Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, henio2 napisał:

To w jakim celu tam przyszli jak kobiety chcą aborcji na życzenie i zakaz uboju zwierząt czyli są gorsze od PiS?

A to nie słyszałeś co mówili? Poszli poprzeć kobiety w protestach przeciwko pisowi. Poszukaj sobie takich wypowiedzi z przed tygodnia, dwóch. Koniec października zdaje się. Rolnicy poszli popierać kobiety w protestach przeciwko pisowi. Tak mówili do tv. Może liczne grupy do tych protestów się nie przyłączały ale rolnicy byli na tych protestach. Mało ci powiem znajomi u mnie na wsi głosujący na pis. Popierają żądania kobiet a Kaczyńskiego nazywają głupkiem. I to nie moje słowa.

2 minuty temu, Denwer napisał:

czajkowski  podczas kampanii   bredził  że  sam  weźmie  udział  w marszu  niepodległości   a  teraz  zakazuje  jego  organizacja   a  jednocześnie  chodzi  i  popiera  strajki  ,,hołoty,,  z  ,,babonami,,  na  czele 

A możesz podać taką wypowiedź chętnie skomentuję. Bo sam rozumiesz, ze waszej załganej propagandzie wierzyć nie można.

• Haha 1
Opublikowano

No Hubert, płyniesz. Rżnij głupa dalej nie wiedząc o co chodzi. Dobrze ci idzie. W twoim wypadku milczenie będzie złotem.

I znowu staszka w to wciągasz.

Chodzi tylko i wyłącznie o ciebie. Jak tego pojąć nie potrafisz to nie mój problem. Żyj z tym sobie jak do tej pory.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

A to nie słyszałeś co mówili? Poszli poprzeć kobiety w protestach przeciwko pisowi. Poszukaj sobie takich wypowiedzi z przed tygodnia, dwóch. Koniec października zdaje się. Rolnicy poszli popierać kobiety w protestach przeciwko pisowi. Tak mówili do tv. Może liczne grupy do tych protestów się nie przyłączały ale rolnicy byli na tych protestach. Mało ci powiem znajomi u mnie na wsi głosujący na pis. Popierają żądania kobiet a Kaczyńskiego nazywają głupkiem. I to nie moje słowa.

Czyli rolnicy popierają wprowadzenie zakazu uboju w wykonaniu kod a nie przez PiS y?

Tera pojechałeś po

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

No Hubert, płyniesz. Rżnij głupa dalej nie wiedząc o co chodzi. Dobrze ci idzie. W twoim wypadku milczenie będzie złotem.

I znowu staszka w to wciągasz.

Chodzi tylko i wyłącznie o ciebie. Jak tego pojąć nie potrafisz to nie mój problem. Żyj z tym sobie jak do tej pory.

Czyli z merytoryki w twoim wykonaniu nic nie będzie jak widzę. Powoływałeś się na honor u mnie a tobie jak widać dalej go brak by merytorycznie pokazać już nie mi ale ludziom na forum gdzie niby tak manipulowałem. Wybrałeś więc taktykę ujadania z podkulonym ogonem. Baw się w to dalej skoro tak ci pasuje. Pisz a właściwie ujadaj sobie dalej. Bo ja do póki nie zobaczę merytoryki w tej sprawie nie mam już zamiaru komentować tekstów będących wyrazem twojej frustracji i desperacji.

5 minut temu, henio2 napisał:

Czyli rolnicy popierają wprowadzenie zakazu uboju w wykonaniu kod a nie przez PiS y?

Tera pojechałeś po

Jaki kod? Gdzie ja pisałem o kod? Gdzie ja pisałem, ze rolnicy popierają zakaz uboju w wykonaniu kod? Pewnie jacyś są ale raczej nie na protestach. Człowieku produkujesz tu jakieś swoje urojenia jak @Agrest potem zmyślasz, ze to ja napisałem i sam z tym co sam zmyśliłeś wdajesz się w polemikę. To normalne nie jest. 

Czy ty nie potrafisz zrozumieć, ze takie protesty bez względu na to kto rządzi powodują, ze dołączaj ą do nich różne grupy mające czasami różne interesy. Ale jednoczy ich sprzeciw wobec rządu. I tak się stało z tymi marszami/spacerami jak je nazywali uczestnicy. Sprzeciw wobec zaostrzenia prawa aborcyjnego wyprowadził na ulicę inne nie zadowolone grupy społeczne.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Czyli z merytoryki w twoim wykonaniu nic nie będzie jak widzę. Powoływałeś się na honor u mnie a tobie jak widać dalej go brak by merytorycznie pokazać już nie mi ale ludziom na forum gdzie niby tak manipulowałem. Wybrałeś więc taktykę ujadania z podkulonym ogonem. Baw się w to dalej skoro tak ci pasuje. Pisz a właściwie ujadaj sobie dalej. Bo ja do póki nie zobaczę merytoryki w tej sprawie nie mam już zamiaru komentować tekstów będących wyrazem twojej frustracji i desperacji.

Brak słów. Masz już niższą wiarygodność jak słowo polityka, jeśli to możliwe. Zakopałeś się we własnych fekaliach i merdasz ogonem próbując innych ochlapać.

Ale szczekaj dalej. Postaram się już tylko czytać.

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Jaki kod? Gdzie ja pisałem o kod? Gdzie ja pisałem, ze rolnicy popierają zakaz uboju w wykonaniu kod? Pewnie jacyś są ale raczej nie na protestach. Człowieku produkujesz tu jakieś swoje urojenia jak @Agrest potem zmyślasz, ze to ja napisałem i sam z tym co sam zmyśliłeś wdajesz się w polemikę. To normalne nie jest. 

Czy ty nie potrafisz zrozumieć, ze takie protesty bez względu na to kto rządzi powodują, ze dołączaj ą do nich różne grupy mające czasami różne interesy. Ale jednoczy ich sprzeciw wobec rządu. I tak się stało z tymi marszami/spacerami jak je nazywali uczestnicy. Sprzeciw wobec zaostrzenia prawa aborcyjnego wyprowadził na ulicę inne nie zadowolone grupy społeczne.

No przecież Lempert jest działaczką kod i jest za wprowadzeniem zakazu uboju to dlaczego rolnicy ja popierają?

• Like 1
Opublikowano

Targi dziecięce... To efekt zakazów. Coś jak kokaina. Ten proceder trwa w najlepsze od najmniej 20 lat. Zdaje się premier Belgii to lesbijka, której córka dała wnuczęta z tzw. normalnego związku... Czy facet się nadaje do wychowania dzieci? Spytajcie samotnych ojców. Mój brat dołączył dziś do elitarnego grona ze specjalnym przeziębieniem. Tydzień temu był na wymazie. Lekarz go wysłał. Gorzej, że podobno nie mógł odmówić. W zasadzie to już mu lepiej bo myślał, że na rower się za lekko ubrał.

Opublikowano
8 minut temu, henio2 napisał:

No przecież Lempert jest działaczką kod i jest za wprowadzeniem zakazu uboju to dlaczego rolnicy ja popierają?

Gdzie słyszałeś by rolnicy popierali Lempart? Może wrzuć jakiś filmik jak skandują jej nazwisko albo krzyczą by dać ją na prezydenta albo coś w tym stylu? Już ze dwa albo trzy razy ci tłumaczyłem. Ale ty robisz się jak @Agrest albo nie rozumiesz albo celowo udajesz, że nie rozumiesz i zadajesz pytania lub stawiasz tezy na podstawie swoich urojeń a nie realnej rzeczywistości.

• Haha 1
Opublikowano

tobie Henio covid na mózg poszedł. którzy rolnicy popierają?

Opublikowano

No akurat ten gempard i inne dziwadla lewicowe to tylko jako klauni i wypełniacze sceny politycznej. Łzy się leją jak norke widzą  byka i innego zwierzęcia też nie można ale skrobanka ma być jak zabieg u dentysty na nfz najlepiej w miłej atmosferze a po wszystkim 5ka z doktorem i miłe do zobaczenia wkrótce. Kuwa szok jakie bagno.  ich wszystkich wysterylizowac I po sprawie nawet tym wieszakiem nowa ustawa na opatrunek i powrót do starej ustawy i nie karmić trolli bo urosną do rangi ogrow i będzie problem 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

tobie Henio covid na mózg poszedł. którzy rolnicy popierają?

Oni już tak mają. On czy @Agrest i inni. Argumentów brak to ci na siłę będzie wmawiał byle by tylko było po jego myśli. Cała Polska widziadła w relacjach tv czy Internecie rolników przyłączających się do protestów ulicznych będących przeciwnych 5 Kaczyńskiego. Ale on ci i tak będzie wpierał, że oni choć protestowali przeciwko 5 Kaczyńskiego to byli za nią. Tak samo pokrętna logika jak @staszek131415. Czyli albo głupota albo zaprzaństwo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Wstydu nie masz??? To co już teraz robisz jest żałosne. Jesteś pozbawiony jakichkolwiek zasad. 

już dawno to zauważyłem 

Dnia 30.10.2020 o 17:36, nie napisał:

każdą podłość potrafisz usprawiedliwić jeżeli jest tylko wymierzona w twoich przeciwników, masz bardzo paskudny charakter

koleś jest żałosny - delikatnie mówiąc

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Oni już tak mają. On czy @Agrest i inni. Argumentów brak to ci na siłę będzie wmawiał byle by tylko było po jego myśli. Cała Polska widziadła w relacjach tv czy Internecie rolników przyłączających się do protestów ulicznych będących przeciwnych 5 Kaczyńskiego. Ale on ci i tak będzie wpierał, że oni choć protestowali przeciwko 5 Kaczyńskiego to byli za nią. Tak samo pokrętna logika jak @staszek131415. Czyli albo głupota albo zaprzaństwo.

Czego Ty nie rozumiesz ? Te same zdradzieckie mordy co chcą legalnej aborcji protestują przeciwko odstrzałowi dzików jak myślisz czemu w niemczech nie protestują gdy wybijajaą dziki?

https://polskatimes.pl/masowy-odstrzal-dzikow-2019-protest-ekologow-i-zielonych-901-przed-sejmem-zdjecia-to-mysliwi-roznosza-asf-wideo/ar/13794510

https://smoglab.pl/tablice-ostrzegaja-przed-wirusem-ludzkiego-okrucienstwa-to-protest-przeciw-odstrzalowi-dzikow/

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem twojej pokrętnej logiki. Z jednej strony tłumaczysz, ze pis głosował za 5 Kaczyńskiego dla dobra polskiego rolnika. Z drugiej strony tłumaczysz, ze opozycja głosująca za tą samą ustawą dokładnie tak jak pis głosowała na szkodę tego rolnika. Pomimo, ze znakomita większość rolników nie chce tej ustawy i prowadziła protesty uliczne jeszcze zanim wyszli na ulicę protestujący w związku z wyrokiem TK w sprawie aborcji.

Tłumaczyłem już, ze ludzie biorący udział w protestach mogą mieć inne zdanie w tych samych sprawach. Ale jedno ich zjednoczyło i wyprowadziło na ulice. To pis i Kaczyński i pora się z tym pogodzić drogie pisiorki. Kaczyński zaczyna destrukcje rządu jak w 2007 roku.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

Masz rację tylko ciemnogród daje się wodzić za nos żaden rolnik nie popiera tych bab jak by nauczycielka mojego dziecka wzięła udziałwtych proteestach zaraz bym do kuratorium list pisał i zbierał podpisy o usuni ecie jej ze szkoły nie można przechodzić obojętnie obok ludzi siejących nienawiść tym bardziej jeśli są to osoby które odpowiadają za wychowanie przyszłych pokoleń

Opublikowano (edytowane)

A kto ci pisał, ze rolnik popiera baby? Rozumiesz w ogóle co czytasz? Może ty zamiast niego znajdziesz jakieś nagranie jak rolnicy skandują poparcie dla pani Lempart czy jak jej tam.

Ludzie wbijcie sobie do tych głów, ze to, ze różne grupy protestują nie musi oznaczać, ze popierają te same sprawy, że są przeciwko lub jest im to obojętne. Ich jednoczy niezadowolenie z rządu i dlatego idą razem protestować. Pokazać razem, ze są nie zadowoleni choć każdy z czego innego. I przestańcie już te brednie zmyślać i się z tym co zmyślacie kłócić.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

pfizer ma szczepionkę "Badania Pfizera pokazują, że szczepionka przez nich opracowana zapobiega 90% infekcji koronawirusem."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-09/pfizer-s-covid-vaccine-prevents-90-of-infections-in-large-study

To wiele wyjaśnia brak użytkownika Partyzant na forum

Dnia 8.11.2020 o 15:39, Partyzant85 napisał:

@Ursus932 Najważniejsze jest łupienie obywateli. Jeśli myślisz, że ktokolwiek dba o twoje zdrowie to idź do lekarza specjalisty - wtedy zobaczysz jak bardzo nieważny jesteś dla ministerstwa zgonów.

Nasłuchałeś się podpremiera, który mimo wprowadzania nowych zakazów wciąż notuje wzrost pozytywnych wyników i myślisz, że to w  trosce o twoje zdrowia te maseczki ze skarpety? Zejdź na ziemię reżimowy człowieczku.

Jakby przyszła policja i na podstawie walki z epidemią zabrała twój ciągnik to jeszcze im byś pewnie zatankował pod korek

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Narodowcy chcieli być na legalu i wystąpili o zgodę. Zgody nie dostali. Teraz pis i policja ma zagwozdkę. Bo z jednej strony krytykowali dotychczasowe marsze za roznoszenie zarazy. Teraz takie samo roznoszenie zarazy będzie na marszu 11 go listopada. Ale ten marsz ma status zgromadzeń czy tam imprez cyklicznych. Pisowskie dzieło.  A takie są teraz nielegalne. I co powinna zrobić policja?

Policja powinna słuchać przełożonych ale zachowywać się kulturalnie w stosunku do innych osób. Spacer nie jest zakazany. Wystarczy zachować odległość 1,5 m jeden od drugiego i po problemie. Ratusz boi się dymów na tym marszu, czy tego że może przejść bez zakłóceń ?

4 godziny temu, hubertuss napisał:

A możesz podać taką wypowiedź chętnie skomentuję. Bo sam rozumiesz, ze waszej załganej propagandzie wierzyć nie można.

Odpowiem za Denwera.

https://www.rp.pl/Wybory-prezydenckie-2020/200709754-Bosak-Zycze-Trzaskowskiemu-zeby-zostal-konserwatysta-wolnosciowcem-polskim-patriota.html

Na marginesie wrzuciłem wtedy mema gdy Trzaskowski stoi z Rabiejem z ONR chyba.

32 minuty temu, hubertuss napisał:

Ludzie wbijcie sobie do tych głów, ze to, ze różne grupy protestują nie musi oznaczać, ze popierają te same sprawy, że są przeciwko lub jest im to obojętne. Ich jednoczy niezadowolenie z rządu i dlatego idą razem protestować. Pokazać razem, ze są nie zadowoleni choć każdy z czego innego. I przestańcie już te brednie zmyślać i się z tym co zmyślacie kłócić.

To dla czego pod protest rolników, nikt się nie podłączył ?

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v