Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ciekawa jestem jego spostrzeżeń, dopiero zacznę oglądać: 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

@Ywa - polecam książkę "Zapis zarazy" napisaną przez Sumlińskiego. 

@Ursus932 - przesłuchaj film, który wrzuciła @Ywa. Może Ci trochę otworzy oczy na to co się dzieje w kościołach od marca.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

denwer sam jeździł z kolegami się miziać pod kościołem. Żalił się, że się nie doczekał i chwalił jaki mocny naprzeciw kobietom. To nawet COVID przy nim zawraca... Ursus - tyś tak jak Roman swego czasu. We własnej alternatywnej rzeczywistości bujasz się między pis - niepis. Nie rzecz e tym czy masz mi się tłumaczyć a że chciałbym znać Twoje pojęcie honoru. Oczywiście bez zobowiązania.

Odechciało mi się w vheili jak o krucjatach mówił. Kościół ma zazwyczaj grube mury. Bardzo dobrze chronią. Jadąc na wybrzeże chorwackie można polecieć przez góry i znaleźć jeszcze mnóstwo zgliszczy po kościołach. Ludzie uciekli z tych wiosek. Zaraz gdy jednak osada wracała do życia świątynia się podnosiła. Ludzie niosą Boga do kościoła. Gdy ludzi niema to tylko mury...

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Brak rządu jest też alternatywą.

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Rząd pod przywództwem bezdzietnego dziadka nie ma alternatyw? Jaką przyszłość serwuje ci ten człowiek?

Obalam ten mit że stan cywilny ma wpływ na wspaniałe rządy, już podaje przykłady 😉nie jaki TW Bolek i TW Oskar, przykładni mężowie i ojcowie, a jako przywódcy polityczni gorsze dziady od Kaczyńskiego 

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

@Ursus932 - przesłuchaj film, który wrzuciła @Ywa. Może Ci trochę otworzy oczy na to co się dzieje w kościołach od marca.

O czy on pier**li w skruci? Bo bateria mi pada w tel 

Opublikowano
38 minut temu, Partyzant85 napisał:

Lubię go słuchać mimo stronniczości i jak się zmienia w miarę upływu lat. Na świeżo widzę jego osobiste, mocne rozemocjonowanie wobec bojówek; u mnie jednak jest większy dystans i spokój a nie jestem dziennikarzem.

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

O czy on pier**li w skruci? Bo bateria mi pada w tel 

W mózgu jeszcze się trzyma bo patrząc na twoją agitację na rzecz pisiorów to mam wrażenie, że już 1 procent został

Opublikowano

@Partyzant85czego się sadzisz?? Obejrzałem dwie może trzy minuty i dobrze chłopina jebie te hołote 👍 starczy,

Coś jeszcze chciałeś mi powiedzieć 🤔, bo muszę tel podłączyć 

Opublikowano

2 minuty aż poświęciłeś ? Reklama w rezimowej tvpislam akurat była ?

Opublikowano

@Partyzant85ek

Jeszcze dziś tv nie oglądałem, a Ty mi z rezmimem jakim wyjeżdżasz, ale wiesz co zara se włacze wiadomości w tv trwam 😉

Opublikowano

Powstanie nowa waluta najpoważniejszej ale płatniczą bo gotówki nie będzie wy niszczą klasę średnia i pozostanie tylko klasa niska i milionerzy jak na rosji. Ludzie będą pracować dla tych korporacji międzynarodowych

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

tak jakby przed rządami i później nie występowali w tvp 😂

no proszę cię porównywać artystę co ma odegrać rolę którą i tak z 10 razy powtarzają do regularnie łażących tych samych komentatorów czy prowadzących 😂

może powiesz jeszcze że krytykują za te seriale, programy co w nich występują 😂

ludzie mają słuszny powód to protestują, zabrano im gwarantowany spokój w danej kwestii życiowej jednym wyrokiem odkrycia towarzyskiego starego dziadka z żoliborza

42 minuty temu, Ursus932 napisał:

@Partyzant85ek

Jeszcze dziś tv nie oglądałem, a Ty mi z rezmimem jakim wyjeżdżasz, ale wiesz co zara se włacze wiadomości w tv trwam 😉

A to już nie lepiej rozmowy niedokończone w radio maryja ? 😂 z wiecznie żebrzącym rydzykiem 😂

Opublikowano
15 godzin temu, racyl napisał:

pisowce zawsze są nadgorliwe w gorącej wodzie kąpane 🤣

By uniemożliwić wejście ludziom na cmentarz, zaspawali bramę wejściową

kr%C4%99%C5%BCnica-jara-cmentarz.jpg

https://spottedlublin.pl/by-uniemozliwic-wejscie-ludziom-na-cmentarz-zaspawali-brame-wejsciowa/?fbclid=IwAR0cNs7edj9E9gCwxTciLAgwS0_pb3ti-YI-Go-XqgI1F71r5OddtkTYDOQ

Lublinie pisowce ??

4 godziny temu, Ursus932 napisał:

👍, może wasi idole cuś spróbują zrobić a nie tylko "odsunąć pis od władzy" ot cały program 🤦‍♀️

przy opozycji czasami mam warzenie ze od nas bd za chwile ważniejsze zwierzę niż człowiek aborcja tak dzik jest dziki zakaz polowań WTF ???  

czy tylko gra pozorów 

4 godziny temu, Ursus932 napisał:

👍, może wasi idole cuś spróbują zrobić a nie tylko "odsunąć pis od władzy" ot cały program 🤦‍♀️

przy opozycji czasami mam warzenie ze od nas bd za chwile ważniejsze zwierzę niż człowiek aborcja tak dzik jest dziki zakaz polowań WTF ???  

czy tylko gra pozorów 

3 godziny temu, mirro napisał:

A daj spokój z tym PSL. Ciekawe na jakiej podstawie ten ktoś wysnuł wniosek że szaleję za PSL?

też mi się wydawało ze tak ty pisałeś twoja stara znana elita .... 

3 godziny temu, mirro napisał:

A daj spokój z tym PSL. Ciekawe na jakiej podstawie ten ktoś wysnuł wniosek że szaleję za PSL?

też mi się wydawało ze tak ty pisałeś twoja stara znana elita .... 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

tak jakby przed rządami i później nie występowali w tvp 😂

no proszę cię porównywać artystę co ma odegrać rolę którą i tak z 10 razy powtarzają do regularnie łażących tych samych komentatorów czy prowadzących 😂

może powiesz jeszcze że krytykują za te seriale, programy co w nich występują 😂

ludzie mają słuszny powód to protestują, zabrano im gwarantowany spokój w danej kwestii życiowej jednym wyrokiem odkrycia towarzyskiego starego dziadka z żoliborza

A to już nie lepiej rozmowy niedokończone w radio maryja ? 😂 z wiecznie żebrzącym rydzykiem 😂

Nigdy nie słuchałem tego radia,. 

Dajesz że tak Ci to przeszkadza 

Opublikowano (edytowane)

wyłudzanie i oszustwo to zawsze będzie to samo 😂

to niczym się nie różni od metody na wnuczka, policjanta itd. w przypadku rydzyka jest na biedaka

niech zacznie puszczać reklamy i skończy z żebraniem. wyżebrał na radio, wyżebrał na telewizję i na tym powinien być koniec i sam powinien sobie radzić

Edytowane przez racyl
Opublikowano
10 godzin temu, Ywa napisał:

Ciekawa jestem jego spostrzeżeń, dopiero zacznę oglądać: 

Pan Sumliński  dobrze gada , na agresje powinno się odpowiedzieć agresją ze zdwojoną siłą , tylko czemu zwykły naród ma to robić skoro władza pilnuje Lewaków by swobodnie robili to co robią ???? PISioki mienią się katolikami a sami  tylko klaszczą tym co opluwają nas katolików .  To czy Trybunał wybrał specjalnie ten moment na to orzeczenie to już mniej jest ważne (kiedyś musiał taki właśnie wyrok wydać )  Ważniejsze jest to że pokojowe demonstracje  pare dni wcześniej potrafili błyskawicznie spacyfikować   , a te Lewackie czy tam nie Lewackie a przeciw ŻYCIU już chroni !!! Mogli zawiesić wykonanie konfliktowego wyroku i rozgonić w pierwszym dniu te ladacznice  i ich łajdaków . 

Opublikowano

odezwał się muundry dopiero 😂 moment na orzeczenie nie ważny 😂

jakby ich przegonili to dopiero zobaczyłbyś co to są prawdziwe demontracje

ludzie chodzący do kościoła w mieście i także na wsi popierają ich protesty. każdy z tych ludzi wie że to co było do tej pory było dobrym rozwiązaniem i nie trzeba było tego psuć

Te "pokojowe demontracje parę dni wcześniej " blokowały drogi to co się dziwisz że ich przegoniono. Każda partia w polsce wie że chłopom można obiecać i zrobić z nimi wszystko bo większego oporu i tak nie będą stanowić

Opublikowano
39 minut temu, racyl napisał:

wyłudzanie i oszustwo to zawsze będzie to samo 😂

to niczym się nie różni od metody na wnuczka, policjanta itd. w przypadku rydzyka jest na biedaka

niech zacznie puszczać reklamy i skończy z żebraniem. wyżebrał na radio, wyżebrał na telewizję i na tym powinien być koniec i sam powinien sobie radzić

Jakie wyłudzanie??   To jest tylko dobrowolne wspieranie

I właśnie widać darcie pyska tych co złotówki mu nie dali 🤣, zawsze najwiecej do powiedzenia mają tacy 

Ja tam nie daje, ale nie przeszkadza mi że ktoś ma takie gest i pomaga 

Opublikowano (edytowane)

wspieranie ?😂 nie rozśmieszaj ludzi 😂

jak żebrzę o dotację to musi przedstawić konkretny biznes plan tej swojej inwestycji. kto dałby mu kolejne dotacje jakby wykazał że biznes sam sie nie utrzyma. dał ci ktoś kasę na ciągnik czy co tam jeszcze gdy nie spełniłeś warunków, współczynnik musiał wynosić wartość z określonego przedziału

te jego biznesy przynoszą dochody tylko on wprowadza ludzi w błąd że bez ich kasy upadną

rozumiem coś budują w kościele to zbierają kasę bo inaczej się nie da. tak samo on mógł żebrać na powstanie radio, telewizję i na tym powinien być koniec

To jest żebranie i wyłudzanie na jego zachcianki

Edytowane przez racyl
Opublikowano
33 minuty temu, gienio007 napisał:

Pan Sumliński  dobrze gada , na agresje powinno się odpowiedzieć agresją ze zdwojoną siłą ,

Można odpowiedzieć siłą, ale na pewno nie agresją. Struktury państwa jednak maja trochę inne zadania, niz bojówki więc i sposób działania musi być inny, Zabezpieczanie nie ma nic wspólnego z agresją tak jak użycie siły nie musi być agresją. 

Choć z drugiej strony, to np Maciarewicz jak pod Turuniem wykonał dzwona w samochody stojące na skrzyżowaniu, to potem sie okazało że one tam agresywnie stały na światłach.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Jak np o aborcji decydują ludzie, którzy przed takim tragicznym wyborem nie będą stawac

mogą stawać, bo tego nikt do końca nie będzie wiedział.

tylko że ich będzie stać wyjechać na wycieczkę np do Czech 😂

groźniejsi są tacy zdeklarowani "katolicy" niż to lewactwo

Opublikowano
47 minut temu, gienio007 napisał:

Pan Sumliński  dobrze gada , na agresje powinno się odpowiedzieć agresją ze zdwojoną siłą , tylko czemu zwykły naród ma to robić skoro władza pilnuje Lewaków by swobodnie robili to co robią ???? PISioki mienią się katolikami a sami  tylko klaszczą tym co opluwają nas katolików .  To czy Trybunał wybrał specjalnie ten moment na to orzeczenie to już mniej jest ważne (kiedyś musiał taki właśnie wyrok wydać )  Ważniejsze jest to że pokojowe demonstracje  pare dni wcześniej potrafili błyskawicznie spacyfikować   , a te Lewackie czy tam nie Lewackie a przeciw ŻYCIU już chroni !!! Mogli zawiesić wykonanie konfliktowego wyroku i rozgonić w pierwszym dniu te ladacznice  i ich łajdaków . 

Jeśli ma to celu wywołać określone emocje, to NIE! Moim zdaniem jest to celowo politycznie/publicznie podsycane/nakręcane/nagłaśniane/ jakieś grupy próbują coś osiągnąć. Jest to  pretekst do wprowadzanie dużych lockdown'ów, wojsk-> zawsze w pobliżu są Amerykanie a nóż niemieckie wojska przyjadą poćwiczyć. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Ywa napisał:

To co zrobić z oszczędnościami?

oj tam oj tam, niech tylko bezpiecznie prowadzi żywot.

Jego  miejsce  jest  w  więzieniu 

11 godzin temu, DTaras napisał:

denwer sam jeździł z kolegami się miziać pod kościołem. Żalił się, że się nie doczekał i chwalił jaki mocny naprzeciw kobietom. To nawet COVID przy nim zawraca... Ursus - tyś tak jak Roman swego czasu. We własnej alternatywnej rzeczywistości bujasz się między pis - niepis. Nie rzecz e tym czy masz mi się tłumaczyć a że chciałbym znać Twoje pojęcie honoru. Oczywiście bez zobowiązania.

Trzeba  stanąć  na  przeciw  tym ,,babonom,, siewcą  śmierci 

124105588_3509904955698579_7960958670685

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v