Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

ten socjal i te inwestycje pisowskie mają wpływ na życie nas wszystkich wiekszy niż się Tobie wydaje to że jest infacja jest wysoka to też za to odpowiada i socjal i inwestycje ale też odpowiadają za niskie bezrobocie za wyższe pensje ale i droższe usługi za które płacimy , to wszystko jest ze sobą powiązane .

Masz Świadomość komu Odpisałeś ten post ?               

Może ja czegoś  nie wiem ? Jaśniej troche odpisuję  na posty .😲

Opublikowano (edytowane)

Odpisałeś Debrzynie  a Debrzyna był na szczycie a teraz to chyba pustelnia gdzie mieszka ale niech sam odpowie jak by mógł , 

5 minut temu, Dariowola napisał:

Może ja czegoś  nie wiem ? Jaśniej troche odpisuję  na posty .😲

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

Tera żałuje że nie przyłożyłem sie do nauki w szkole muzycznej Gdyby mnie nie wyrzucili to bym może też sie załapał na darmoche 

jakbys zalozyl firme i zatrudnial ludzi to bys przytuli ponad miljon bez problemu .tak swoja droga to wystarczy w polsce powiedziec cos o pieniadzach to zaraz by reszta nieudacznikow zjadla. nie na darmo o polakach ze to okropnie zawistne ludzie i zazdrosne. kazdy od razu wilkiem jak ktos ma jakies pienaidze. w  niedziele jak sie poczytalo jak gawiedz krzyczy o te pianiadze dla zespolow to mozna bylo peknac ze smiechu. tyle jadu i hejtu to dawno nie widac bylo.ze ktos wczesniej zaravial po 50 tys za koncert ale tego nie pisali oficjalne to gawiedz cicho siedziala.teraz jak uslyszala o takich kwotach to sie slini z zawisci.Boze jacy tu ludzie mieszkaja. masakra

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, debrzyna napisał:

Debrzyna to poseł PO

Noi 

10 minut temu, jarecki napisał:

Odpisałeś Debrzynie  a Debrzyna był na szczycie a teraz to chyba pustelnia gdzie mieszka ale niech sam odpowie jak by mógł , 

Pustelnia to kojarzy się z całkowitym odcięciem od siwiata zewnętrznego .Ta pustelnia to wydmuszka  .A może to nazwa miejscowości? To ok.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
3 godziny temu, debrzyna napisał:

Życie to nie tylko kasa 

a co więcej? jej brak?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

PO nie może wygrać bo będzie POPolsce.

Nie ma nikogo kto zrobi że życie będzie łatwiejsze.

Lepiej niech zostanie tak jak jest.

skomplikowane życie masz?

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

już cię wypuścili? coraz dłuższe te przerwy.

co to jest tydzień dla takiego weterana jak ja... Nawet punkcika nie dostałem.. 😋

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, jarecki napisał:

ten socjal i te inwestycje pisowskie mają wpływ na życie nas wszystkich wiekszy niż się Tobie wydaje to że jest infacja jest wysoka to też za to odpowiada i socjal i inwestycje ale też odpowiadają za niskie bezrobocie za wyższe pensje ale i droższe usługi za które płacimy , to wszystko jest ze sobą powiązane .

Masz Świadomość komu Odpisałeś ten post ?               

Zależy o jakim wzroście płac piszesz. O tym realnym wynikającym z koniunktury czy o tym pisowskim na papierze. Który każdy przedsiębiorca łatwo ominie podając pracownikowi śmieciówkę. I który tak naprawdę służy do podnoszenia składek zus, które wynikają ze średniej płacy. Innymi słowy są zawody jak np budowlanka gdzie wzrost płac wynika z niedostatku pracownika i zarabia się tam więcej niż pis podniósł. I tam pisowska płaca minimalna nie ma nic dorzeczy. I są zawody gdzie zarabia się mniej jak np sprzątanie i tam większość pracuje na śmieciówce i dla nich też pisowska płaca minimalna nic nie daje.

To samo jest z bezrobociem. Ono nie spadło bo pis coś zrobił. Ono spadło dlatego, ze jest koniunktura i potrzeba pracowników.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

co to jest tydzień dla takiego weterana jak ja... Nawet punkcika nie dostałem.. 😋

dobrze że jesteś. wszyscy tu czekali na ciebie. ciągle wspominali . :D

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

dobrze że jesteś. wszyscy tu czekali na ciebie. ciągle wspominali . :D

O paczaj.... miałem konto z rozpaczy usunąć.. 😂

I paczec kto becy jak ty... 😋

Opublikowano

No kogo by biedule nienawidzieć miały... 😜

Jakby mnie zabrakło... 😋

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, hubertuss napisał:

To samo jest z bezrobociem. Ono nie spadło bo pis coś zrobił. Ono spadło dlatego, ze jest koniunktura i potrzeba pracowników.

ale koniunktura była spowodowana wiekszym popytem wewnętrznym . 

10 minut temu, Ulman napisał:

I dlatego że część przestała szukać pracy w ogóle.

dane temu przeczyły , nawet były badania w kanadzie robione żę ludzie którzy mieli zagwarantowany dochód minmalny chetniej podejmowali prace , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

tobie już dawno nie rośnie:D

1 minutę temu, ogarek napisał:

Bez gnoju na piochu nie urośnie... 😋

miłego wieczoru

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v