Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

to Hubertus tak z Twojego punktu czy Ty jako obywatel widzisz róznice w poziomie  życia miedzy czasami rządów PO-PSL a teraz PIS . tylko nie pisz o hossie w gospodarce swiatowej tylko czy Tobie i Twojej rodzinie sie porawiło czy pogorszło tak finansowo

Mogę ją odpowiedzieć?  Ni hu ja mi się nie poprawiło. 

Opublikowano
22 minuty temu, nie napisał:

nienawiść odbiera ludziom rozum, nie cieszy, że jest ktoś lepszy, ktoś kto ma wizję rządzenia, ktoś kto ma gotowe projekty ustaw - tylko cieszy, że komuś się noga podwinie, że ktoś upadnie

Noooo widać jak obecnie rządzący mają nie szufladę ale nawet taczkę takich gotowych ustaw. A ustawy które dorabiają to już szczyt kompetencji i pochylenia sie nad problemem. Każda na starcie nadaje się do nowelizacji albo przemiału.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 6465 napisał:

Mogę ją odpowiedzieć?  Ni hu ja mi się nie poprawiło. 

był tu nie dawno Many chyba taki nick miał i akurat on miał jako rolnik zdrowe podejscie  nie produkcja a maksymalizacja dochodów dzieki dopłatom i to by miało sens obecnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

to Hubertus tak z Twojego punktu czy Ty jako obywatel widzisz róznice w poziomie  życia miedzy czasami rządów PO-PSL a teraz PIS . tylko nie pisz o hossie w gospodarce swiatowej tylko czy Tobie i Twojej rodzinie sie porawiło czy pogorszło tak finansowo

A dlaczego mam nie pisać o koniunkturze? Mnie uczono, ze żyje się z własnej pracy. A jak jest koniunktura to każdemu lepiej się wiedzie. Ja wiem byś chciał bym pisał o pisowskim socjalizmie jak to dają pieniądze jak nie którzy twierdzą darmowe i jak mi za te pieniądze lepiej. Ale widzisz jest jedno ale. Ja widzę jak jest gorzej. Widzę jakie są przywałki ludzi pisu, jakie przekręty jakie kolesiostwo i kumoterstwo. Widzę jak pis kłamie, jak budują polski prom w Szczecinie ile kasy topią na bezsensowne inwestycje. Tak finansowo jest lepiej. Ale to nie zasługa pisu a obywateli. Pis dla gospodarki nie zrobił nic.

1 godzinę temu, nie napisał:

nienawiść odbiera ludziom rozum, nie cieszy, że jest ktoś lepszy, ktoś kto ma wizję rządzenia, ktoś kto ma gotowe projekty ustaw - tylko cieszy, że komuś się noga podwinie, że ktoś upadnie

jak nazywa się taka postawa?

który to już raz się podniecacie? wybory były w ubiegłym roku, kaczyński musiałby być głupi żeby popełnić ten sam błąd

widać, że niektórych bardziej podnieca pis niż dziewczyny :D :D 

Możesz sobie pisać, ze trzeźwa ocena sytuacji to nienawiść. Pis to jest lepszy w złodziejstwie. A to mnie na pewno nie cieszy. Kradną takie pieniądze o jakich poprzednikom się nie śniło. Nie wiem jakie mają gotowe projekty ustaw. Bo za wyjątkiem rozdania pieniędzy dla gospodarki nic nie zrobili. Skorzystali z koniunktury i tyle.

Im się noga nie podwija oni sami na własne życzenie sobie drugą nogę podkładają. Po co było zaczepiać rolników? Tak im Kaczyński podziękował. To ma za swoje ja się mogę tylko śmiać.

Nie wiem czy wybory będą za rok czy za trzy. Ale jedno wiem pis się wali i pęka. I to nie jest wina opozycji czy moja to jest wina samego pis. Rząd po upadł nie przez pis tylko przez siebie i swoje czyny pis tak samo upadnie przez siebie i swoje czyny. A niektórzy już widać szykują sobie bezpieczny desant do innych partii. I to będzie się nasilać.

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Życie to nie tylko kasa 

Pisałem już kiedyś nierzyj dla pieniędzy ale pieniądze potrzebne są do życia. Ala może ktoś żyje w pustelnij to i waluta zbędna .

Opublikowano
3 godziny temu, pafnucy napisał:

wybory

Wybory to jeszcze  za wcześnie ale co się dzieje napuszczają miasto na wieś że rolnik dostaje kasę a miasto ma problemy bo COVID ZAMKNĄ HANDEL .

Wielkie pieniądze idą do rolników. Internauci zdają relację

Rolnicy w trudnym dla wszystkich roku 2020 mogą mieć chwilę do radości - Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa jest właśnie w trakcie wypłacania zaliczek płatności bezpośrednich i obszarowych za bieżący rok. Na wielu grupach społecznościowych w internecie można czytać relacje rolników, którzy wymieniają się informacjami na temat tego, które województwa mają już na koncie dodatkowe pieniądze.

Rolnicy zaczęli otrzymywać zaliczki wypłat bezpośrednich prawie miesiąc temu, bo 16 października 2020 roku. Jest jeszcze grupa osób, które nadal czekają na fundusze z ARiMR.

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

A dlaczego mam nie pisać o koniunkturze? Mnie uczono, ze żyje się z własnej pracy. A jak jest koniunktura to każdemu lepiej się wiedzie. Ja wiem byś chciał bym pisał o pisowskim socjalizmie jak to dają pieniądze jak nie którzy twierdzą darmowe i jak mi za te pieniądze lepiej. Ale widzisz jest jedno ale. Ja widzę jak jest gorzej. Widzę jakie są przywałki ludzi pisu, jakie przekręty jakie kolesiostwo i kumoterstwo. Widzę jak pis kłamie, jak budują polski prom w Szczecinie ile kasy topią na bezsensowne inwestycje. Tak finansowo jest lepiej. Ale to nie zasługa pisu a obywateli. Pis dla gospodarki nie zrobił nic.

Możesz sobie pisać, ze trzeźwa ocena sytuacji to nienawiść. Pis to jest lepszy w złodziejstwie. A to mnie na pewno nie cieszy. Kradną takie pieniądze o jakich poprzednikom się nie śniło. Nie wiem jakie mają gotowe projekty ustaw. Bo za wyjątkiem rozdania pieniędzy dla gospodarki nic nie zrobili. Skorzystali z koniunktury i tyle.

Im się noga nie podwija oni sami na własne życzenie sobie drugą nogę podkładają. Po co było zaczepiać rolników? Tak im Kaczyński podziękował. To ma za swoje ja się mogę tylko śmiać.

Nie wiem czy wybory będą za rok czy za trzy. Ale jedno wiem pis się wali i pęka. I to nie jest wina opozycji czy moja to jest wina samego pis. Rząd po upadł nie przez pis tylko przez siebie i swoje czyny pis tak samo upadnie przez siebie i swoje czyny. A niektórzy już widać szykują sobie bezpieczny desant do innych partii. I to będzie się nasilać.

Napisz jakie to partje mam dylemat na kogo będę głosował jak z PiSu większość przejdzie do ludzi poglądów,,Lumpart ''

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jak zakład plajtuje to wkracza syndyk sprzedaje co zostało a jak wróci PO I tym podobni to co mają zrobić będą co sprzedawać muz  zabierać to co dane i sprzedawać ale co ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ale nie zostanie tak jak jest trzeba się liczyć że od Stycznia ceny w sklepach zaczną wzrastać szybko bo energia drożeje i ZUZ  ale to mały problem sam PiS juz powiada utrzyma 500 + do końca kadencji ale ale zmienić się może coś szybko bo kasy nie ma już COVID zabrał .

Opublikowano (edytowane)

Teraz pomyśleć inne Kraje zamykają zakłady są bardziej ostrożni a co u nas się zaczyna dziać dziś jak na konferencji powiadali od dwóch tygodni mniej zarażonych na COVID - ale robią mniej testów o wiele mniej o co tu chodzi co znowu kombinują . Jakiś  cel jest tylko co ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Ale to już mamy Golce dostana 1,8 ml za to ze gardło oszczedzają 

A co k**wa jest?  Powinni być zwolnieni z ZUS i to wszystko. Knajpy pozamykane domy weselne to komu będą grać? Powinni być traktowani jak i właściciele innych zamkniętych branż. 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ale nie zostanie tak jak jest trzeba się liczyć że od Stycznia ceny w sklepach zaczną wzrastać szybko bo energia drożeje i ZUZ  ale to mały problem sam PiS juz powiada utrzyma 500 + do końca kadencji ale ale zmienić się może coś szybko bo kasy nie ma już COVID zabrał .

Ja jak obserwuje to ludzie  kasy mają aż pier**li im się w głowach. Tylko zawsze cierpi uczciwy bo biednym też się powodzi .😢

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

PO nie może wygrać bo będzie POPolsce.

Nie ma nikogo kto zrobi że życie będzie łatwiejsze.

Lepiej niech zostanie tak jak jest.

Nie będzie po Polsce  - będzie tak jak jest tylko PIS będzie mówił że jest źle a PO że OK. Jedni i drudzy to socjaliści więc podatki będą rosły, biurokracja i  ilość przepisów też. 

Życie byłoby łatwiejsze gdyby posłuchali np Gwiazdowskiego albo Mentzena ale socjalny lud tego nigdy nie poprze bo czym wyższe podatki tym bardziej ich ubogacają. 

3 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz pomyśleć inne Kraje zamykają zakłady są bardziej ostrożni a co u nas się zaczyna dziać dziś jak na konferencji powiadali od dwóch tygodni mniej zarażonych na COVID - ale robią mniej testów o wiele mniej o co tu chodzi co znowu kombinują . Jakiś  cel jest tylko co ? .

Po przekroczeniu 30 tys zachorowań mieli rozważyć lockdown więc będą robić tyle testów by im wyszło max 25 tys. Nie chcesz mieć gorączki - stłucz termometr. Niestety lud widzi tylko na pasku TVPis że wczoraj było 25 tys a dziś jest 23 tys wiec sie sytuacja poprawia.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

ten socjal i te inwestycje pisowskie mają wpływ na życie nas wszystkich wiekszy niż się Tobie wydaje to że jest infacja jest wysoka to też za to odpowiada i socjal i inwestycje ale też odpowiadają za niskie bezrobocie za wyższe pensje ale i droższe usługi za które płacimy , to wszystko jest ze sobą powiązane .

1 godzinę temu, Dariowola napisał:

Pisałem już kiedyś nierzyj dla pieniędzy ale pieniądze potrzebne są do życia. Ala może ktoś żyje w pustelnij to i waluta zbędna .

Masz Świadomość komu Odpisałeś ten post ?               

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
14 minut temu, debrzyna napisał:

Ale to jest sprawa polityczna Kto zagra prezydentowi USA na lotnisku >Musza trenować

To niech mu z płyty puszczą.  A jak chcą trenować to niech za swoje trenują!!! Złamanego grosza bym nie dał. Mieli swoje pięć minut obłowili się to mają za ci żyć. 

Gdzieś czytałem że Kazik Staszwski powiedział że on nie złoży wniosku o te pieniądze bo te pieniądze są gdzie indziej bardziej potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

możę GÓRNIAK EDYTA ?   tak na marginesie nic do niej nie mam ,, kiepskiej baletnicy wadzi rąbek u spódnicy '' odnosnie jej hymnu ,  szkoda że ostatnio nikt nie zaśpiewał hymnu  we włoszech bo by była wina jej a tak to na kogo złożyć brzeczek taki dobry trener 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v