Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, akooo napisał:

Kościoła Katolickiego i tak nie zniszczą a winę za te wszystkie skandale ponoszą ludzie którzy próbowali rozsadzić KK od środka.

Agenci masonów kgb i innych szumowin.

a daj spokój z tym kościołem, składka na składce i składką pogania. Ostatnio organista z opłatkiem łaził, żeby nie zostać jak ludzie z chryzantemami i zniczami?

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

a daj spokój z tym kościołem, składka na składce i składką pogania. Ostatnio organista z opłatkiem łaził, żeby nie zostać jak ludzie z chryzantemami i zniczami?

Pierwsze słyszę o jakichś składKACH W kOŚCIELE DZIWNYM TRAFEM NAJWIĘCEJ WIEDZĄ O NICH cI CO WŻYCIU GROSZA NIE DALI

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Pierwsze słyszę o jakichś składKACH W kOŚCIELE

znaczy nie wspomagasz??🙆‍♂️

Opublikowano

składka na wywóz śmieci z cmentarza, składka na kościół, składka na jakieś tam wieńce, na jakieś tam msze. Nie uważasz na mszy widocznie. i kilka razy te pierdzielenie księdza że okna nie zamknął i go okradli... psychologi darmo ich nie uczą

Opublikowano
40 minut temu, staszek131415 napisał:

Nie mam swój rozum i taki lewak jak TY jacuś czy Miro mnie nie przekonają szukanie tematów zastępczycz jak pedofilia w kościele to tylko by odwrucić uwagę odideologi lgbt którą chcą wprodzić lewaki te kilka tysięcy kobiet nie bęą stanowić w Polsce prawa

A co ja Ci zrobiłem że mnie od lewaków wyzywasz? Jakieś pranie mózgu lewackimi tekstami Ci zafundowałem? Odnoszę się do wypowiedzi, a nie personalnie do ciebie. 

Opublikowano

Wspomagam nawet na kolędzie ksiądz zostawił kopertę bo zbierał na remont ale zaznaczył by nie traktować tego jako zobowiązanie ale ja wolę być anonimowy i daję na tacę

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

nie traktować jako zobowiązanie? "zbiórka na coś tam po tyle i tyle od rodziny, podkreślam od rodziny. Bo w domach i po kilka rodzin mieszka" t

A jak nie dasz to co komornik przyjdzie?

Opublikowano
37 minut temu, staszek131415 napisał:

Ja mam w d*pie na co ratusz da zgodę na co nie wiadomo kto zadymy robił to były prowokacje Posrańców

Chyba raczej PISrańców.

Opublikowano

no raczej nie. stawki też nie ma. ale dać trzeba.

a tak przy okazji. Stasiek u was też najczęściej na tacę bambry nie dają?

3 minuty temu, staszek131415 napisał:

Opublikowano

https://www.tysol.pl/a56456-Pilsudczycy-sprowadzili-Polske-na-dno-PiS-nasladuje-ich-pomysly-Oto-jak-money-pl-swietuje-11-listopada

za antypolskie teksty dziękujemy lisowi w Onecie wp mony itp 

@jacus  folksdojczu coś morze zacytujesz ...??

teraz obrywa się konfederacji teksty typu ?? 

Tak sie koncza spacery po miescie z kryptogejami i obroncami zbokow w sutannach organizowane przez Bosaka, Winnickiego i Bakiewicza, czy Kaczynski i Gulbinowicz tez byli ?

Bóg tak chciał . Katolicki kraj katolickie obyczaje . Idziesz z dziczą to i efekty takie

teraz wszyscy razem powtórzmy co media opisują co dobre co złe 

zły Kaczyński złe katolicyzm 

zła konfederacja zła polsko 

teraz poczytajmy komentarze ludzi 

@hubertuss  @jacus

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

mi komornik z żadnej strony nie grozi. nasza wspaniałomyślna rada parafialna miała taki pomysł aby wyczytywać tych którzy nie "dają"

@pafnucy u nas to bambry drzwi sponsorują, ale żeby się nikt nie pomylił to na każdych jest tabliczka

Opublikowano

Polityka to jest jedno wielkie gówno Ta cała UNIA i jak Staszek powiadał biała gwiazda rozjebali cały ład na świecie jak Irak , Libia i tak dalej po co To się nazywa Ropa Naftowa teraz tego już nikt nie zatrzyma .

Polska Gospodarczo już leży .

Libia taki piękny kraj był bogaty zniszczyli .

Tak ku przypomnieniu:

Fakty dotyczące Libii Kaddafiego:

Nie było rachunków za prąd, który był darmowy dla wszystkich mieszkańców.

Udzielanie pożyczek nie było biznesem, libijsjkie banki były własnością państwa i udzielały pożyczek nieoprocentowanych

Jeśli Libijczyk po obronie dyplomu nie był w stanie znaleźć zatrudnienia, państwo wypłacało mu przeciętną pensję w zawodzie danej osoby, do czasu znalezienia zatrudnienia.

Libijczycy, którzy chcieli zająć się uprawą roli, otrzymywali ziemię, dom, sprzęt, nasiona oraz żywy inwentarz na rozpoczęcie działalności

Kaddafi zrealizował największy na świecie projekt irygacyjny, zwany Wielką Sztuczną Rzeką, składający się z sieci rurociągów oraz studni; dostarczający wodę pitną z podziemnych warstw wodonośnych na Saharze do miast na wybrzeżu kraju. Wielka Sztuczna Rzeka jest uważana za największą na świecie podziemną sieć rurociągów i największy projekt inżynieryjny, jaki kiedykolwiek został zrealizowany. Składa się na nią 1300 studni o głębokości od 80 do 400 metrów, które dostarczają dziennie łącznie ok. 3 milionów m³ wody pitnej do Trypolisu, Bengazi, Syrty i innych miast Libii. Mu’ammar al-Kaddafi określił projekt mianem ósmego cudu świata.

Prawo do mieszkania w Libii uznawane było za prawo człowieka. W Zielonej Książeczce autorstwa Kaddafiego pisał on: „Mieszkanie jest podstawową potrzebą jednostki i rodziny, wobec tego nie może ono stanowić cudzej własności".

Wszyscy nowożeńcy otrzymywali od rządu 60 tys. dinarów (50 tys. dol.) na zakup swego pierwszego mieszkania i stworzenie rodziny.

Matka, która urodziła dziecko otrzymywała 5 tys. dol.

Rząd dofinansowywał 50% ceny zakupu samochodu.

Cena benzyny: 0,14 dol./litr

Edukacja i służba zdrowia były bezpłatne

Jeśli dany zabieg nie mógł być zrealizowany w Libii, rząd finansował koszty zagraniczne, włącznie z podróżą i pobytem.

25% libijczyków posiadało wykształcenie wyższe. Przed panowaniem Kaddafiego jedynie 25% potrafiło czytać i pisać (dziś 87%).

Libia nie miała żadnych zagranicznych długów, posiadała natomiast rezerwy w wysokości 150 mld dol.

Opublikowano

romus -znowu pijesz bo  masz jakies omamy...

gdyby nie pilsudski i jego pomazancy byc moze twoja rodzina nie mieszkala by dzisiaj w rajchu, dziadkowie nie podpisywali by folkslisty i nie walczyli w wermahcie....

ta libia to byla prawie jak polska rzeczpospolita ludowa- wiec dziwne ze tu i tam ludzie sie buntowali i w koncu ten system sam sie zawalil

Opublikowano (edytowane)

A teraz w jakim kraju żyją i co mają zastanowiłeś się bo raczej nie .

A dopiszę w Polsce po wojnie ludzie wyuczyli się na bardzo mądrych ludzi a teraz będą same barany tak jakoś odwrotnie wyszło .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Już wiem do kogo powinny trafić pierwsze trzy testowe przymusowe szczepionki w Polsce 🙃

Opublikowano

galan - kraj podpalił Kadaffi olewając protesty kulami z karabinów. A wcześniej? Bijąc się o władzę tworząc unię Arabską a następnie zmieniając mundur na plemienne szmaty afrykańskie. Wątek złotego dinara to tylko jedna z jego działalności. Mocno wqfiła amerykanów owszem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v