Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurcze, mirro, amelinium bywa i twarde tzw dur i takiej pewności nie mam. Teraz będą trenować kompozytowe łuski z pociskiem okrytym i to 6,8 mm bo lepiej z dala obala a korekta o łuskę pozwoli utrzymać wagę...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

1.Glina Milicja , Policja ORMO ,  to ma pałować jakoś za komuny za darmo nikomu nie naleli i po piwku można było jechać i się dogadać .

2.Te baby trzeba lać co są na ulicy i tyle w tym temacie .

3.dziś minister Rolnictwa powiadał że trzeba zakładać spółdzielnie rolnicze ? .

Przecie byli to po jaki czort po likwidowali .

1. Komuno wróć bo elektorat PIS teskni

2. A niby dlaczego?

3. Tęsknota za komuną ciąg dalszy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jaki elektorat PiS to komuna coś nie tak .

PiS i PO - Nie komuna oj nie .

Komuna w Rosji się skończyła jest rozpierdol jak wszędzie teraz to zaraza tego świata będzie szczepić ludzi by zmniejszyć populację zanim ludzie się ockną co się dzieje .

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

kurcze, mirro, amelinium bywa i twarde tzw dur i takiej pewności nie mam. Teraz będą trenować kompozytowe łuski z pociskiem okrytym i to 6,8 mm bo lepiej z dala obala a korekta o łuskę pozwoli utrzymać wagę...

Dur, to dur ale i tak za lekkie na pocisk. Pocisk lekki koziołkuje, są problemy jak z Tantalami starymi. Teoretycznie można by bawić się w bez łuskową amunicję ale to insze problemy. 

Opublikowano

WHO ostrzega przed trzecią falą koronawirusa. Padła konkretna data

Koronawirus wciąż w natarciu, tymczasem WHO zapowiada już trzecią falę. Wiele krajów ledwo radzi sobie z obecną sytuacją epidemiczną, jak się jednak okazuje, już wkrótce może być o wiele gorzej. Przedstawiciele zapowiadają, iż już z początkiem 2021 roku Europa może mieć do czynienia z kolejnym uderzeniem wirusa.

Lada moment może czekać nas trzecia fala epidemii koronawirusa. Sytuacja epidemiczna może stać się dramatyczna

Obecnie cała Europa zmaga się z dużym wzrostem liczby nowych zakażeń koronawirusem. Problemy pojawiają się nie tylko w Polsce, gdzie liczba nowych zachorowań oscyluj obecnie na poziomie ok. 20 tys. zakażeń. Sytuacja wygląda poważnie również w Czechach,m Francji, Włoszech czy Niemczech.

- Europejska reakcja była niewystarczająca. Stracili okazję do zbudowania niezbędnej infrastruktury w miesiącach letnich, po opanowaniu pierwszej fali. A teraz mają drugą falę. Jeśli teraz nie zbudują niezbędnej infrastruktury, trzecią falę będą mieli na początku przyszłego roku - mówił David Nabarro.

David Nabarro w rozmowie ze szwajcarskimi mediami przyznał, że reakcja wielu europejskich miast była niewystarczająca. Podczas letnich miesięcy były wiele okazji ku temu, by zbudować potrzebną infrastrukturę. Teraz, w wielu państwach sytuacja jest dramatyczna, a już za niewiele ponad miesiąc możemy mieć problem w postaci trzeciej fali epidemii.

GOSPODARKA PIERDOLNIE JAK .  Hotele , Restauracje , wszelkiego typu bary , firmy , zostaną tylko Markety .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Lada moment może czekać nas trzecia fala epidemii koronawirusa. Sytuacja epidemiczna może stać się dramatyczna

Dobrze że nasi miłościwie panujący mają jeszcze co najmniej pakiet 12.0 przygotowany na taką ewentualność. No i jest jeszcze parę miejsc na Szpitale Narodowe. 

( I to wcale nie jest śmieszne)

Przed chwilą, DTaras napisał:

A ja nic o tantalu niewiem. Raz może widziałem...

A bo to stara historia. Na szczęście już nieaktualne.

Opublikowano

A moim zdaniem nie będzie tak źle. Pierwszsa sprawa to pobieranie próbek bo robią ten drive thru a wystarczy, że pomieszczenie będzie źle wentylowane i test masz fałszywie pozytywny, podobnie jak testowany ozdrowieniec da taki wynik. Druga sprawa jest taka, że ludzie uczą się z tą sytuacją żyć.

Opublikowano

Ludzie uczą się żyć z tą sytuacją jak są zamykane zakłady pracy to z czego będą płacić rachunki i za co będą  żyć .

Bardzo wielu popełni sam,...two bo nie wytrzyma psychicznie nie widzisz co się dzieje w Polsce a to dopiero rok praktycznie rok .

Wyciągi narciarskie plajta będzie .

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał:

Druga sprawa jest taka, że ludzie uczą się z tą sytuacją żyć.

Rozbudowany rynek usług i nastawienie na konsumpcję wewnętrzną, przy jednoczesnym zakazie tychże usług nie pozostawia dużego marginesu. 

15 minut temu, DTaras napisał:

A moim zdaniem nie będzie tak źle.

Będzie gorzej, o ile nie będzie wydolności laboratoriów do obrabianie pobranych wymazów. Nic nie daje wynik za 10-14 dni. Przy takim czasie testowanie faktycznie traci sens. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, galan99 napisał:

Ludzie uczą się żyć z tą sytuacją jak są zamykane zakłady pracy to z czego będą płacić rachunki i za co będą  żyć .

Bardzo wielu popełni sam,...two bo nie wytrzyma psychicznie nie widzisz co się dzieje w Polsce a to dopiero rok praktycznie rok .

Wyciągi narciarskie plajta będzie .

Będą żyć z lewicowych zasiłków  prawicowej władzy 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

https://www.onet.pl/sport/onetsport/fame-mma-8-kompromitacja-marcina-najmana-memy/rmsrcx7,d87b6cc4

🤣😂🤣

jak donosi portal tvp-info dziadek jednego z sedziow byl zolnierzem wermahtu , drugiego armii czerwonej a trzeciego armii ludowej.

jak widac kazdy piewca dojnej zmiany -niewazne czy w kurwizji czy na af ma cos z glowa 😂

jacus z tobą coś nie tak . przeczytaj jeszcze raz wiesz co to memy ?? 

21 minut temu, Ulman napisał:

Będą żyć z lewicowych zasiłków  prawicowej władzy 

czyli u ciebie nic nie nie zmieniło ... dalej ciągniesz socjał od 2015 i nie rozwijasz się ?

Opublikowano

To prawda co napisałeś mirro. Swój optymizm opieram na drugiej części i faktach: w różnych częściach kraju różnie jest z tym wirusem plus szacowana ilość ludzi nieujętych w statystykach. Tak na marginesie te 10 - 14 dni nie wydaje się przypadkowe ale cest la vie.

Opublikowano

pamiętacie jak pisałem ze wielka Brytania wyjdzie lepiej na betixie niż w eu  ?  bo nie bd podatków od co2 i innych ... a oto przykład Steyer i BMW 

Firma stopniowo będzie przenosiła produkcję silników spalinowych ze swojego głównego zakładu w Monachium  do Austrii i Hams Hall w Wielkiej Brytanii, 🤣

BMW buduje w blisko 100-letniej fabryce silników w stolicy Bawarii nowy zakład montażowy, nastawiony na pojazdy elektryczne. Ma ruszyć w 2026 roku i będzie kosztował 400 mln  euro.

pierwszy był OPEL do WB a teraz reszta ... ta unia to chyba wszystkim bokiem wylezie 

Opublikowano (edytowane)

to że  morawiecki z coronowirusem nie poradził sobie  to wiadomo , tylko czy warto teraz wprowadzać wiekszy lockdown ? tzn rozserzać na fryzjerów , stomatologów ja bym utrzymał ten stan jak jest obecnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

pamiętacie jak pisałem ze wielka Brytania wyjdzie lepiej na betixie niż w eu  ?  bo nie bd podatków od co2 i innych ... a oto przykład Steyer i BMW 

Firma stopniowo będzie przenosiła produkcję silników spalinowych ze swojego głównego zakładu w Monachium  do Austrii i Hams Hall w Wielkiej Brytanii, 🤣

BMW buduje w blisko 100-letniej fabryce silników w stolicy Bawarii nowy zakład montażowy, nastawiony na pojazdy elektryczne. Ma ruszyć w 2026 roku i będzie kosztował 400 mln  euro.

pierwszy był OPEL do WB a teraz reszta ... ta unia to chyba wszystkim bokiem wylezie 

A co to ma wspólnego z CO2? 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jarecki napisał:

no ja jednak jestem za karami dla tych co ujwawniają dane ,rzeczywiście to jest powrót ale nie do czasów przedwojennych czy miedzy wojenycch a do sredniowiecza gdzie lewacy razem z peowcami chcą pomijać sądy w wydawaniu wyroków i prowadzić samosądy , ktoś  kto publikuje dane osobowe zapewne miał na celu żeby barany co ich ideologie popierają poszli pod dom i ukamieniowali policjanta a sami rączek nie pobrudzą , na forum było wklejane jak działacze ze strajku kobiet byli oburzeni że ktoś podał ich adresy a sami dzień wczesniej adresy innych upubliczniali .

ależ są już przepisy zgodnie z którymi można ukarać za ujawnianie danych prywatnych każdego z nas niezależnie od grupy zawodowej czy czego tam jeszcze.
Obejmowanie jednej grupy szczególnymi osłonami dzieli nas na równych i równiejszych
a miała być walka z "kastami"
Policjant ma bronić interesów też i tych protestujących jeśli są zgodne z prawem a prawo do protestów jeszcze jest zgodne? czy już i tego innym odmawiacie? Policjant ma nie dawać powodu aby ktoś za polityczną jego postawę chciał mu personalnie dowalić... nie bardziej niż wszystkim innym bo i policjant ma prawo do poglądów politycznych i nawet protestów
Przecież wielu z nas się nie podobala epidemia "psiej grypy" i czy wtedy było by takie poparcie dla przepisów zabraniającyc wyleitymowania policjanta? no bo przecież taki będzie skutek podobnych ustaw.
Funkcjonariusz publiczny staje się świętą krową której więcej wolno niż reszcie "bydła"? jak nazwać takie państwo?

Propaganda obecna wielu już zrobiła wodę z mózgu i pozwalacie kręcić bat na wlasny grzbiet
a co gdy do władzy dojdą tacy z którymi się diametralnie nie zgadzasz? czy wtedy też tak zdecydowanie poprzesz ...?
Oczywiście czym innym sa służby specjalne i tutaj można podyskutować ale zwykłu policjant jawnie w publicznej przestrzeni chcę aby był i moim policjantem a nie rządu który nie zawsze musi być... musi mi się podobać
no chyba że zakladasz że władza.. opcja polityczna już nigdy ma się nie zmienić i rządy obecnej ekipy będą - nie wiem- dziedziczne?
z czysto technicznych względow nawet było by to trudne w niektórych przypadkach ;) a z demokratycznych niedopuszczalne.

Trzeba mieć wyobraźnię czterowymiarową bo nie tylko przestrzenną ale i w czasie.
konserwatyzm. gdyby zawsze dominował nie było by postępu i nadal byśmy musieli wyznawać np geocentryzm wszak to był oficjalnie narzucany pogląd ówczesnych władz
ochrona oprawców faszystowskich też by pod tę ustawę miała podlegać?

to śliski temat i stanowisko wobec niego wiele zdradza o osobie która takie lub inne deklaruje.
Tutaj już powinna włączyć się lampka ostrzegawcza że coś jest nie tak. bo jest i z taką władzą, i z taką policją i z Tobą no chyba że jesteś policjantem lub kimś z tej nowo tworzonej kolejnej "kasty"

jeśli jakiś policjant zasluży zaś na samosąd to prawo zabrania samosądów już na kimkolwiek. tylko czy ktoś kto do samosądu może sprowokować może być policjantem? w.g mnie co najwyżej cynglem gangsterskiej szajki

Póki co to polską policję uznaję za swoją policję i sam gotow jestem bronić prywatnie rodziny policjantów i ich samych przed atakami różnych zadymiarzy i oczekuję tego od innych ktorzy porządek społeczny uznają za normę
podobne przepisy każą mi zrewidować  podejście. i duzo by jeszcze pisać dlaczego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Mamy 4 najwyższy w UE poziom zgonów. A to są tylko zmarli na covid.

Doprecyzuj, czy piszesz ogólnie, czy o tym miesiącu ?

14 godzin temu, hubertuss napisał:

@nie przecież słyszałeś. Czego tam nie rozumiesz? Poszukaj sobie danych. Diodami ci, ze przed nami są Belgia, Czechy i Bułgaria.

j.w.

13 godzin temu, mirro napisał:

Nie będzie, bo za dużo ludzi ich zna.

A ja swojego nie znam :ph34r:, chociaż radiowóz nawet regularnie jeździ przez wieś.

14 minut temu, dysydent napisał:

ależ są już przepisy zgodnie z którymi można ukarać za ujawnianie danych prywatnych każdego z nas niezależnie od grupy zawodowej czy czego tam jeszcze.

Czekam aż obejmie to panią poseł ale jak @mirro pisał, raczej się wywinie.

Opublikowano

o
witam online :)
nie wiem o co tam z "panią poseł"...? bo "nie uważałem" ale funkcjonariusze publiczni? tak. Wobec Nich literalniej powinniśmy wymagać stosowania prawa
a przecież nie trzeba specjalnych przepisow chroniących dane personalne np parlamentarzystów wszak występują... nie używają pseudonimów jak "za Niemców" w partyzantce a występują pod prawdziwymi....

Opublikowano

W grudniu możemy mieć pulę 2 mln szczepionek od dwóch naszych głównych dostawców. W pierwszym kwartale 2021 powinno tych szczepionek być tyle, żeby każdy zainteresowany się zaszczepił - powiedział Niedzielski

Myślę, że do wiosny-początku lata powinniśmy się już zaszczepić. Jednak ten wirus z nami pewnie zostanie, więc będziemy musieli dalej żyć w reżimie sanitarnym - uznał

Na razie znosimy tylko jedno obostrzenie dotyczące galerii handlowych, wszystkie pozostałe zostają zachowane - dodał

Obecnie minister Saczka zastępuje szefa GIS, choć nie jest lekarzem. Na razie jednak nie będziemy robić konkursu na nowego Głównego Inspektora - stwierdził minister zdrowia .

Opublikowano (edytowane)

oczywiście że cov z nami zostanie
to tylko jeszcze jedna z wielu infekcja wirusowa jak katar grypa hiv różne gruczolaki etc
czy ktoś sądzi że nagle np katar lub grypa znikną bezpowrotnie? truizm

Nie jestem antyszczepionkowcem ale jeśli władze nakażą obowiązek wszystkim szczepienia nową i z gruntu niesprawdzoną w praktyce szczepionką to będę miał to władzom za przejaw totalnej głupoty

trzeba kilku lat na zweryfikowanie skali efektów ubocznych lub - co daj Boże - ich braku

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v