Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Roman - nie ośmieszaj się. GUPI LUD nie rozumie cyfr - dali kilkanaście milionów a wzieli miliard pożyczki.

mądry lud rozumie ze prywaciarze dostali już .....   a w zamian dali coś ??? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ale o czym ty teraz? co w mojej wypowiedzi popiera twoje wnioski ponizej? 

42 minuty temu, Roman176 napisał:

czyli lud zrozumiał ze prywaciarze w pl są bankrutami ? 

Opublikowano

jeśli piszesz ze bankrut który płaci podatki wysokości 2 mld i ratuje szpitale i różne rządowe socjalne programy jest ratowaniem bankruta ...?? 

bankrutów ratujemy cały rok naszych prywaciarzy kosztowali nas więcej niż transformacja w latach 90 a ile oni zapłacili ???

nic albo prawie nic a jakoś twój intelekt tak słaby nie przewidział tego ?   tylko socjale i pis  a to los loterii u Wałęsy ?? 

Opublikowano (edytowane)

Zapłacili podatki i sa bankrutem który musi wziać 1 mld pozyczki.

Kogo ratowanie prywaciarzy kosztowało?  Ciebie  i innych roboli? Bbuuuchaaachaaaaaa ! Dawaj więcej takich rewelacji. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Kogo ratowanie prywaciarzy kosztowało?  Ciebie  i innych roboli? Bbuuuchaaachaaaaaa ! Dawaj więcej takich rewelacji. 

mnie tak ciebie nie  

4 minuty temu, Ulman napisał:

Zapłacili podatki i sa bankrutem który musi wziać 1 mld pozyczki.

naprawdę wydawało mi się ze 3 mld zysku w 2019 ? przedtem 2,5 itp ..

Opublikowano

To proste . Jesli robili 3 mld zysku to przez 4 miesiace postoju utracili by 1 miliard który wzieli w pożyczce. Niestety nie stali nawet połowy tego okresu więc albo kondycja jest podła i jest okazja żeby kroplówkę podać albo wyłudzaja pieniądze jak bo sytuacja na to pozwala.

Opublikowano

Tak czytam... Roman - dałbyś spokój. Sytuacja z górnikami się naprężała z powodu nawet nie kowida to wykombinowali temat. Poszły pieniądze z PFR czyli w zasadzie z Unii. Kierunek dobry bo to do czorta składek na instytucje. Walnęli jak z algorytmu. Szmergiel - życzę Ci abyś się przekonał jak się żyje w Chinach bo trochę mam wrażenie szyjesz temat. Taka sytuacja: trzeba mieć pozwolenie związane z majętnością na drugie dziecko. Takie odwrotne pincet. Chińczyków na to stać...

Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał:

to kto odszedł z PIS ostatnio ? nie bronie ich a nawet uważam żę Ardanowski powinien postąpić honorowo i odejść z parti  ale ten dziś co odszedł to go sam prezes zawiesił , nawet mówił że chciał porozmawiać z prezesem ale ten niechciał go widzieć . co do toncego statku to już hołownia dogonił PO i tu mogą być przetasowania 

PO czy pis znikną z polskiej sceny politycznej to tylko kwestia czasu. Niestety w Polsce te dwie partie działały tak, ze lider czy to Kaczyński czy to Tusk jak to się kiedyś mówiło wycinał potencjalnych konkurentów. No i niestety jedna czy druga partia traciła tych zdolniejszych ludzi, którzy kiedyś mogli by unieść ciężar przywództwa i to ogarnąć. Za kilka lat to samo będziemy oglądać z pisem w roli głównej.Jak jakaś być może Konfederacja czy ktoś inny przejmuje elektorat pisu. Bo po odejściu Kaczyńskiego a ten już swoje lata ma Morawiecki tego nie ogarnie. Kaczyński już ma problemy teraz.

Jeśli chodzi o Kołakowskiego to odszedł na razie on. Ale widać, że pis się przestraszył i zaczął nagle odwieszać zawieszonych posłów. Ardanowskiego nie odwiesili to pewnie też wiedzą, ze odejdzie. Za dwa trzy dni lub tygodnie możemy się dowiedzieć, ze tych dwóch pociągnie za sobą kolejnych. Tak to się zawsze zaczyna.

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

bankrutów ratujemy cały rok naszych prywaciarzy kosztowali nas więcej niż transformacja w latach 90 a ile oni zapłacili ???

Noooo czekam na ratunek, jako prywaciarz. :lol:

9 godzin temu, Roman176 napisał:

skrócony czas pracy na jednej kopalni było ponad 70% ludzi na kwarantannie   i kwiecień maj czerwiec lipiec 

Widać kwarantanna też pozmieniała im priorytety, Po kwarantannie już nie przeszkadza im ruski węgiel, czyli spełniła swoją rolę na wet w 200%:lol:

:lol:

Bo w międzyczasie doszła kasa na walkę z COVID a to juz pieniążki nie do pogardzenia. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

PO czy pis znikną z polskiej sceny politycznej to tylko kwestia czasu. Niestety w Polsce te dwie partie działały tak, ze lider czy to Kaczyński czy to Tusk jak to się kiedyś mówiło wycinał potencjalnych konkurentów. No i niestety jedna czy druga partia traciła tych zdolniejszych ludzi, którzy kiedyś mogli by unieść ciężar przywództwa i to ogarnąć. Za kilka lat to samo będziemy oglądać z pisem w roli głównej.Jak jakaś być może Konfederacja czy ktoś inny przejmuje elektorat pisu. Bo po odejściu Kaczyńskiego a ten już swoje lata ma Morawiecki tego nie ogarnie. Kaczyński już ma problemy teraz.

Jeśli chodzi o Kołakowskiego to odszedł na razie on. Ale widać, że pis się przestraszył i zaczął nagle odwieszać zawieszonych posłów. Ardanowskiego nie odwiesili to pewnie też wiedzą, ze odejdzie. Za dwa trzy dni lub tygodnie możemy się dowiedzieć, ze tych dwóch pociągnie za sobą kolejnych. Tak to się zawsze zaczyna.

PO i PiS nie znikną z polityki jeszcze przez 25 lat nazwa partii zmieni się kilka razy w 25 latach ale ryje będą te same w kierownictwie tak kierować będą te same ryje .

Teraz Jarek i Miler pochodzą z Warszawy z osiedla Żyrardowa . To są łobuzy jedne .

Tak jak wielcy Rolnicy Pawlak ,  Kalinowski i tak dalej i dalej . To są dopiero gospodarze jak Sawicki nasadził 20 ha orzecha włoskiego na samą dopłatę dopłaty się skończyły i orzechy wyrwane no to dobry przykład .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v