Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

sianie  paniki  to  nie  odpowiedzialność.

Taaa jasne. Sianie paniki miedzy sąsiadami. To zmień sąsiedztwo. Bo albo Ty do nich nie pasujesz albo Oni do Ciebie. Jak się pewnych spraw nie rozumie, to sie ich boi. No to bój się dalej i ukrywaj te dane, bo są tajne. 

Opublikowano
26 minut temu, Dariowola napisał:

A ja napiszę  list do portalu agrofoto żeby mirra usunąć ciekawe co oni na to. Zaznaczę nie lubię gośća 😁😉

Ja też mogę się podpisać 😁 nawet chętnie 

Opublikowano

PO chcę zniszczyć ? 😂  jak poparło tą 5 piątkę

4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Skończ z tymi bzdurami 5 dla zwierząt to sznsa dla naszej wołowiny ale PO chce zniszczyć polskie rolnictwo i to poparło by potem rolników napuścić na rzą powiedz ile ztego rytualnego trafiało do kieszeni rolnika? 0

Opublikowano
23 minuty temu, Roman176 napisał:

idzie to wyleczyć ? ja mam lekkie zapalenie ścięgna o zaczepów w ręce 

Idzie, mi pomogły dopiero terapia sterydami 

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

przecież nikt ci nie każe na siłe  chodzić do niemieckich sklepów, kupować niemieckie rzeczy 😂

naprawdę rolnik ?? bayer basf nagle randap jest zdrowy ?? zaprawy złe do rzepaku bo osy jesienią chodzą z motykami  itp 

7 minut temu, racyl napisał:

jaki ze mnie mieszczuch jak ja od 38 lat mieszkam na wsi 😂 przez cały czas robię na roli. składam tylko na dopłaty bezpośrednie

tylko nic nie kupujesz nic nie siejesz ...?

7 minut temu, racyl napisał:

może w końcu powstały te przetwórnie owoców i warzyw do pis obiecał żeby już chłopi za groszę nie oddawali płodów 😂

nawet jak ci zabiorą dopłaty będzie taka sama a nawet i może być mniejsza. i tak chłop jeden z drugim wyprodukuje a jak za dużo naprodukuje to jest wtedy darmocha

w dani niema dopłat a gospo............ a zresztą w d*pie byłeś guwno ... widziałeś ...

8 minut temu, racyl napisał:

co może jak przestaną płacić dopłaty to zlikwidują inspecje sanitarną, weterynaryjną, piorin i co tam jeszcze.

Dalej romek wierzysz w te swoje uronione wyobrażenia  ci nagle cofną wymagania 😂

wystarczy zlikwidować eko downsizing wycinanie oprysków czy wiesz ze niema czym rzepaku już prawie opryskać insektycyd 

znasz jakiegoś pszczelarza to zapytaj się kiedy pszczoły zaczęły ginąć 

Czy te durne ekologi nie wiedzą, że tylko w Polsce jest tak rozwinięta ochrona przyrody. Dla przkładu podam, że ponad 20 gatunków ptaków chronionych w Polsce, które sezonowo odlatują do Francji lub przelatują tamtędy są odstrzeliwane przez Francuzów, przez myśliwych zgodnie z ichnim prawem. Gdzie ta równość europejska

12 minut temu, racyl napisał:

Dalej romek wierzysz w te swoje uronione wyobrażenia  ci nagle cofną wymagania 😂

ty tak udajesz głupka czy nie widzisz ze np ukrainna wykańcza nas konkurencyjnością ciekawe czemu ?🤣

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

Stasiu bardzo Cię proszę . wytłumacz mi jaka szansa? w czym to tak pomoże?

Że będziemy postrzegani jako kraj który w sposób humanitarny traktuje zwierzęta ja też jestem przeciwny ubojowi rytualnemu bo tak naprawdę to nie rolnik na nim zarabia ,niech się rolnicy wezmąza porządną hodowlę bydła mięsnego a nie odpadó hf z których tylko gówno zostaje

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, staszek131415 napisał:

Skończ z tymi bzdurami 5 dla zwierząt to sznsa dla naszej wołowiny ale PO chce zniszczyć polskie rolnictwo i to poparło by potem rolników napuścić na rzą powiedz ile ztego rytualnego trafiało do kieszeni rolnika? 0

Staszek weź ty się jeb..j tak zdrowo tym pustym łbem w ścianę. Sory ale piszesz takie brednie, ze tylko śmiać się z tego trzeba. Kaczyński i po poparli 5 To co jedni chcą zniszczyć rolnika jak po a Kaczyński ta samą 5 chce dać rolnikowi szansę? A większość rolników tak głupia i tej szansy nie chce? A od kiedy to rolnicy po słuchają? Zdaje się sami się chwalili, ze na Dudę i pis głosują. A tu raptem po posłuchali i na ulice wyszli. A dlaczego po posłuchali za to, ze poparła 5?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

PO chcę zniszczyć ? 😂  jak poparło tą 5 piątkę

PO poparło bo chce odsunąć PiS OD WŁADZY rękami rolników

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja też mogę się podpisać 😁 nawet chętnie 

I wcale bym sie nie zdziwił gdyby mnie usunęli. Bo mi sie nalezy, Takie życie.:brawo:

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Że będziemy postrzegani jako kraj który w sposób humanitarny traktuje zwierzęta ja też jestem przeciwny ubojowi rytualnemu bo tak naprawdę to nie rolnik na nim zarabia ,niech się rolnicy wezmąza porządną hodowlę bydła mięsnego a nie odpadó hf z których tylko gówno zostaje

i za postrzeganie nam zapłacą. a to oki. kamień z serca. :D

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Staszek weź ty się jeb..j tak zdrowo tym pustym łbem w ścianę. Sory ale piszesz takie brednie, ze tylko śmiać się z tego trzeba. Kaczyński i po poparli 5 to co jedni chcą zniszczyć rolnika jak po a Kaczyński ta samą 5 chce dać rolnikowi szansę. A większość rolników tak głupia i tej szansy nie chce? A od kiedy to rolnicy po słuchają. Zdaje się sami się chwalili, ze na Dudę i pis głosują. A tu raptem po posłuchali i na ulice wyszli. A dlaczego po posłuchali za to, ze poparła 5?

up pis zapowiedział wycofanie się 5 dla zwierząt ....

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

PO poparło bo chce odsunąć PiS OD WŁADZY rękami rolników

pis się odsuwa rękami i czynami popieprzonego starca.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

i za postrzeganie nam zapłacą. a to oki. kamień z serca. :D

Niska cena bydła jest głównie z powodu jego niskiej jakości w Polsce większość to hf którego nie ma sensu tuczyć

Opublikowano

To chyba jakoś dzisiaj. Ja słyszałem o zmianach w ustawie.

12 minut temu, Luke16 napisał:

Bez wizji lokalnej i przebadania to jak wróżenie z fusów. Ostatnio więcej mam paraliżow poporodowych niz odwapnien.

Ok ja myślałem, ze jak leży to jedno i to samo a tu widzę odwapnienie może być albo paraliż. Człowiek się stale uczy.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

I wcale bym sie nie zdziwił gdyby mnie usunęli. Bo mi sie nalezy, Takie życie.:brawo:

No takie życie 😁, oj zasługujesz 🤣

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

naprawdę rolnik ?? bayer basf nagle randap jest zdrowy ?? zaprawy złe do rzepaku bo osy jesienią chodzą z motykami  itp 

tylko nic nie kupujesz nic nie siejesz ...?

w dani niema dopłat a gospo............ a zresztą w d*pie byłeś guwno ... widziałeś ...

wystarczy zlikwidować eko downsizing wycinanie oprysków czy wiesz ze niema czym rzepaku już prawie opryskać insektycyd 

znasz jakiegoś pszczelarza to zapytaj się kiedy pszczoły zaczęły ginąć 

Czy te durne ekologi nie wiedzą, że tylko w Polsce jest tak rozwinięta ochrona przyrody. Dla przkładu podam, że ponad 20 gatunków ptaków chronionych w Polsce, które sezonowo odlatują do Francji lub przelatują tamtędy są odstrzeliwane przez Francuzów, przez myśliwych zgodnie z ichnim prawem. Gdzie ta równość europejska

ty tak udajesz głupka czy nie widzisz ze np ukrainna wykańcza nas konkurencyjnością ciekawe czemu ?🤣

romek możesz zamienniki, nikt ci na siłę nie każę tylko brać. to że chcesz mieć wszystko orginalne to miej pretensję do siebię tylko że nie widzisz tych samych składników w innych środkach

środki nie tylko w polsce wycofują z resztą rozgarnięty człowiek ze wsi to powinien wiedzieć że i na na nie po tylu latach stosowania patogeny i szkodniki się uodparniają ale skąd masz wiedzieć jak tylko siedzisz w kopalni i tylko pszeniczkę i rzepak siejesz 😂

jeszcze nie widziałem nowych środków które zdjełyby po np dwóch latach od zarejstrowania konkretnej substancji czynnej

A czego sie spodziewałeś po ukrainie jak tam większość rzecyz inna

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Niska cena bydła jest głównie z powodu jego niskiej jakości w Polsce większość to hf którego nie ma sensu tuczyć

I to jest głos, który wziąć sobie warto do serca. Uderzmy się sami w piersi.

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

jaki to ma związek z piątką?

Opublikowano
33 minuty temu, pafnucy napisał:

pis się odsuwa rękami i czynami popieprzonego starca.

tramp tez juz stary i wiele wpadek miał ale biden  jeszcze starszy , aż strach sie bać kórwa kto goscia 80 lat mianuje jako kandydata na prezydenta .

• Like 1
Opublikowano

Jarecki - Co to za pytanie patrząc na nasze podwórko

" (...) przedstawiciel handlowy ale się so tego nie nadaje myślę że fajny zawód to konstruktor maszyn rolniczych" i kuźwa trzeba było na mechanikę i budowę maszyn z tą matematyką iść. Ty się dziwisz, że koledzy insztaplerzy zarabiają po dwa tysie jak oni mają studia dla papieru.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

tramp tez juz stary i wiele wpadek miał ale biden  jeszcze starszy , aż strach sie bać kórwa kto goscia 80 lat mianuje jako kandydata na prezydenta .

Dobre/prawdziwe wino im starsze tym lepsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v