki napędzaja gospodarkę i ich wzbogacają więc słowa premiera z pewnością  znajda zrozumienie. Będą coraz więcej płacic mając w kieszeni coraz mniej i  jeszcze będą to popierać i cieszyć sie . Viva socjotechnika i propaganda!

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

"ciemny lud wszystko kupi" i tyle w temacie.

Kupi, bo myśli że zapłacą inni. A tu d*pa blada. Zapłacą wszyscy.:lol:

5 minut temu, Ulman napisał:

Będą coraz więcej płacic mając w kieszeni coraz mniej i  jeszcze będą to popierać i cieszyć sie .

Nie, no chyba aż tak durnego społeczeństwa to jeszcze nie mamy? No chyba że ........... mamy?:lol:

Opublikowano
27 minut temu, dysydent napisał:

Ja tez mam cytat

"Równocześnie szef rządu przypomniał, że choćby podatek cukrowy nie wynika z konieczności gromadzenia środków na walkę z pandemią, ale z "zachęcania do zdrowego trybu życia". - Tu nie ma zasadniczego związku - zaznaczył.

Co przy rozpieprzeniu służby zdrowia ma niebagatelne znaczenie. I ten to podatek podziała jak lekarstwo w obliczu braku innych lekarstw.:lol:

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Kupi, bo myśli że zapłacą inni. A tu d*pa blada. Zapłacą wszyscy.:lol:

Ciemny lud wierzy ze płaca inni a nie oni. Ba , jest o tym swiecie przekonany bo przecież TVPis im wmawia że opodatkowują tylko najbogatszych, banki itd a biedocie podnoszą kwote wolna która de facto im zmniejszyli . Ciemny lud nie jest zdolny zrozumieć skąd się biora pieniądze w budzecie , wiec uwierzą we wszystko co im Kurski powie.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

C . Ciemny lud nie jest zdolny zrozumieć skąd się biora pieniądze w budzecie , wiec uwierzą we wszystko co im Kurski powie.

Przecież wiadomo że to rząd ratuje budżet, bo rząd ma pieniądze i już dawno dokłada do tego interesu. :lol:

10 minut temu, dysydent napisał:

jak byśmy nie mieli to Niemcy do nas by na "saxy" a nie wice wersa

A co taki Niemiec miałby u nas robić? przecież nawet szparagów by nie starczyło żeby mógł se pozrywać,:lol:

Opublikowano

za daleko się posuwacie. jeszcze chwila i zaczniecie wmawiać że św Mikołaj też nie istnieje? :S

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Przecież wiadomo że to rząd ratuje budżet, bo rząd ma pieniądze i już dawno dokłada do tego interesu. :lol:

A co taki Niemiec miałby u nas robić? przecież nawet szparagów by nie starczyło żeby mógł se pozrywać,:lol:

Niemcy szykują sobie w Polsce piękne życie w zieleni zgodnie z naturą piękne lasy oprócz Wisły bo gównem śmierdzi .

Opublikowano
50 minut temu, galan99 napisał:

Niemcy szykują sobie w Polsce piękne życie w zieleni zgodnie z naturą piękne lasy oprócz Wisły bo gównem śmierdzi .

ile od wisly nie beda sie osiedlac ???? bo mam nadzieje ze 90 metrow wystarczy ??? no,jeszcze z kilometr by sie przydal zebym pola mogl obrabiac,w sumie to i z 500metrow wystarczy -piasek nie se sami orza, mi sie to slabo oplaca..

piekne lasy zasypane smieciami... czyste powietrze z witaminami i metalami ciezkimi..

galan nie wiem co bierzesz ale zmniejsz dawke........

Opublikowano

piekne lasy zasypane smieciami... czyste powietrze z witaminami i metalami ciezkimi..

O czym mowa Polska jest czysta zakazują palić węglem , śmieci sortują nie wyrzucają do lasu może koło Wisły tak .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

O czym mowa Polska jest czysta zakazują palić węglem , śmieci sortują nie wyrzucają do lasu może koło Wisły tak .

Sa dwie szkoły. Jedni wyrzucają przed sortowaniem, drudzy sortują i to co zostało wyrzucają.:lol:

Opublikowano (edytowane)

najważniejsze że Niemcy nas wykupiom i to w dodatku za pieniądze jakie powinni nam zapłacić w ramach reparacji. Ci to maja łeb do biznesu

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

galan-gdzie ty mieszkasz ??? tego zadupia to nawet niemcy nie beda chcieli 🤣, byles kiedykolwiek za granica ?? no chociaz swojej gminy czy powiatu 😂, byles kiedykolwiek w niemczech ?? to juz nie to co 20-30 lat temu- tylko w bajkach kurwizji komukolwiek moga zagrozic. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v